Pidetään talouden pyörät pyörimässä

https://cocomms.com/2020/03/17/pidetaan-talouden-pyorat-pyorimassa/

Elämme karmivia aikoja. Meistä työelämässä olevista varmasti kukaan ei ole nähnyt uransa aikana mitään vastaavaa, vaikka olisi jo ehtinyt paiskia töitä kymmeniä vuosia.

Pörssit sukeltavat, kun yritysten talousnäkymät heikkenevät koronaepidemian edetessä. Ensimmäisinä siipeensä saivat lentoliikenne ja matkailuala.

Nyt hätää ovat kärsimässä palvelualojen yritykset. Erityisen heikossa asemassa ovat palvelualojen yksinyrittäjät, kuten hierojat ja joogaohjaajat sekä putiikkien ja lounasravintoloiden omistajat.

Kuulemme tulevina viikkoina varmasti vielä lisää suru-uutisia yritysrintamalta. Epidemian laantumisenkin jälkeen talous kärsii sen jälkitaudeista vielä pitkään.

Epävarmassa tilanteessa on suuri kiusaus kaivautua poteroihin ja lamaantua, jäädä seuraamaan tilannetta sivusta ja jopa perua jo sovittuja tilauksia ja toimenpiteitä.

Toki on toimittava viranomaisten ohjeiden ja määräysten mukaan, mutta nyt jos koskaan on aika toimia!

Koronaepidemia ei ehkä iske kaikkiin yrityksiin, ei ainakaan suoraan tai heti. Nyt on näiden yritysten hetki ryhtyä sanoista tekoihin ja osoittaa vastuullisuutensa käytännössä. Pidetään talouden pyörät pyörimässä ja tuetaan niitä, jotka ovat kärsineet tai voivat kärsiä tilausten perumisesta tai lykkäämisestä. Autetaan pitämään yritykset pystyssä ja säilyttämään ihmisten työpaikat.

Nyt ei enää saisi olla tärkeintä lisäarvon tuottaminen sijoittajille vaan vastuun kantaminen ja koko yhteisön palveleminen.

Sijoittajaviestinnässä jyvät erottuvat akanoista juuri huonoina aikoina – ja tämä peukalosääntö pätee kaikkeen viestintään ja markkinointiin. Nyt on aika toimia!

 

Anna-Mari Tiilikainen

Senior Advisor, joka on ihmetellyt pääomamarkkinoiden ja talouden kiemuroita jo usean suhdannekierron ajan

Posted By

Anna-Mari Tiilikainen