Viisi askelta ajatusjohtajuuteen

https://cocomms.com/2020/02/07/viisi-askelta-ajatusjohtajuuteen/

Miten ajatusjohtajuutta rakennetaan ja miksi yhteiskunnalliseen keskusteluun kannattaa osallistua? Näihin teemoihin pureuduttiin vuoden ensimmäisessä CocoTalkissa. Koostimme keskustelun pohjalta viisi vinkkiä vaikuttamistyöhön.

Ajatusjohtajuudesta ja vaikuttamisesta puhutaan nyt paljon, eikä ihme. Yrityksillä ja organisaatioilla on yhä enemmän tietoa ja intressejä vaikuttaa oman alansa asioihin. Näin se tehdään kolmen CocoTalkissa puhuneen asiantuntijan oppien mukaan.

 

1 Tavoittele yhteistä hyvää oman hyödyn sijaan

Pelkkä omien etujen tavoittelu ei ole kestävää vaikuttamistyötä eikä herätä luottamusta päättäjien ja sidosryhmien keskuudessa. Pitkällä tähtäimellä on usein tehokkaampaa pyrkiä kohti koko toimialaa hyödyttävää ratkaisua.

Lyöttäytymällä yhteen muiden samankaltaisia päämääriä omaavien yritysten tai järjestöjen kanssa saat enemmän vaikuttavuutta viestillesi ja pääset parempiin lopputuloksiin. Onnistuneen yhteistyön kulmakiviä ovat yhteiset tavoitteet ja ymmärrys sekä selkeä roolitus heti alusta alkaen.

 

Onnistuneen yhteistyön kulmakiviä ovat yhteiset tavoitteet ja ymmärrys sekä selkeä roolitus heti alusta alkaen.

 

2 Löydä oma tapasi vaikuttaa ja laita persoona peliin

Luonne vaikuttaa tapaamme toimia ja viestiä, halusimme tai emme. Tee siitä vahvuutesi – miten voit tehdä viestistäsi kiinnostavamman tuomalla persoonaa peliin? Oletko sydämeltäsi humanisti tai intohimoinen lintubongari ja luonnon ystävä? Kerro se! Omaperäisyys ja aitous ovat valttikortteja vaikuttamistyössä – kiinnostava ja hieman kulmikaskin viestintä herättävät päättäjän paremmin kuin sovinnainen ja kädenlämpöinen.

Kaiken vaikuttamistyön perusta on luottamuksen rakentaminen avoimuuden kautta. Omaa tyyliä etsiessä rehellisyydestä ei siis kannata tinkiä. Kun pitäytyy totuudessa, ei tarvitse fundeerata, mitä on sanonut kenellekin.

 

3 Ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa

Sosiaalinen media on oiva kanava saada huomioita asiallesi, mikäli viralliset vaikuttamisen tiet ovat tukossa, eikä perinteinen media nappaa kiinni juttuaiheeseesi. Sidosryhmät myös odottavat, että johtajat ja asiantuntijat ottavat kantaa sosiaalisessa mediassa. Sosiaalisessa mediassa ja viestinnässä ylipäätään vuoropuhelu on kova sana. Pelkkä paasaaminen ei tänä päivänä vakuuta ketään ja valistaminen on mennyttä aikaa.

Sosiaalinen media on oiva kanava saada huomioita asiallesi, mikäli viralliset vaikuttamisen tiet ovat tukossa, eikä perinteinen media nappaa kiinni juttuaiheeseesi.

Kirkkaat vaikuttamistavoitteet ovat tärkeitä. Keskustelun luominen ja pohjustaminen saattaa monesti kestää kauan, jopa vuosia. Jos on merkittävää sanottavaa ja luottamusta, yleisö kuitenkin löytää luoksesi.

 

4 Unohda häpeä

Pelko ja häpeä ohjaavat toimintaamme enemmän kuin kuvittelemmekaan: Kehtaanko soittaa kuntapäättäjälle tai kansanedustajalle? Mitä sanottavaa minulla edes on?

Harjoittelemalla voit voittaa pelkosi. Muista kuitenkin valmistautua huolella. Mieti, mitä tietoja tai millaista dataa päättäjä voi hyödyntää ja mikä näkökulma on olennainen juuri hänelle. On kaikkien etu, että päättäjien saatavilla on mahdollisimman paljon olennaista tietoa, jonka pohjalta päätöksiä voidaan tehdä ja tarvittaessa muuttaa. Älä siis turhaan häpeile yhteydenottoasi.

On kaikkien etu, että päättäjien saatavilla on mahdollisimman paljon olennaista tietoa, jonka pohjalta päätöksiä voidaan tehdä ja tarvittaessa muuttaa. Älä siis turhaan häpeile yhteydenottoasi.

 

5 Vie rohkeasti asioita eteenpäin

Jokainen asiantuntija, organisaatio ja yritys pystyy halutessaan olemaan ajatusjohtaja omalla toimialallaan. Matka kohti ajatusjohtajuutta vaatii kuitenkin aikaa, rohkeutta, näkemystä, sinnikkyyttä ja etenkin omaa aktiivisuutta. Mutkatonta? Ei toki, ja siksi moni organisaatio tukeutuu yhä enemmän viestintätoimistojen apuun.

On helppo sortua ajattelemaan, että asioista on jo päätetty tai että asia kuuluu jonkun muun tontille. Todellisuudessa ratkaisujen etsiminen on meidän jokaisen tehtävä ja osa vastuullista toimintaa. Jos et itse ole mukana keskustelussa, tulevaisuuden suunnan määrittelee joku muu.

 

Koonnin on tehnyt
Cocommsin yhteiskunnallisen vaikuttamisen tiimi

 

Haluatko muuttaa yhteiskuntaa? Ota yhteyttä.

Aino Salo
Director, Public Affairs
+358 50 306 9599
aino.salo@cocomms.com

 

Puheenvuoron pitivät Tamron toimitusjohtaja, palkittu ajatusjohtaja Kai Kaasalainen, näkyvässä yhteiskunnallisessa kampanjassa mukana ollut Kelloseppäkoulun rehtori Tiina Parikka ja SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm.

Posted By

Cocomms