All
Blogi
Brändiviestintä
Erikoisartikkeli
Me
Muutoksen johtaminen
Podcast
Uncategorized @fi
Uutiskirje
Vastuullisuus
Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Yritysviestintä

Pahinta mitä voi tapahtua

Pahinta mitä voi tapahtua
Kun lapsena murehdin, jännitin tai pelkäsin jotakin, äitini neuvoi näin: ”Kuvittele, mikä on pahinta mitä voisi tapahtua?” Aloin miettiä, että no pahinta olisi, etten muistaisi laulun sanoja musiikkiluokkamme jouluesityksessä tai epäonnistuisin matikankokeessa. Että mokaisin, että en osaisi. Mutta mikä on pahinta, mitä siitä voisi seurata? Aina tulisi uusia lauluesityksiä ja matikankokeita, ja ennen pitkää harmituskin helpottaisi. Kukaan ei kuolisi. Tarkoituksena oli ymmärtää, että mitään kovin pahaa ei oikeasti voi sattua, joten turha stressata. Tänä vuonna pahin on monessakin mielessä tapahtunut. Sellainen paha, jota kukaan ei osannut kuvitella. Maailma on sekaisin. Ihmisiä on sairastunut ja kuollut. Moni on menettänyt työpaikkansa tai yrityksensä. Suuri osa tutusta tekemisestämme on peruttu, siirretty tai jollain tapaa muokattu vallitseviin oloihin sopivaksi. Moni on hukassa ja yksin uuden tilanteen edessä. Jotakuta koko ajan vähän ahdistaa. Uuvuttaa tai pelottaa omasta tai toisten puolesta. On tärkeää kunnioittaa ja ymmärtää, että kullekin se ”pahin mitä voi tapahtua” on kovin henkilökohtaista. Tämä täytyy nähdä myös työpaikoilla viimeistään nyt, kun ohimennen toimistolla lausuttuja avunpyyntöjä tai kiristyneitä hartioita rentouttavia naurunremakoita ei ole. Nyt on entistä tärkeämpi kysyä, kuunnella ja kohdata toinen toisemme erilaisin tavoin. Pahinta, mitä työyhteisölle voi tässä kohtaa tapahtua, on keskinäisen luottamuksen, onnellisuuden ja motivaation hiljainen hiipuminen. Näin voi käydä, jos todellinen kohtaaminen jää työsuorittamisen jalkoihin.
Pahinta, mitä työyhteisölle voi tässä kohtaa tapahtua, on keskinäisen luottamuksen, onnellisuuden ja motivaation hiljainen hiipuminen. Näin voi käydä, jos todellinen kohtaaminen jää työsuorittamisen jalkoihin.
Omassa tiimissämme otimme käytännöksi säännölliset kahdenkeskiset fiilisvartit esimiehen kanssa. Teams-puhelun, jossa kysytään kuulumiset. Helppoa ja helpottavaa. Koko työyhteisönä istahdimme taannoin myös virtuaaliseen piiriin, kukin omassa sohvannurkassaan. Piirissä vaihdettiin ajan kanssa kuulumiset ulkopuolisen fasilitoimana. Ilman sen kummempaa agendaa kysyttiin ja kuunneltiin toisiamme, miltä tämä kaikki on tuntunut. Se teki hyvää. Haastankin kaikkia työyhteisöjä miettimään, millä pienillä tai suuremmilla teoilla kukin voisi rakentaa parempaa vuoropuhelua, kuunnella ja ymmärtää toista vielä paremmin ensi vuonna. Miettiä, pystytäänkö siihen omin voimin vai pyydetäänkö apua. Avun pyytäminen yleensä kannattaa. Nyt kun tunnelin päässä näkyy jo pientä valoa, haluan kuvitella, mikä on parasta mitä voisi lähitulevaisuudessa tapahtua? Rokotteet toimivat. Askel askeleelta pääsen palaamaan kohti vanhaa tuttua ja samalla uutta arkea. Voin istahtaa työkavereiden kanssa samaan lounaspöytään. Voin palata kuoroharrastukseeni, aloittaa lapseni kanssa taas muskarin, kutsua ihmisiä juhliin, halata heitä, riisua maskini kasvoilta ja antaa hymyilevän suun näkyä. Se päivä vielä tulee. Sitä ennen turvallista joulua ja onnellisempaa uutta vuotta.   Sini Papula Viestintäkonsultti

CocoStudio – Vaikuta virtuaalisella vuoropuhelulla!

CocoStudio – Vaikuta virtuaalisella vuoropuhelulla!
Virtuaalinen vuorovaikutus on nyt arkipäivää. Me autamme sinua viestimään paremmin! Teemme esiintymisestäsi sujuvampaa kouluttamalla parhaat virtuaalisen ympäristön vuorovaikutustaidot, muokkaamalla esityksesi parhaiten tarpeitasi palvelevaksi tai järjestämme virtuaalitapaamisen puolestasi avaimet käteen -periaatteella. Cocommsin uuteen palveluun, CocoStudioon, kuuluu laadukas studiotila aivan Helsingin ytimessä hyvin yhteyksin. Me näemme CocoStudion myös laajemmin asiakkaitamme auttavana virtuaalisen viestinnän konseptina. Konseptin eri osat ovat toteutettavissa paikasta riippumatta, asiakkaan toimistolla tai vaikka off-sitella.
 1. Esiintyminen
 • Esiintymiskoulutus virtuaaliympäristöpainotuksella
 • Workshopien ja ideointien järjestäminen virtuaalisena
 • Kouluttaminen virtuaaliympäristössä
 1. Esitykset
 • Esityksen visuaalisen toteutuksen optimointi virtuaaliesittämiseen (mm. Prezi video, infografiikka, jne.)
 • Esityksen rakenteellinen ja sisällöllinen konsultointi virtuaaliseen esittämiseen sopivaksi
 • Sopivan lähetysalustan suosittelu ja koulutus/ohjeistus tarpeista riippuen (vaihtoehtoina TEAMS, TEAMS Live, Zoom, YouTube, Facebook Live, BlueJeans, Vimeo custom stream, WebinarJam, Demio, GoToWebinar, Webex, Adobe Connect)
 1. Tapahtumakoordinointi
 • Tapahtumamarkkinointi (ennen ja jälkeen)
 • Sisällöntuotanto itse tapahtumista esimerkiksi sosiaaliseen mediaan
 • Avaimet käteen -tuotanto, kolme tasoa
  • Walk-in (aloita lähetys Cocommsin studiolla Kaisaniemenkatu 1:ssä puolessa tunnissa saapumisestasi)
  • Hybriditilaisuus (maksimissaan 20 henkeä paikalla Cocommsin studiolla, muutaman vuorokauden varoajalla webinaari jopa 1000 hengelle)
  • Huipputasoinen webinaari TV-studiopohjalla (maksimissaan 20 henkeä paikalla, ei osallistujarajoitetta, valmisteluaika noin kuukausi)
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin kerromme lisää! Kasper Stenbäck Director, Digital & Creative +358 40 744 0101 kasper.stenback@cocomms.com

Cocommsin asiakastyytyväisyys kasvussa – asiakkaidemme viestintätarpeet muutoksessa

Cocommsin asiakastyytyväisyys kasvussa – asiakkaidemme viestintätarpeet muutoksessa
Kysyimme marras-joulukuun vaihteessa asiakkailtamme heidän tyytyväisyydestään Cocommsin palveluihin sekä heidän näkemyksiään viestintäpalveluiden tarpeesta tulevaisuudessa. Kyselystä selvisi, että Cocommsia suosittelevien asiakkaiden määrä oli kasvanut ilahduttavasti edelliseen kyselyyn verrattuna, joka toteutettiin alkuvuonna 2019. Erityistä kiitosta saimme työmme laadukkuudesta, osaavista tekijöistämme ja aikataulujemme pitävyydestä. Aiempaa enemmän asiakkaamme toivovat meiltä luovaa ideointia ja näkemyksen tuottamista, joka onkin nostettu Cocommsilla yhdeksi kehityskohteeksi. Monipuolisia viestintätarpeita Asiakastyytyväisyyden ohella kysyimme asiakkailtamme, kuinka heidän viestintäpalveluiden tarpeensa on muuttunut viimeisen vuoden aikana. Vastaukset osoittavat, että muutoksia on ilmassa, eikä kyse luultavasti ole pelkästään vuotta 2020 leimanneesta pandemiasta. Peräti 54 prosenttia sanoi tarpeidensa muuttuneen merkittävästi tai jonkun verran. Vastaajien mukaan eniten on kysyntää brändi- ja yritysviestinnälle, jota sanoi tarvitsevansa hieman yli puolet vastaajista. Seuraavaksi eniten kaivataan vaikuttajaviestintään ja ajatusjohtajuuteen liittyvää tukea (35 %), ja myös vastuullisuuteen liittyville viestintäpalveluille on kysyntää (30 %). Yli 20 prosenttia vastaajista tarvitsee tukea myös luoviin ja digitaalisiin ratkaisuihin sekä muutosviestintään. Kansainvälistä viestintää sanoi tarvitsevansa hieman alle 10 % vastaajista, mutta luku on kasvussa. Vastaajilla on myös selkeästi tarvetta studiotilalle, jossa järjestää erilaisia hybridi- ja digitaalisia tilaisuuksia. Tällainen studio on valmistumassa Cocommsin tiloihin, ja sen käyttö on mahdollista vuoden 2021 alusta lähtien. Lähetämme tästä palvelusta lisätietoa piakkoin asiakkaillemme. Monipuolisen osaajatiimin ja laajan kansainvälisen kumppanitoimistoverkoston ansioista meillä on erinomaiset edellytykset vastata kaikkiin asiakkaidemme nimeämiin viestintätarpeisiin. Painotamme ensi vuonna strategiassamme asiakaskokemusta, digitaalisia ratkaisuja ja panostamme nykyisiin vahvuuksiimme entisestään. Niillä osa-alueilla, jotka asiakkaamme ovat nimenneet kehityskohteiksemme, parannamme tekemistämme määrätietoisesti, toimitusjohtaja Kaija Pohjala sanoo. Vuosi 2020 on jälleen osoittanut, kuinka keskeinen rooli viestinnällä on kaikessa toiminnassa. Uskon, että vuorovaikutustaidot tulevat korostumaan uudessa normaalissa. Eri organisaatioiden sidosryhmät kaipaavat ennen kaikkea näkemyksellisyyttä, avoimuutta ja vastuullisuutta toimintaan, ja me olemme valmiita tukemaan asiakkaitamme kaikkien näiden odotusten täyttämisessä. Haluamme kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita ja toivottaa asiakkaillemme rentouttavaa joulunaikaa sekä menestyksekästä uutta vuotta!   Kirjoittaja Niina Haasola Johtaja, yritysviestintä