CocoForum: Koronakriisin vapauttama työaika voidaan käyttää yrityksen tulevaan kasvuun

https://cocomms.com/2020/07/15/cocoforum-koronakriisin-vapauttama-tyoaika-voidaan-kayttaa-yrityksen-tulevaan-kasvuun/

Koronakriisi hiljensi monen yrityksen arjen kiireitä ja vapautti työaikaa operatiivisesta liiketoiminnasta. Poikkeukselliset ajat pakottavat yrityksiä uudistautumaan ja antavat niille mahdollisuuden miettiä toimintaansa uudelleen. ”Tule lama kultainen”, Jari Saravuo lausui vuonna 2008 Trainers’ Housen tulostiedotteessa, jossa hän ennusti finanssikriisin kiihdyttävän yhtiön muutosta ja tulosparannusta. Näin sitten kävikin, mutta se vaati vuosia.

”Tule lama kultainen”, Jari Saravuo lausui vuonna 2008 Trainers’ Housen tulostiedotteessa, jossa hän ennusti finanssikriisin kiihdyttävän yhtiön muutosta ja tulosparannusta. Näin sitten kävikin, mutta se vaati vuosia.

CocoForumin aiemmissa yrityskauppamarkkinoita koskevissa haastatteluissa keskityttiin markkinoilta löytyviin mahdollisuuksiin koronakriisissä. Yrityskauppoja jarruttaa tällä hetkellä lainarahan kallis hinta, joten satsaaminen orgaaniseen kasvuun tuntuu monesta houkuttelevammalta vaihtoehdolta. Yrityskauppa on nopea keino kiihdyttää yrityksen kasvua, kun taas orgaaninen kasvu vaatii aikaa. Orgaanista kasvua voi hakea tehostamalla myyntiä nykyisille asiakkaille tai hankkimalla uusia asiakkaita.

”Tehokkaan myyntiorganisaation mahdollistama kilpailijoita nopeampi orgaaninen kasvu luo huikeasti arvoa, oli kyse sitten pörssiyhtiöstä tai pääomasijoittajan portfolioyhtiöstä”, sanoo Bain & Companyn Ilkka Leppävuori.

”Tästä huolimatta monessa suomalaisessa teollisuusyrityksessä myynnin ohjauksesta löytyy parannettavaa. Usein kehitettävää löytyy tulostavoitteista, panostuksesta myynnin työkaluihin ja niiden käyttöön sekä rohkeudesta palkita hyvistä suorituksista.”

Uusien asiakkuuksien lisäksi orgaanista kasvua voi luoda uusilla tuotteilla. Uudet tuotteet vaativat innovointia, joka vaatii aikaa ja varoja sekä sisältää riskejä. Innovaatiossa hyvä nyrkkisääntö on Googlen ja Applen käyttämä 70/20/10-sääntö resurssien käyttöön: 70 prosenttia innovaatioresursseista kannattaa käyttää nykyisen ydinliiketoiminnan kehittämiseen, 20 prosenttia laajentumiseen läheisille liiketoiminta-alueille ja 10 prosenttia uusiin tuotteisiin tai palveluihin.

”Kategoriasta riippumatta kannattaa keskittyä riittävän pieneen määrään valittuja projekteja ja tehdä ne kunnolla. Usein houkutuksena on aloittaa liian monta projektia, eikä uskalleta ´tappaa´ heikosti eteneviä projekteja, mikä johtaa tehottomaan ajankäyttöön ja tuottavuuden laskuun.”

”Kategoriasta riippumatta kannattaa keskittyä riittävän pieneen määrään valittuja projekteja ja tehdä ne kunnolla. Usein houkutuksena on aloittaa liian monta projektia, eikä uskalleta ´tappaa´ heikosti eteneviä projekteja, mikä johtaa tehottomaan ajankäyttöön ja tuottavuuden laskuun.”

Uusien asiakkaiden hankkiminen vaatii aikaa ja resursseja. Se on tarkoin harkittua myynnin ja markkinoinnin yhteistyötä. Haasteellinen aika tuo oman vaikeutensa. Aiemmat fyysiset tapaamiset on korvautuneet virtuaalikokouksilla.

”Koronakriisi opettaa myymään ja neuvottelemaan videon välityksellä. Parhaimmillaan tämä on molemmille kaupanteon osapuolille helppoa ja tehokasta. Uskon vahvasti, että iso osa myyntineuvotteluista tehdään jatkossakin videolla. Sitä ei vain ole uskallettu kokeilla ennen kuin oli pakko.”

Kriisiaika on kasvattanut digitaalisen markkinoinnin roolia etenkin myyntiprosessin alkuvaiheessa entisestään. Hakukoneoptimointi, monikanavaisuus, tarinankerronta, elämyksellisyys ja markkinoinnin automaatio ovat asioita, joita useat yritykset eivät vielä tee tai voisivat tehdä nykyistä paremmin. Nyt on hyvä hetki käyttää perustekemisestä vapautunut aika myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen.

 

Pasi Hiedanpää

Blogiteksti on osa CocoForum-juttusarjaa, joka nostaa estradille ajankohtaisia asioita, ihmisiä ja teemoja yhdessä Cocommsin vierailevan kumppanin kanssa. Juttusarja tarkastelee viestintäkentän kuulumisia tuoreesti ja tuo esiin erilaiset näkökulmat.

Posted By

Cocomms