Menesty muutosjohtajana

https://cocomms.com/2020/02/25/menesty-muutosjohtajana/

Frankfurtin lentokenttä, pääsiäismaanantai muutama vuosi sitten. Toivotan miehelleni hyvää matkaa kotiin lomaltamme. Itse jatkan Lontooseen, enkä tiedä täsmälleen, milloin tulen kotiin. Enkä voi kertoa miksi.

Tässä ei ollut mitään uutta suuressa yhtiössä työskentelevälle johtajalle tai hänen puolisolleen. En ollut pitkiin aikoihin edes postannut Facebookissa matkoistani tai muista asioista, joista voisi käydä ilmi strategista tietoa tai jotka voisivat johtaa spekulointiin. Tällä kertaa olin menossa tekemään yhtä Suomen historian suurinta yrityskauppaa.

Mennään pikakelauksella muutama vuosi eteenpäin ja tulen nyt mukaan Cocommsin muutosjohtamisen tiimiin vanhempana neuvonantajana. Hyödynnän uudessa työssä pitkää kokemustani keskeisistä tehtävistä yrityksissä, jotka ovat olleet muutoksen keskellä.

Urallani olen uusinut strategioita, integroinut ostettuja yrityksiä, ollut lanseeraamassa uuden yhtiön toimintaa, suunnitellut ja toteuttanut niin henkilöstön vähennyksiä kuin toiminnan laajentamista – olen ollut toteuttamassa suunnilleen kaikenlaisia mahdollisia muutoksia. Olen innoissani mahdollisuudesta käyttää oppimaani Cocommsin asiakkaiden hyväksi.

Nykymaailmassa nopeasti kehittyvä teknologia luo uusia mahdollisuuksia kaikilla aloilla. Samaan aikaan hintapaineet, epävakaat poliittiset tilanteet, ilmastonmuutos ja tiukka kilpailu vievät minkä tahansa hyvin hoidetun yrityksen jatkuvan muutoksen polulle. Sillä on suuri vaikutus yhtiön menestykseen, miten tämä muutos viedään läpi.

Muutoksen keskellä minulta usein kysyttiin, miten voin työskennellä suurissa uudelleenjärjestelyissä. Eikö minusta tuntunut pahalta se, miten joillekin ihmisille kävi niissä? Vastasin aina rehellisesti: Minusta muutosten tekeminen oli oikein, kun ne olivat tarpeen yhtiön menestyksen takaamiseksi ja jotta yhtiö voisi tarjota työpaikkoja monille tulevaisuudessa. Tietenkin muutokset oli tehtävä eettisesti, moraalisesti ja laillisesti kestävällä tavalla sekä yksilöä kunnioittaen.

Muutos tuo mukanaan myös paljon myönteisiä asioita. Pystymme tehostamaan tapaamme työskennellä keskenämme ja asiakkaiden kanssa. Voimme innovoida. Johtotehtävissä voin auttaa nuoria lahjakkuuksia muuntamaan ideansa unelmista todellisuudeksi. Voimme rakentaa tulevaisuutta yhdessä, mikä teki minut onnelliseksi ja ylpeäksi.

Mikä tekee muutoksesta onnistuneen?

Väitän, että nykyisin johtaminen on monella tapaa puhdasta muutosjohtamista. Mikä erottaa yhden yhtiön toisesta ovat niissä töissä olevat ihmiset ja työskentelytapa. Tämän takia yrityksen luotsaaminen on nykymaailmassa ennen kaikkea muutosjohtamistehtävä.

Olen koonnut tähän listan mielestäni tärkeimmistä tekijöistä hyvässä muutosjohtamisessa, jotka luovat perustan kukoistavalla liiketoiminnalle.

 

1 Osallista ihmisiä

Ota työntekijät mukaan strategian muodostamisprosessiin ja muutossuunnitelmiin, niin saat joukkoälyn ja yhdessä luomisen hyödyt. Kun tavoitteita asetetaan, aseta rima korkealle: ihmiset pitävät huolta yrityksesi kilpailukyvystä nyt ja tulevaisuudessa. Anna kaikkien esittää omat ehdotuksensa tavoitteisiin pääsemiseksi. MITEN on usein yhtä tärkeää kuin MITÄ. Päätä yhä uudestaan, mitä teette ja mitä ette tee. Pidä huolta, että viestintä sujuu nopeasti molempiin suuntiin koko ajan.

 

2 Kuuntele ihmisiä

Varmista, että yhtiön strategia sekä siihen tehtävät muutokset ymmärretään selvästi. Ymmärrys syntyy siitä, että annat ihmisille tilaa ihmetellä, kysyä ja ymmärtää uusi tilanne omin avuin. Sinun tehtäväsi on kuunnella ja tukea heitä ymmärryksen etsinnässä. Auta työntekijöitä näkemään, mitä muutokset merkitsevät juuri heille.

Varmista myös, että työntekijöiden roolit ovat selvät, tavoitteet on asetettu, ymmärretty ja viestitty ja että aiheen omistajat tietävät vastuunsa ja ovat sitoutuneita muutokseen. Tavoitteiden saavuttamisen seuraamiseen on oltava myös tehokkaat järjestelmät. Silloin voit taklata mahdolliset poikkeamat, kun on vielä aikaa korjata tilanne.

 

3 Toista, toista ja toista

Kerro yhtiön missio, visio ja strategia yhä uudestaan ja uudestaan, sillä kertaus on kaikkien opintojen äiti! Pidä kuitenkin silmällä toimintaympäristöä ja ole valmis rukkaamaan strategiaa ja tavoitteita tarvittaessa.

 

4 Pidä asiakkaat kaiken keskiössä

Auta kaikkia yhtiössä keskittymään siihen, mikä on oikeasti tärkeää: strategian vieminen käytäntöön. Keskity asiakkaisiin. Kun osa yrityksestä on myynnissä tai käynnissä on muita, tulevaisuuden strategiaan liittymättömiä töitä, pidä ne erillään ja määritä selvästi ne harvat ihmiset, jotka hoitavat asiaa. Varmista, että tärkein voimavarasi eli ihmiset pystyvät työskentelemään tulevaisuuden kannalta tärkeimpien asioiden parissa! Se erottaa menestyvän yhtiön muista.

Ota meihin yhteyttä ja kerro, miten voimme Cocommsilla tukea sinua entistä avoimemman, läpinäkyvämmän ja innostavamman muutosjohtamisen tavoittelussa ja tällä tavoin auttaa yritystäsi matkalla menestykseen. Toivottavasti pääsemme tekemään töitä kanssasi.

 

Anna Lindén
Vanhempi neuvonantaja, muutosjohtaminen

Posted By

Cocomms