Kolme tapaa lisätä luottamusta

https://cocomms.com/2021/06/01/kolme-tapaa-lisata-luottamusta/

”Siinäpä luottamusta herättävä tyyppi.” Kukapa ei haluaisi kuulla tätä itsestään sanottavan. Mutta jos ei jotenkin luontaisesti herätä luottamusta, millä sitä sitten voi herätellä? Sitä päästiin harjoittelemaan Cocommsin vuorovaikutuskoulutuksen ensimmäisessä osiossa.

Aito vuorovaikutus rakentuu keskinäiselle luottamukselle.

Aito vuorovaikutus rakentuu keskinäiselle luottamukselle. Kuka tahansa voi varmasti allekirjoittaa, että on helpompi keskustella toisen kanssa, jos keskustelukumppaniin voi luottaa. Tai yhtä lailla on epämukavaa yrittää keskustella toisen kanssa, jos ei lainkaan tähän luota. Luottamusta voi ja kannattaa pyrkiä rakentamaan, jotta vuorovaikutus on parempaa. Tähän ne kuuluisat kolme asiaa:

 

Ole läsnä. Kiinteästi luottamuksen rakentamiseen (tai herättelyyn) liittyy sen hyvä kaveri, läsnäolo. Jotta voi olla läsnä muille, täytyy ensin olla läsnä itselle. Tämä jos mikä on vaikeaa nykypäivän tieto- ja virikekaaoksen keskellä.

Itselle läsnä olemisen voi ymmärtää vaikka niin, että tekee asioita, jotka saavat oman olon oikeasti paremmaksi. Asettaa itselleen henkilökohtaisia tavoitteita ja työskentelee niihin pääsemiseksi. Kuuntelee omaa oloaan, hyväksyy muutoksen läsnäolon elämässä ja suhtautuu siihen optimistisella uteliaisuudella. Tunnustaa itselleen tosiasiat, mutta on samalla itselleen armollinen siitä, jos jokin ei mene suunnitelman mukaan.

Tästä seuraava askel on olla läsnä vuorovaikutustilanteessa. Kun toisesta tuntuu, että häntä aidosti kuunnellaan, on luottamuksen saavuttaminen paljon helpompaa.

 

Tiedosta ennakkokäsityksesi. Ennakkokäsityksillä on hyvin usein vaikutus toisen viestin tulkitsemiseen. Ei ole ihan helppoa päästä irti ennakkokäsityksistä, mutta auttaa kun tiedostaa, että niitä saattaa olla ja että ajattelun pohjaaminen faktoihin oletusten sijaan on terve lähtökohta.

Onko keskustelukumppanisi oikeasti sitä mieltä kuin luulet? Käyttäytyykö hän aina niin? Pohjaatko tapasi viestiä nyt siihen, mikä on totta vai siihen, mitä oletat olevan totta?

Toisen paremmin tunteminen ja todellisen itsensä esiin tuominen edesauttavat vuorovaikutusta ja rikkovat mahdollisia ennakkokäsityksiä.

 

Luo kontakti ja puhu vastaanottajan kielellä. Miten voisin parhaiten päästä samalle aaltopituudelle vastaanottajan kanssa? Voisinko mukauttaa omaa olemistani, tekemistäni tai sanomistani hänen tilaansa ja luoda siten luottamusta? Millainen hänen energiansa on, kuinka hän puhuu?

Valitsemalla oikeanlaisen puherytmin, -tavan ja sanat voi muokata viestin välittymistä ja siten saada aikaan parempaa vuorovaikutusta. Ei ole ollenkaan yhdentekevää, miten sanoo sen mitä sanoo.

Näitä kolmea kohtaa puntaroitiin käytännön harjoituksissa, joihin keskittyminen oli yllättävän työlästä. Puolen päivän koulutuksen jälkeen ohje olikin, että nyt kaikki lounaalle ja ottakaa rauhallisesti, juokaa nestettä. Tälle vähän hymähdettiin, mutta totta se oli. Oli uuvuttavaa avata henkilökohtaisia asioita kollegoille ja kertoa siitä minkä kokee tärkeäksi sekä siitä, mitkä asiat tekevät haavoittuvaksi.

Luottoa kuitenkin löytyi. Oli mahtavaa havaita, että kollegojen parissa vallitsi vahva luottamuksen ilmapiiri. Toisessa yhteydessä samojen harjoitusten myötä olen kuitenkin havainnut, että oikeanlaisella ohjaamisella toisilleen ventovieraatkin ihmiset pystyvät jakamaan keskenään yhteisen hetken ja luomaan aitoa luottamusta.

Oli mahtavaa havaita, että kollegojen parissa vallitsi vahva luottamuksen ilmapiiri.

Suurin ahaa-elämys tuli kuitenkin vasta jälkikäteen reflektoidessa. Näissä harjoituksissa oltiin itse asiassa paremman vuorovaikutuksen ja viestinnän kaikkein kovimmassa ytimessä. Lämpimästi voin suositella vastaavia harjoitteita kenelle hyvänsä, jonka kanssa on aikeissa saada jonkinlaista vuorovaikutusta aikaiseksi.

 


Kasper Stenbäck (Kassu)

Kirjoittaja johtaa Cocommsin digitaalisten ja visuaalisten töiden tiimiä. Luottamusta tarvitaan niissäkin hommissa.

Tämä kirjoitus on ensimmäinen viisiosaisessa vuorovaikutusta koskevassa blogisarjassa. Viesti & Vaikuta -tunnisteen alla kerromme jatkossa oppeja valmennuksistamme, sekä konkreettisia vinkkejä vaikuttavammassa vuoropuhelussa onnistumiseen.

Me Cocommsilla järjestämme vuorovaikutuskoulutuksia myös asiakkaillemme. Ole rohkeasti yhteydessä, mikäli etsitte tukea ja työkaluja yhteisönne vuorovaikutustaitojen uudelleenrakentamiseen tai kehittämiseen!

 

Vuorovaikutuksesta olemme kirjoittaneet myös seuraavaa:

Kunpa kaikki saisivat kokea tämän – kokemuksia vuorovaikutuskoulutuksesta

Jos et tiedä mitä sanoa, kuuntele

Tunteet ovat läsnä, aina ja kaikessa

Rehellisyys maan perii – vilpittömyys ja empatia avaimina parempaan palautteenantoon

Posted By

Laura Takki