CocoFocus | Tavoitteita, toimintaa ja tuloksia

https://cocomms.com/2020/01/22/cocofocus-tavoitteita-toimintaa-ja-tuloksia/

CocoFocus kohdentaa huomion juuri nyt pinnalla oleviin teemoihin. Vuoden alkajaisiksi keskitytään Cocommsin markkinointia luotsaavan Katri Kääriän johdolla siihen, miten unelmista tehdään tavoitteita – ja lopulta totta.

Kuplat poreilevat samppanjalasissa ja pimeässä yössä paukkuvat raketit. Kynä sauhuaa paperilla kynttilöiden lempeässä loimussa, rakkaiden ihmisten ympäröimänä. Kaikki keskittyvät samaan pohdintaan – kukin itsekseen ja kaikessa hiljaisuudessa, mutta silti yhdessä.

Mitä hyvää kuluneen vuoden aikana tapahtui? Mistä olen kiitollinen? Mitkä olivat tavoitteeni ja missä onnistuin? Mitä odotan uudelta vuodelta ja mitä haluaisin saavuttaa? Mistä ihan oikeasti haaveilen? Kuinka isosti osaan ja uskallan unelmoida?

Meille on vakiintunut mieheni ja muutaman läheisen ystävämme kanssa tällainen perinne, jossa vuoden päätteeksi kirjataan ylös mietteitä menneestä vuodesta ja visioita tulevasta. Lopputuloksena on yleensä useampi liuska tekstiä ja usein myös kuvin kerrottuja unelmia. Toinen leikkaa ja liimaa paperille aarrekartan, toinen klikkailee itselleen uuden taustakuvan – metodilla ei ole merkitystä, vain lopputulos ratkaisee.

Rutiinista on tullut itselleni todella tärkeä. Vaikka tarkastelun kohteena omassa harjoituksessamme on elämä kaikkine osa-alueineen, olen huomannut vastaavanlaisen pohdinnan antavan valtavan paljon myös työelämään.

 

Luonnostele ja budjetoi

Toiminnan suunnittelu ja seuraavan vuoden budjetointi ajoittuvat yrityksissä tyypillisimmin loppusyksyyn: otetaan katsaus meneillään olevan strategiakauden isoon kuvaan, määritellään tavoitteet ja seurattavat KPI:t, arvioidaan käytettävissä olevat pelimerkit ja tehdään tarvittavat priorisoinnit.

Loppuvuodesta kuitenkin juostaan myös täydellä höyryllä kelloa vastaan projektien kanssa, jotka on saatava maaliin vielä saman kvartaalin aikana. Maailma valmiiksi ennen joulua! Hengästyttää.

Budjetoi, mutta jätä summiin hieman puskuria ja suunnitelmiin tarkentamisen varaa.

Marras–joulukuuta puurtavalle budjetoijalle helpottava avainsana onkin liikkumavara: budjetoi, mutta jätä summiin hieman puskuria ja suunnitelmiin tarkentamisen varaa. Näkyvyys ei yleensä vielä riitä seuraavaan vuodenvaihteeseen saakka, eivätkä parhaat ideat synny paineessa.

 

Terävöitä suunta ja suunnitelmat

Pyhitä heti uuden vuoden alkajaisiksi hetki tehtyjen suunnitelmien uudelleenarviointiin ja myös uusien ajatusten pallotteluun. Joululomalla levänneet aivot ovat täydessä iskussa, luovuus tapissaan ja edellytykset villillekin visioinnille paremmat kuin missään muussa vaiheessa suunnittelusyklien kiertokulkua.

Tammikuu on otollista aikaa hioa loppuvuoden hahmotelmille kunnon kärjet ja lyödä päätetyt toimet konkreettisesti vaikkapa viestinnän vuosikelloon. Mieti erityisesti, mitkä ovat alkavan vuoden tärkeimmät tavoitteenne? Millä konkreettisilla teoilla niihin päästään? Mitkä kanavat ja viestinnän keinot tukevat organisaatiosi päämääriä? Mihin haluatte vaikuttaa ja mihin keskusteluihin osallistua, koska ja missä niitä käydään?

 

Aseta oikeat mittarit

Tavoitteet ovat tärkeitä – on huomattavasti helpompaa päästä perille, kun tietää, minne on menossa. On kuitenkin hyvä myös muistaa, että sitä saat, mitä mittaat.

On kuitenkin hyvä myös muistaa, että sitä saat, mitä mittaat.

Tavoitteiden määrittelyn, kirkastamisen ja priorisoinnin lisäksi oikeiden mittareiden valintaan kannattaa varata kunnolla aikaa. Lisäksi kannattaa arvioida niiden osuvuutta säännöllisesti matkan varrella ja olla valmis tekemään tarvittaessa ketteriä korjausliikkeitä.

 

Katso kauemmas

Uuden vuosikymmenen ensimmäisinä viikkoina on mitä herkullisin hetki katsoa myös hieman pidemmälle: mitä seuraavat 10 vuotta tuovat tullessaan? Mitä oman organisaatiosi toimialalla tulee tapahtumaan? Entä viestinnän kentässä? Miten maailma tulee muuttumaan ja minkälaiset megatrendit ohjaavat kehitystä?

Ja mikä tärkeintä: organisaatiotkin kehittyvät nimenomaan ihmisten kautta.

Ja mikä tärkeintä: organisaatiotkin kehittyvät nimenomaan ihmisten kautta. Miten siis haluat itse kehittyä? Millainen haluat olla oman alasi ammattilaisena – asiantuntijana, tiiminvetäjänä, johtajana? Entä elämän muilla areenoilla? Millainen haluan olla puolisona, vanhempana ja ystävänä? Miten haluan kehittyä ihmisenä?

Lämpimästi tervetuloa uusi vuosi 2020 ja uusi vuosikymmen. Katsotaan rohkeasti tulevaan, uskalletaan unelmoida tarpeeksi isosti, vaalitaan ketteryyttä, joustavuutta ja lempeää liikkumavaraa ja tehdään suuristakin suunnitelmista yhdessä totta! 

 

Katri Kääriä

Asiakkuusjohtaja, valmentaja

Posted By

Cocomms