Palaute – arvostelua vai lahja?

https://cocomms.com/2020/11/13/palaute-arvostelua-vai-lahja/

Kuulutko sinä niihin ihmisiin, jotka janoavat palautetta työstään ja tekemisistään? Jos, niin luultavasti koet myös saavasi palautetta liian vähän. Palautteen antamisesta ja vastaanottamisesta on hyvä tietää hieman enemmän, sillä tämä jano ei helpolla sammu.

Yksi suuriin (harvoihin 😊) elämäni oivalluksiini kuuluu se, että pystyn kehittymään ihmisenä ja työssäni aika puhtaasti muiden ihmisten antaman palautteen ansiosta. Joskus siihen riittää katse, hymy, epäröivä ilme tai kannustava nyökkäys. Toisinaan tarvitaan enemmän. Kerro ja perustele, mikä toimi ja mikä ei, ja miksi ei. Oliko syy minussa vai jossain muussa, mitä tein väärin.

Minulla on taipumus ylitulkintaan. Ajattelen helposti, että kaikki johtuu minusta ja päättyy minuun. Jos asiakas ei pidä tarjouksesta, minussa on jotain vikaa. Kun keskustelukumppani vaihtaa puheenaihetta, olin tylsä. Kun en saanut täysiä pisteitä kokeessa, epäonnistuin. Jos minut valittiin, parempia ei ollut.

Toinen oivallus on se, että jokaisella meillä on omat syymme ajatella, havainnoida, toimia ja reagoida tapahtumiin omalla tavallamme. Todellisuus on meillä jokaisella erilainen, ja siksi reagoimme ärsykkeisiin eri tavoin. Kaikki ei siis johdu minusta ja päädy minuun.

Onkin mielenkiintoista havainnoida, tulkita ja keskustella siitä, miten me itse kukin ajattelemme. Meillä on harha samankaltaisuudesta, mutta todellisuudessa me kaikki aistimme ja tulkitsemme asiat hyvin eri tavoin.

Meillä on harha samankaltaisuudesta, mutta todellisuudessa me kaikki aistimme ja tulkitsemme asiat hyvin eri tavoin.

Kun annan toiselle palautetta, on hyvä tiedostaa oma aikomukseni: mihin palautteella pyrin. Esimiehenä ja vanhempana minulta odotetaan palautetta ja kannan vastuun siitä, annanko palautetta rakentavassa mielessä vai jotain rikkoen. Ohjaanko ihmistä oivaltamaan asioita, joille hän mahdollisesti on itse sokea vai puranko kiireessä ja pahantuulisena omaa tuskaani toisen niskaan?

Annanko palautetta oikealla hetkellä? Haluaako vastaanottaja kuulla, mitä minulla on sanottavaa juuri nyt vai tarvitaanko asialle joku parempi ja hiljaisempi hetki? Virittelenkö keskustelun vähitellen vai pamautanko rakentavan palautteen suoraan päin naamaa? Usein yhteinen, rauhallinen ja rakentava keskusteluhetki antaa kummasti uutta energiaa ja näkemystä molemmille.

Lopussa pelin ratkaisee mielestäni kuitenkin palautteen saajan asenne. Se, otanko palautteen kritiikkinä, kannustavana ohjauksena tai jopa lahjana, voi määrittää loppuelämäni suunnan.

Itse olen päättänyt pitää lahjoista eniten.

 

Kaija Pohjala

Toimitusjohtaja, partneri, johdon valmentaja

Posted By

Rosanna Lyytinen