Työelämän trendit 21–22: kun työelämän murros tapahtui yhdessä yössä

https://cocomms.com/2021/09/24/tyoelaman-trendit-21-22-kun-tyoelaman-murros-tapahtui-yhdessa-yossa/

Työelämän muutosta esimerkiksi ajan ja paikan riippumattomuuden suuntaan ennakoitiin, ja sitten se tuli rysäyksessä. Etäyhteyksien takaa on tietotyöläisillä ollut aikaa pohtia kysymyksiä, jotka on aiemmin sysätty taka-alalle. Ne värittävät entistä voimakkaammin arkeamme ja tapaamme olla työyhteisöissä.

 

Näkemys #1: Työn ja vapaa-ajan sekoittuessa kysymme: miten ja milloin teen työtäni? Miten löydän tasapainon?

 

Kolme teemaa nousevat esiin:

  • Työ ja vapaa-aika yhdistyvät. Samalla yhdistyvät ammatilliset sekä yksityisen ja julkisen rajat. Olemme kokonaisina ihmisinä kaikkialla, myös esimiestemme edessä. Identiteetti saa uusia piirteitä, rajoja on vaikeampi pitää yllä.
  • Työhyvinvointi korostuu. Tietotyö ja fyysinen työ kuormittavat meitä eri tavalla eri aloilla, mutta kuormittavuuden kokemus ja mittakaava muuttuu. Se vaatii uudenlaisia tapoja rytmittää työtään ja suhtautua siihen.
  • Itseohjautuvuus, itsensä johtaminen ja yrittäjämäisyys on etätyön myötä opittava viimeistään nyt. Se on samalla vapauttavaa ja raskauttavaa.

 

Näkemys #2: Korona vei meiltä hetkeksi toisemme. Huomasimme työyhteisön ja kohtaamisten tärkeyden.

 

  • Yhteisöllisyyden luominen ja ylläpito vaatii tiedostavampaa työtä. Työntekijäkokemus, työnantajabrändin kirkastaminen, verkostoituminen ja yhteistyö nousevat tärkeysjärjestyksessä korkealle. Kulttuurille on määriteltävä selvät raamit, kun orgaanista liimaa ei yhteisen fyysisen tilan myötä enää ole.
  • Tunneäly korostuu. Siksi tarvitaan myös entistä yksilöllisempää viestintää.
  • Vuorovaikutusosaaminen korostuu. Kysymisen, kuuntelemisen, välittämisen ja lohdun taju – empatia. Kun ihminen ei ole läsnä omassa olemuksessaan mikroilmeineen ja -eleineen, on kuulumisia ja tuntemuksia kaivettava proaktiivisemmin.

 

Näkemys #3: Kotitoimistoissa olemme palanneet peruskysymysten äärelle. Miksi teen juuri tätä työtä?

 

  • Työn on oltava merkityksellistä, jotta siihen sitoutuu myös etäisyyden päästä. Yrityksen arvot ja kulttuuri on määriteltävä vahvemmin.
  • Työmme yhteiskunnallinen vaikutus kiinnostaa entistä enemmän – työmme jättää jäljen, johon haluamme vaikuttaa.
  • Epävarmuus on tullut jäädäkseen. Ajatus työttömyydestä saavutti sellaisetkin, joiden pärjääminen on ollut vakaata vuosia. Se on nyt läsnä eri tavalla kuin ennen – luottamus tulevaan ja oman työn säilyvyyteen on särkyvää.

 

Autamme asiakastamme löytämään ja tunnistamaan ympäröivät trendit ja tekemään ennakoivaa ja vaikuttavaa viestintää ­– ennen kaikkea vuorovaikutuksen keinoin. Ole rohkeasti yhteydessä: info@cocomms.com.

 

Lue myös:   Yhteiskunnalliset trendit   |   Viestinnän trendit

 

 


 

Kiinnostavuus kohtaa vaikuttamisen, valmennus muutosviestinnän

Suomalainen viestintätoimistokenttä saa uuden haastajan, kun Kaiku Helsinki ja Cocomms yhdistävät voimansa. Yhdistymisestä syntyy ketterä, täysin kotimainen viestintätoimisto, jolla on poikkeuksellisen laaja palveluvalikoima. Uusi toimisto työllistää noin 50 viestinnän ammattilaista, ja sen liikevaihdon odotetaan nousevan vuonna 2021 reilusti yli viiden miljoonan euron. Punainen tunnus kuvastaa yhteistä matkaamme kohti uutta brändiä.

Kaiku Helsingin ydinosaamista ovat kiinnostava viestintä, palvelumuotoilu ja valmennukset. Syksyllä 2020 Kaiku sai vahvistusta tutkimuspalveluihin rinnalle perustetusta sisaryrityksestä, strategisesta tutkimustoimisto Vastakaiusta. Cocomms puolestaan tunnetaan yritysviestinnästä, muutos- ja kriisiviestinnästä, vastuullisuusviestinnästä, vaikuttajaviestinnästä, luovasta ja digitaalisesta viestinnästä sekä vahvasta kansainvälisestä liiketoiminnasta.

Lue lisätietoa tästä uutisjutusta, tai katso toimitusjohtajien Peten ja Kaijan keskustelu aiheesta täältä.

Posted By

Laura Takki