Tunteet ovat läsnä, aina ja kaikessa

https://cocomms.com/2021/06/23/tunteet/

Vaikka tiedostinkin olevani voimakkaasti tunteva ihminen, en silti etukäteen voinut aavistaa, kuinka voimakkaita tunteita tulen kokemaan ja jakamaan Cocommsin omassa vuorovaikutuskoulutuksessa. Aiemmissa kirjoituksissa kerroimme vuorovaikutuskoulutuksestamme, jonka moniosaisessa kokonaisuudessa käytiin läpi vuorovaikutuksen perusteita osa-alue kerrallaan toimitusjohtajamme Kaijan vetämänä. Vietimme yhdessä ruutujen äärellä viisi perjantaista aamua keskustelemassa luottamuksesta ja läsnäolosta, kuuntelemisesta ja vahvoista kysymyksistä, itsetuntemuksesta ja tunteista, palautteen antamisesta ja vastaanottamisesta ja valmentavasta keskustelusta.

Koko koulutussarjamme ajan pysähdyimme usein tuntemaan: Mitä kuuluu? Millaisia ajatuksia ja tunteita koulutuskerrat ovat herättäneet? Keskityimme yhtenä perjantaina erityisesti tunteiden tunnistamiseen ja niiden ymmärtämiseen. Saimme tehtäväksemme muun muassa miettiä, milloin olimme viimeksi olleet vihaisia työpaikalla. Kysymys herätti ainakin itsessä voimakkaan tunnereaktion, nolostumisen ja vakavan pohdinnan: olenko oikeasti ollut vihainen työpaikalla ja missä tilanteessa näin on käynyt?

Pysähdyimme usein tuntemaan: Mitä kuuluu? Millaisia ajatuksia ja tunteita koulutuskerrat ovat herättäneet?

 

Itsetuntemus ja tunteiden tunnistaminen ovat tärkeitä, koska olemme kaikki tuntevia ihmisiä. Tunteet ovat myös osa työelämää – osalla tunteet ovat mukana työssä vahvemmin ja toisilla hiukan vähemmän. Vuorovaikutustilanteessa kaikkien tunteet ovat kuitenkin läsnä, ja myös asiakas on tunteva ihminen.

Itsetuntemus ja tunteiden tunnistaminen ovat tärkeitä, koska olemme kaikki tuntevia ihmisiä.

 

Nykyään tunteet sallitaan entistä enemmän osana työpersoonaa ja työkulttuuria, jonka itse koen erittäin tärkeäksi vuorovaikutuksen luomisessa ja omana itsenäni olemisessa. Työpaikalle ei kuitenkaan koskaan kuulu kiukuttelu eikä huono käytös, oli sitten millaisen tunnemyrskyn vallassa tahansa.

Omassa työyhteisössämme on aina sallittua sanoittaa omia tunteitaan, olivat ne sitten positiivisia tai negatiivisia. Omien tunteiden jakaminen ei ole kuitenkaan helppoa eikä itsestäänselvyys, koska tunteet tulee ensin tunnistaa itsestään. Lisäksi ennen kuin omia tunteitaan yleensä haluaa jakaa omassa työyhteisössään, pitää olla saavutettu tietty luottamuksen taso sekä yleinen työyhteisön hyväksyntä. Yltiöpursuava riemuntunne voi olla yhtä hankala näyttää kuin siiven maahan vetänyt epäonnistuminen, jos et ole varma, miten tunteittesi ilmaisuun reagoidaan.

On tärkeä muistaa, että koko organisaatio voi paremmin, kun tunteille annetaan tilaa ja yrityksessä panostetaan vuorovaikutusosaamiseen.

 

Kaikilla on parempia päiviä ja joskus niitä huonompiakin.

 


 

Teija Keso

Kirjoittaja on tunteista voimaa saava Cocommsin terveysviestinnän konsultti.

Tämä kirjoitus on osa viisiosaista vuorovaikutusta koskevaa blogisarjaa, jonka osioissa pureudutaan kuhunkin vuorovaikutuskoulutuksen osa-alueeseen syvemmin. Me Cocommsilla järjestämme vuorovaikutuskoulutuksia myös asiakkaillemme. Ole rohkeasti yhteydessä, mikäli etsitte tukea ja työkaluja yhteisönne vuorovaikutustaitojen uudelleenrakentamiseen tai kehittämiseen! 

 

Vuorovaikutuksesta olemme kirjoittaneet myös seuraavaa:

Kunpa kaikki saisivat kokea tämän – kokemuksia vuorovaikutuskoulutuksesta

Kolme tapaa lisätä luottamusta

Jos et tiedä mitä sanoa, kuuntele

Rehellisyys maan perii – vilpittömyys ja empatia avaimina parempaan palautteenantoon

 

 

Posted By

Laura Takki