Cocomms siirtyy nelipäiväiseen työviikkoon

https://cocomms.com/2020/04/09/cocomms-siirtyy-nelipaivaiseen-tyoviikkoon/

Meillä päättyi eilen yt-neuvottelut, joiden seurauksena koko henkilöstö siirtyy nelipäiväiseen työviikkoon pääsiäisen jälkeen. Joudumme samassa yhteydessä irtisanomaan muutamia työntekijöitä.

Niin kuin moni muukin pienyritys myös me sopeutamme toimintaamme koronaviruksen mukaan. Olemme jo pian neljän viikon ajan palvelleet asiakkaitamme etäyhteyksien päästä, ja suurin osa toiminnoista sujuu pulmitta. Osaan asiakkaistamme pandemia on osunut liiketoimintaa haavoittavasti; budjetteja on jäädytetty ja projekteja on peruttu tai siirretty myöhäisempään ajankohtaan. Osa asiakkaistamme on muutaman viikon hiljaiselon jälkeen aktivoitunut, ja jatkanut toimintoja digitaalisesti sekä tulevaisuutta suunnitellen. Lisäksi on asiakkaita, jotka ovat tarvinneet erityistä tukea pandemiaviestintään ja muutoksen johtamiseen.

Elämme aikaa, jonka johtamiseen ei löydy mallia historiasta. 1990-luvun alun lama-aika käy lähimmästä esimerkistä, mutta sekään ei tullut yhtä lähelle ihmishenkien uhkaa kuin tämä. On mahdoton ennustaa, kuinka tässä tulee käymään ja miten pitäisi toimia. On improvisoitava, luotettava faktoihin sekä intuitioon ja ennen kaikkea oltava rohkea.

Me neuvottelimme tilanteesta koko henkilöstön kanssa yhdessä ja jokaisen kanssa henkilökohtaisesti erikseen. Tunsin johtajana valtavaa liikutusta ja lämpöä siitä, kuinka yksimielisesti kaikki tukivat yrityksemme pyrkimystä selvitä tästä koettelemuksesta. Ihmiset olivat valmiita tinkimään omista eduistaan ja vähentämään palkkojaan kuitenkin siten, ettei se vahingoittaisi asiakastyötä.

Siispä me jatkamme toimintaamme ja palvelemme teitä, hyvät asiakkaamme, katkeamatta. Muutos pelottaa aina, mutta siinä on uusi mahdollisuus. Näin mekin uskomme.

Hyvää pääsiäistä, paljon terveyttä sekä läheisten turvaa ihan jokaiselle!

Kaija Pohjala

Ps. Jos haluat keskustella asiasta lisää, voit olla minuun suoraan yhteydessä. Laita sähköpostia tai soita.

Posted By

Cocomms