Mikä on feikkiä, mikä aitoa?

https://cocomms.com/2020/11/20/mika-on-feikkia-mika-aitoa/

Etäily on tehnyt meistä jollakin tapaa aidompia, kuulee usein sanottavan näin koronan aikaan. Kokoustetaan ja tehdään töitä kotona jumppahousuissa (kuten minäkin nyt, kun tätä kirjoitan). Samalla pääsee kurkkaamaan toisten koteihin ja voi käyttäytyä totuttua epämuodollisemmin työympyröissä.

Korona on kieltämättä hämärtänyt totutun yksityisen ja julkisen rajaa. Emme kuitenkaan voi lakaista maton alle sitä tosiasiaa, että aito vuorovaikutus vääjäämättä kärsii kohtaamisten puutteesta. Paljon sanatonta viestintää jää piiloon, olimme sitten kuinka aitoja tahansa linjojen päässä.

Meillä itse kullakin on monenlaisia tapoja olla, ja tuomme erilaisia asioita itsestämme esille eri tilanteissa. Se ei tarkoita, että jokin niistä olisi feikki.

Esimerkiksi työminä on jotakin, mikä saa asiat sujumaan töissä. Myös viestinnässä moni tuo esiin eri puolia itsestään: johtajana, esiintyjänä, puhujana. Se on luonnollista. Se on osa viestintää ja toisen ihmisen kunnioittamista vuorovaikutustilanteessa.

Kuitenkin juju piilee siinä, että jos valittu tapa on vain ulkokultainen rooli, ei viestikään mene perille. Voimme poimia vaikkapa politiikasta esimerkkejä, joissa rooli ei ole istunut kantajalleen. Tällöin sanomakaan ei ole ollut uskottava.

Miten sitten löytää oma tapa viestiä ja olla uskottava?

Kaikki lähtee aitoudesta ja avoimuudesta, mikä vaatii rohkeutta. Ratkaisevaa on myös ymmärtää, mitä haluaa oikeasti sanoa, mitä kohderyhmiä puhuttelee ja mitä merkitystä omalla viestillä on laajemmin.

Esimerkiksi yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuminen on luontevaa, kun nämä asiat ovat hanskassa. Vaikka yrityksiltä odotetaan yhä enemmän aktiivisuutta, osallistua ei kannata vain osallistumisen tai näkyvyyden kalastelun vuoksi. Ihmiset kyllä ymmärtävät, jos kyseessä on julkisuustemppu.

Kun on aito ja avoin omalla tavallaan, on mahdollista onnistua.

Valmentautuminen auttaa löytämään oikeanlaisen tavan viestiä omana itsenä. Samalla se antaa työkaluja organisaation viestinnän kehittämiseen. Ihmiset ovat viestinnän tärkein väline: vuorovaikutus lopulta syntyy ja luo merkityksiä ihmiseltä ihmiselle.

Joko sinä olet löytänyt oman persoonallisen tapasi viestiä uskottavasti?

Aino Salo

Johtaja, vaikuttajaviestintä

Posted By

Rosanna Lyytinen