CocoFocus | Coconutsien parhaat luku-, katselu- ja kuunteluvinkit kesälle 2021

https://cocomms.com/2021/07/01/cocofocus-coconutsien-parhaat-luku-katselu-ja-kuunteluvinkit-kesalle-2021/

 

Mökille, puutarhaan, kaupunkiin ja rannalle – Coconutit ovat jo lomatunnelmissa! Mutta mitä lukea mökkilaiturilla, paviljongin kupeessa tai kallion poukamassa? Entä mitä sarjoja tai elokuvia kannattaa puolestaan varata sateisille päiville? Kokosimme Coconutsien parhaimmat Focus-vinkit kesään 2021!

Helteinen kesäkuu on kutsunut etätoimistolaisia nauttimaan tunnelmallisista kesäilloista ja suurkulumattamaan kirjallisuutta ja podcasteja. Ennen kuin useampi kookospallero kierähtää lomalle, kysyimme heiltä parhaimmat luku-, katselu- ja kuunteluvinkit kesään. Tästä koonnista löytyy kulutettavaa jokaiseen makuun aina hömpästä herättelyyn ja herkistelystä huumoriin.

 

LUE:

Lucinda Riley, Seitsemän sisarta -sarja. Huippusuosittu Seitsemän sisarta -sarja kertoo Papa Saltin adoptoiduista tyttäristä, jotka lähtevät etsimään omia sukujuuriaan. Sarjan jokaisessa osassa seurataan yhden sisaren tarinaa. Historiallisiin hetkiin ja maailman eri kolkkiin kuljettava kirjasarja nappaa lukijan otteeseensa eikä päästä irti ennen kuin tarina tulee päätökseensä. Kevyttä ja leppoisaa luettavaa!

”Sarjan viimeinen osa, Kadonnut sisar, tulee tarjoamaan minulle riippukeinuun sopivan rentoa kesäluettavaa.”

Rick Hanson ja Richard Mendius, Buddhan aivot. Buddhan aivot -kirjassa yhdistyy buddhalainen ajattelutapa ja viimeisin neurotiede. Maanläheinen ja myös tieteeseen nojaava teos kertoo siitä, miten voimme itse vaikuttaa siihen, miten aivomme katsovat maailmaa ja elämää. Kirja väittää, että onnellisuutta on mahdollista lisätä omia aivoja treenaamalla.

”Tämän kirjan voi napata hyllyltä usein.”

Adam Kay, Kohta voi vähän kirpaista: nuoren lääkärin salaiset päiväkirjat. Valtaisaan menestykseen noussut humoristinen muistelmaromaani kertoo Kayn lääkärinuran aikaisista tapahtumista – elämästä, kuolemasta ja kaikesta siltä väliltä. Nykyisin koomikkona ja komediakäsikirjoittajana työskentelevä Kay paljastaa päiväkirjamaisesti kirjoitetussa romaanissaan lääkärin työn huippuhetket ja pohjat, eikä kaihda brittiläisen terveydenhuollon puutteiden esiintuomista.

”Rentoa, hauskaa, mutta aika-ajoin herättelevää luettavaa!”

Hanna Brotherus, Ainoa kotini. Koreografi, ohjaaja ja tanssitaiteilija Hanna Brotheruksen esikoisromaani Ainoa kotini on osoitettu kaikille äideille ja tyttärille. Romaani luotaa naisen elämänvaiheita läpi aina lapsuudesta kuolemaan, tarkasti ja kaunistelematta. Kirja samaistuttaa ja saa lukijan pohtimaan omia juuriaan.

”Kirjassa on tavoitettu ihmisyyden ja elämän ydintä. Liikuttava lukukokemus!”

Emmi Itäranta, Teemestarin kirja. Itärannan esikoisteos Teemestarin kirja on kaunista, uskottavaa ja pelottavankin todentuntuista kuvailua Suomesta dystooppisen tulevaisuuden aikana. Millaista on elämä suuren mullistuksen jälkeisessä Suomessa?

”Voin suositella tätä kirjaa ihan jokaiselle! Jos kirja imaisee mukaansa, kannattaa ehdottomasti tutustua myös Itärannan uusimpaan teokseen Kuun päivän kirjeet. Tästä suomalaiskirjailijasta tullaan kuulemaan varmasti myös vastaisuudessa.”

Eeva Kolu, Korkeintaan vähän väsynyt. Korkeintaan vähän väsynyt on tarkkanäköinen analyysi nykypäivän burnoutkulttuurista ja uupumuksen takana vaikuttavista rakenteista.

”Herättelevä ja helpottavakin lukukokemus kesälle, kun aivoilla on aikaa ottaa kauempaa perspektiiviä omiin ajattelutapoihinsa – etenkin itseään kohtaan.”

David Whyte, Consolations: The Solace, Nourishment and Underlying Meaning of Everyday Words

David Whyte ottaa filosofisella ja runoilijan katseellaan tarkasteluun 52 tavallisinta sanaamme, pureutuen niiden syvimpiin merkityksiin ja samalla ihmisyyden ja elämämme tarkoituksiin.

”Nostattava ja avartava kirja, joka saa katsomaan maailmaa (ja sanoja) uudesta näkökulmasta.”

 

KATSO:

Leffateattereissa pyörivä Oscar-ehdokkuuksiakin kahminut tanskalainen ”Yhdet vielä” on varmasti hitti, jos haluaa hetkellisesti paeta kesän kuumuutta elokuvateatterin viileyteen. Tanskalaisen Thomas Vinterbergin ohjaama uutuuselokuva kertoo neljästä keski-ikäisestä opettajasta, jotka päättävät alkaa elämäänsä täysillä.

”Kesä on oudolla tavalla minun lempiaikaani käydä leffoissa, kun teattereissa ei ole juuri ketään muita ja saa salin vain itselleen! 😊

Succession (HBO Nordic). Succession on mediamaailmaan sijoittuva perhedraama, jossa myös koomisia elementtejä ja ajankohtaisia viittauksia etenkin Yhdysvaltojen mediamaisemaan ja politiikkaan.

”Ihan best.”

Jos et ole katsonut vielä valtavaan menestykseen noussutta ja äärimmäiseen koukuttavaa espanjalaissarjaa Rahapaja, nyt kannattaa. Espanjalaisista rikollisista kertovan Rahapajan viidennen kauden uudet jaksot tulevat Netflixiin 3. syyskuuta.

Oi, bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao! Tämä jännitysnäytelmä ahmaisee mukaansa, eikä katselua voi lopettaa.”

Disney + -jäsenyyden voi hankkia siitäkin syystä, että sieltä löytää liikuttavavan ja elämänmakuisen Oscareita kahmineen Nomadlandin. Vuoden parhaaksi elokuvaksi valitussa Nomadlandissa kuvataan iäkkäiden pätkätyöläisten karua arkea, vaatimattomissa olosuhteissa.

”Tätä elokuvaa katsellessa ajantajuni katosi. Surumielinen ja vaikuttava kokonaisuus.”

 

KUUNTELE:

Antti Holma, Kaikki Elämästäni. Antti Holman kirjoittama ja lukema Kaikki Elämästäni on viihdyttävää ja rentoa kesäkuunneltavaa. Holma palaa kirjassaan lapsuus- ja nuoruusvuosillensa Sonkajärvelle ja kertoo tyylillensä ominaisesti polkunsa aina Savosta Helsinkiin, Lontooseen ja New Yorkiin.

”Antti Holman kuvailu ja huumori ei petä koskaan!”

Leadcast-podcast. Podin juontajat Maria ja Essi ovat vaikuttavasti saaneet vieraikseen koko Suomen kovimmat liike-elämän nimet. On virkistävää kuulla, mitä huippumenestyjien CV:n takaa todellisuudessa löytyy, ja millaiset onnistumiset (ja epäonnistumiset) ovat tuoneet heidät nykyiseen asemaansa ja elämäntilanteeseensa.

”Tästä podista inspiraatiota syksyyn!”

Olli Jalonen, Taivaanpallo. Finlandia-palkinnonkin voittanut Taivaanpallo ja kirjan jatko-osa Merenpeitto ovat erittäin miellyttävää kuunneltavaa esimerkiksi pitkillä kävelylenkeillä. Kirjailija kuljettaa kuuntelijan upeasti täysin eri aikakauteen ja kuvailee vakuuttavasti uskomatonta matkaa Saint Helenan saarelta aina 1600-luvun Lontooseen.

”Toimii varmasti luettunakin, mutta itselle erittäin kuvaileva ja yksityiskohtainen teksti vei kuunneltuna niin hienosti pois arjen ajatuksista, että suosittelen jopa tätä vaihtoehtoa!”

Pyöreä pöytä, Yle Areena. Pauli Aalto-Setälän vetämässä viikoittaisessa keskusteluringissä käydään hedelmällistä keskustelua pinnalla kelluvista yhteiskunnallisista ja kansainvälisistä teemoista.

”Tätä kuunnellessa saa usein uutta perspektiiviä mediassa pyöriviin uutisartikkeleihin”

 

Näiden vinkkien myötä Coconutsit haluavat toivottaa oikein leppoista ja aurinkoista kesää!

 

Listauksen kokosi BookBeatin, Netflixin ja Spotifyn suurkuluttajamme Rosanna.

 

Posted By

Rosanna Lyytinen