Muutos tuntuu – tästä syystä vuorovaikutusta tarvitaan nyt yhä enemmän

https://cocomms.com/2021/09/20/muutos-tuntuu-tasta-syysta-vuorovaikutusta-tarvitaan-nyt-yha-enemman/

Pandemian myötä tapahtuneet työelämämuutokset eivät olleetkaan pelkkiä väliaikaisratkaisuja, vaan puhumme jo uudesta normaalista. Vaikka meistä monet ovat samassa veneessä muutosten virrassa, koettelevat muutokset meistä jokaista yksilöllisellä tavalla. Tässä ajassa erottuvat ne yritykset ja organisaatiot, joissa työyhteisöä johdetaan kuuntelemalla ja keskustelemalla sekä etsimällä rohkeasti uusia ratkaisuja.

Jos joku olisi kertonut sinulle kolme vuotta sitten, että maailman valtaa pian pandemia ja siirryt määrittelemättömän pitkäksi ajaksi etätöihin, miten olisit reagoinut? Kolmen vuoden takaiseen aikaan voi olla haasteellista matkustaa ajatuksen tasolla, mutta uskallan väittää, että kuulemasi uutiset olisivat herättäneet sinussa jonkinlaisia tunteita. Ehkä helpotusta uudesta, pitkään kaivatusta työnteon tavasta, jonka myötä päivästä säästyisi jopa tunteja. Ehkä pelkoa ja turvattomuuden tunteita epävarmoilta kuulostavista, monilla tavoin rajoitetuista ajoista.

Vielä toistaiseksi toimitusjohtajanamme toimiva Kaija vieraili pari viikkoa sitten Kaiku Helsingin järjestämässä Hyppytunti-pikawebinaarissa yhdessä Kaiku Helsingin toimitusjohtajan Pete Saarnivaaran kanssa keskustelemassa viestinnän ja vuorovaikutuksen johtamisesta muutoksessa. Viestintätoimistoissamme eletään poikkeuksellisia aikoja pandemian lisäksi myös toimistojemme yhdistymisen myötä. Mitkä asiat korostuvat Kaijan ja Peten mielestä tämän ajan viestinnässä, kun työ on jatkuvassa muutoksessa ja voimakkaat tunteet ovat herkemmin pinnassa?

Koronakriisi on vauhdittanut työelämän muutoksia ja ollut monille työssä käyville ihmisille henkinen koettelemus. Kun tapahtuu paljon, pelkkä informatiivinen ja yksisuuntainen tiedottaminen henkilöstölle voi tuntua monista johtajista helpolta ratkaisulta. Muuttuvissa olosuhteissa henkilöstö kaipaa viestinnältä kuitenkin lähes poikkeuksetta paljon enemmän. Kun vastapuolella on ihmisiä, ovat myös tunteet väistämättä pelissä: joillekin muutokset voivat olla myönteisiä tai neutraaleja asioita, mutta toisille meistä ne ovat kriisin paikkoja. Kaijan mukaan muutoksen keskellä tunteita olisi käsiteltävä työyhteisössä avoimen vuorovaikutuksen keinoin:

Emme voi vain olettaa, että me ihmiset toimimme kuin robotit, että tähän päälle lätkäistään nyt vaan kaikkea uutta. On keskusteltava siitä, että mitä olemme juuri kokeneet ja miltä se tuntuu. Uutta ei voida luoda, jos vanhaa ei niin sanotusti surra pois.

 

Inhimillisyyden ja avoimen vuorovaikutuksen lisäksi viestinnässä olisi muistettava myös ihmisyys. Pete muistuttaa, että jokainen viestii tunteistaan loppujen lopuksi eri tavoilla, joten työyhteisön sisäisten viestintäkanavien tulisi olla monipuolisia:

Olisi hyvä olla monipuolisia vuorovaikutuksen kanavia esimerkiksi kahdenkeskeisiä keskusteluja, ryhmätilanteita ja välitetyn viestinnän työkaluja. Jotkut eivät pienryhmissäkään syystä tai toisesta halua osallistua johonkin aiheeseen, vaikka esimerkiksi henkilökohtaisessa keskustelussa mielellään avaisivatkin keskustelun (tai päinvastoin).

 

Kaija ja Pete muistuttavatkin, että muutoksen keskellä johtajien olisi tärkeää pysähtyä, pohtia ja kyseenalaistaa – jättää ehkä jotain vanhaa pois ja kokeilla jotakin uutta. Työelämän vaikeissa hetkissä apu voi tulla myös organisaation ulkopuolelta esimerkiksi valmennuksesta tai muutosviestinnän konsultilta.

Kuuntele Kaijan ja Peten koko keskustelu tilaamalla maksuton Hyppytunti osoitteessa: https://kaikuhelsinki.fi/hyppytunti/

 

Kaiku Helsingin järjestämissä Hyppytunti-pikawebinaareissa pureudutaan joka kuukausi ajankohtaisiin viestinnän ja markkinoinnin aiheisiin. Idea pikawebinaareista syntyi kaikulaisten keskuudessa koronapandemian levittyä Suomeen: poikkeuksellisina, epävarmuuden ja nopeiden muutosten aikoina viestinnän merkitys kasvaa entisestään. Jatkossa Hyppytunneilla vierailevat yhdessä sekä Kaiku Helsingin että Cocommsin asiantuntijoita.

 


 

Kiinnostavuus kohtaa vaikuttamisen, valmennus muutosviestinnän

Suomalainen viestintätoimistokenttä saa uuden haastajan, kun Kaiku Helsinki ja Cocomms yhdistävät voimansa. Yhdistymisestä syntyy ketterä, täysin kotimainen viestintätoimisto, jolla on poikkeuksellisen laaja palveluvalikoima. Uusi toimisto työllistää noin 50 viestinnän ammattilaista, ja sen liikevaihdon odotetaan nousevan vuonna 2021 reilusti yli viiden miljoonan euron. Punainen tunnus kuvastaa yhteistä matkaamme kohti uutta brändiä.

Kaiku Helsingin ydinosaamista ovat kiinnostava viestintä, palvelumuotoilu ja valmennukset. Syksyllä 2020 Kaiku sai vahvistusta tutkimuspalveluihin rinnalle perustetusta sisaryrityksestä, strategisesta tutkimustoimisto Vastakaiusta. Cocomms puolestaan tunnetaan yritysviestinnästä, muutos- ja kriisiviestinnästä, vastuullisuusviestinnästä, vaikuttajaviestinnästä, luovasta ja digitaalisesta viestinnästä sekä vahvasta kansainvälisestä liiketoiminnasta.

Lue lisätietoa tästä uutisjutusta, tai katso toimitusjohtajien Peten ja Kaijan keskustelu aiheesta täältä.

Posted By

Laura Takki