Ihmiset! Ihmiset! Ihmiset!

https://cocomms.com/2020/02/13/ihmiset-ihmiset-ihmiset/

Monen mielestä työpaikan paras juttu löytyy viereiseltä työpisteeltä.

Moni yhtiö miettii, kuinka rakentaa itselleen edullista työnantajamielikuvaa. Kun se on kunnossa, tulee yhtiölle työhakemuksia maan parhailta talenteilta ovista ja ikkunoista, ja jo rekrytoidut yltävät sen ansiosta uskomattomiin ihmetekoihin. Näin ainakin paperilla. Nyt tarvitsisi enää tietää, kuinka sellaisen saa aikaiseksi, kun millenniaalejakaan ei kuulemma edes palkka motivoi. Säkkituolit, ilmaiset jäätelöt, biljardipöytä keskelle toimistoa vai mitähän ihmettä sitä sitten keksisi?

Kun työnantajamielikuva on kunnossa, tulee yhtiölle työhakemuksia maan parhailta talenteilta ovista ja ikkunoista, ja jo rekrytoidut yltävät sen ansiosta uskomattomiin ihmetekoihin.

Coconutseilta kysyttiin, mikä meillä työskentelyssä on parasta. Kukin kirjoitti oman vastauksensa lapuille toisistaan tietämättä. Osoittautui, että ainakin tässä suhteessa meillä työskentelee melko saman mielisiä ihmisiä, sillä näin kollegani vastasivat:

 • Ihanat duunikaverit
 • Työporukka
 • Ammattitaitoiset ja mukavat työkaverit
 • Työkaverit
 • Osaavat kollegat, ihanat ihmiset, yhteishenki
 • Ihmiset <3
 • Ihmiset <3
 • Työkaverit <3
 • Työkaverit
 • Ammattitaitoiset ja mukavat ihmiset
 • Ihmiset
 • Työkaverit
 • Kollegat
 • Eräs työkaveri nimeltä mainiten
 • Ihmiset
 • Ihmiset! Ihmiset! Ihmiset!

Näiden lisäksi kiitettiin myös upeita asiakkuuksia, hyviä työtiloja ja todettiin yhtiön olevan ”sopivan kokoinen”.

Ainakin meidän tapauksessamme paras tapa tehdä työntekijä onnelliseksi on siis rekrytoida hänen ympärilleen muita hyviä tyyppejä. Ja tietenkin huolehtia siitä, etteivät nämä hyviksi tyypeiksi tunnistetut muutu sekopäisiksi hermoraunioiksi hetken aikaa firmassa työskenneltyään.

Ainakin meidän tapauksessamme paras tapa tehdä työntekijä onnelliseksi on siis rekrytoida hänen ympärilleen muita hyviä tyyppejä.

Siihen saattaa auttaa säkkituoli ja jäätelö, mutta todennäköisemmin kannattaa panostaa siihen, että tekeminen on mielekästä ja että työpaikan kulttuuri on muutenkin kunnossa. Jos jollekulle tulee työkaverista ensimmäiseksi mieleen <3, on todennäköistä, että hän myös kertoo muille työpaikastaan sydämen kuvat silmissään somessa ja sen ulkopuolella. Ja vetää siten puoleensa lisää hyviä tyyppejä.

Niina Haasola

johtaja, yritysviestintä

Kirjoittaja ei vastusta säkkituoleja tai jäätelöä, mutta nauttii niistä mieluiten hyvässä seurassa.

Ps. Ettehän käsitä väärin ‒ emme tokikaan ole täällä toisiamme vaan asiakkaitamme varten. Jos haluat tulla sellaiseksi, ota yhteyttä vaikka heti!

Posted By

Cocomms