Viestinnän trendit 21–22: kun vuorovaikutuksemme muuttui pysyvästi

https://cocomms.com/2021/09/24/viestinnan-trendit-21-22-kun-vuorovaikutuksemme-muuttui-pysyvasti/

Yhteiskunta aukeaa, työelämä palaa pikkuhiljaa entiselleen – tai ainakin lähelle entistä. Ympärillämme vaikuttaa kuitenkin trendejä, jotka väistämättä muokkaavat tapaamme viestiä ja olla vuorovaikutuksessa niin yksityiselämässä kuin työelämässäkin. Kokosimme viestinnän trendejä, joita näemme tänään ja tulevaisuudessa.

Näkemys #1: Korona auttoi meitä huomaamaan työyhteisön arvon ja kohtaamisten tärkeyden.

 

  • Yhteisöllisyys. Työyhteisöviestintä ja työnantajabrändin kirkastaminen ovat tulleet entistä ajankohtaisemmiksi, kun kulttuuri ei enää rakennu orgaanisesti. Työyhteisöviestintä korostuu myös ulospäin viestittäessä.
  • Oma media. Organisaatioiden kannattaa panostaa omiin julkaisuihinsa ja kanaviinsa, ja erityisesti niiden vuorovaikutteisuuteen ja visuaalisuuteen.
  • Digitapahtumat ja kohtaamiset. On tärkeä pystyä erottautumaan lukuisten muiden etätapahtumien joukossa. Toisaalta harvoissa live-tapaamisissa ja -tapahtumissa on odotukset korkealla – paikalle saapumisen odotetaan todella hyödyttävän kävijää. Konseptit ovat arvossaan, ja tapahtumien tekninen hallinta korostuu.

 

Näkemys #2: Olemme palanneet peruskysymysten äärelle. Miksi olemme olemassa?

 

  • Yrityksen arvojen ja kulttuurin määritteleminen on entistä tärkeämpää.
  • Tarkoituslähtöinen viestintä vs. tuotelähtöinen viestintä. Yrityksen ei ole tarkoituksenmukaista viestiä vain palveluistaan tai tuotteistaan. Sen odotetaan kertovan myös siitä, miksi se ylipäänsä on olemassa ja minkälainen yrityskansalainen se haluaa olla.
  • Kuuntelemisen, välittämisen ja lohdun taju erottaa yrityksen ja ihmisen toisesta. Olemme inhimillisempinä, haavoittuvampina ja kokonaisempina kaikkialla – ja yritysten on tultava samalle tasolle. Sisäisesti ja ulkoisesti.

 

Näkemys #3: Roolimme osana yhteisöä ja yhteiskuntaa korostuu. Kannamme vastuumme. Se näkyy seuraavasti:

 

  • Ihmiset sitoutuvat yrityksiin, joiden toimintaa niiden arvot ohjaavat ja joilla on todisteita aidoista teoista.
  • Mediaviestintä ei ole kuollut. Luottamus uutismediaan on korkealla, ja digitilaajien määrä nousussa.
  • Yhteistyö. Organisaatiot verkostoituvat tiiviimmin yhteisten haasteiden äärellä. Verkostoiden ylläpito ja sidosryhmien sitouttaminen ovat menestyksen kannalta avainasemassa.

 

Näkemystyö ja skenaariot auttavat hahmottamaan myös organisaation viestinnällisiä tarpeita ja valmiuksia. Jos kaipaat sparrausta, valmennusta tai konkreettisia lisäkäsiä viestinnän tarpeissasi, älä epäröi olla yhteydessä: info@cocomms.com!

 

Lue myös:   Yhteiskunnalliset trendit   |   Työelämän trendit

 

 


 

Kiinnostavuus kohtaa vaikuttamisen, valmennus muutosviestinnän

Suomalainen viestintätoimistokenttä saa uuden haastajan, kun Kaiku Helsinki ja Cocomms yhdistävät voimansa. Yhdistymisestä syntyy ketterä, täysin kotimainen viestintätoimisto, jolla on poikkeuksellisen laaja palveluvalikoima. Uusi toimisto työllistää noin 50 viestinnän ammattilaista, ja sen liikevaihdon odotetaan nousevan vuonna 2021 reilusti yli viiden miljoonan euron. Punainen tunnus kuvastaa yhteistä matkaamme kohti uutta brändiä.

Kaiku Helsingin ydinosaamista ovat kiinnostava viestintä, palvelumuotoilu ja valmennukset. Syksyllä 2020 Kaiku sai vahvistusta tutkimuspalveluihin rinnalle perustetusta sisaryrityksestä, strategisesta tutkimustoimisto Vastakaiusta. Cocomms puolestaan tunnetaan yritysviestinnästä, muutos- ja kriisiviestinnästä, vastuullisuusviestinnästä, vaikuttajaviestinnästä, luovasta ja digitaalisesta viestinnästä sekä vahvasta kansainvälisestä liiketoiminnasta.

Lue lisätietoa tästä uutisjutusta, tai katso toimitusjohtajien Peten ja Kaijan keskustelu aiheesta täältä.

Posted By

Laura Takki