CocoFocus | Onnea ja muita työsuhde-etuja

https://cocomms.com/2019/10/15/cocofocus-onnea-ja-muita-tyosuhde-etuja/

CocoFocus kohdentaa huomion juuri nyt pinnalla oleviin teemoihin. Tällä kertaa tarkennetaan onnellisuuteen työpaikalla.

Suomalaiset ovat jo toistamiseen tutkitusti maailman onnellisinta kansaa, kuten vuoden alussa uutisoitiin. Kun kesäloma on jo vaihtunut arkeen ja syksy sulkee syvemmälle synkkään syliinsä, moni suomalainenkin pysähtyy tarkastelemaan onnellisuuttaan. Olenko riittävän onnellinen? Mistä oma onneni koostuu?

Kun kesäloma on jo vaihtunut arkeen ja syksy sulkee syvemmälle synkkään syliinsä, moni suomalainenkin pysähtyy tarkastelemaan onnellisuuttaan. Olenko riittävän onnellinen? Mistä oma onneni koostuu?

Jotkut päättävät syksyn tullen aloittaa aivan alusta: eroavat tilastopiikin aikaan elokuussa tai töihin palattuaan painavat LinkedInin Open to opportunities -nappia. Monille käy myös päinvastoin. Syksy ja töihin syventyminen voivat avata silmämme päivittäisille onnenaiheille. Jos onnea on, se välittyy myös asiakkaille ja ympäröivään yhteisöön.

Cocommsilla onnellisuus on yksi arvoistamme ja löytyy sähköpostiemme allekirjoituksista, mutta ei viestinnän suunnittelija Maria Ketolan mukaan jää sanahelinäksi. Mistä onnellinen työntekijäkokemus sitten syntyy? Maria kertoo omasta työntekijäkokemuksestaan Cocommsilla – kuunnellen, katsellen ja keskustellen.

 

KUUNTELE: välittävää ja ammattitaitoista tiimiä

Näemme työkavereitamme arkisin enemmän kuin perhettä tai muita ystäviä. Ei siis ole aivan sama, millaisessa sakissa päivämme kuluttamme. Cocommsilla kuuntelemme toisiamme paljon. Aloitamme viikkomme toimiston yhteispalaverilla. Tästä edetään tiimipalavereihin, joissa kukin jakaa viikon suunnitelmansa ja resurssitilanteensa. Näin varmistamme jo viikon alussa, että kaikilla on hyvät lähtökohdat työviikolle.

Onnellinen työyhteisö kannustaa eteenpäin, riemuitsee yhteisistä onnistumisista ja nappaa tarvittaessa kopin, jos pallot meinaavat karata. Meillä ei tarvitse kuin huokaista tavallista syvempään, niin vieressä istuvat kollegat höristävät korviaan ja kysyvät, voisivatko he auttaa.

Onnellinen työyhteisö kannustaa eteenpäin, riemuitsee yhteisistä onnistumisista ja nappaa tarvittaessa kopin, jos pallot meinaavat karata.

Lisäonnea tuo, kun huippujen työkavereiden kanssa saa jakaa työprojektien lisäksi muutakin yhteistä. Kesäjuhlat, after workit, pikkujoulut, rapujuhlat, arkiset lounaat ja yhteiset hyvinvointitempaukset tiivistävät porukkaa entisestään.

Tänä vuonna Cocomms täyttää 30 vuotta, mitä olemme juhlineet työporukalla tekemällä hyviä tekoja. Jokainen meistä on saanut antaa työpäivän verran aikaansa itse päättämälleen hyväntekeväisyyskohteelle. En heti keksi, mikä lahja toisi enemmän onnea!

Jokainen meistä on saanut antaa työpäivän verran aikaansa itse päättämälleen hyväntekeväisyyskohteelle. En heti keksi, mikä lahja toisi enemmän onnea!

 

KATSELE: toimistokoiran touhuja, inspiroivaa työympäristöä

Töihin kävellessäni ihastelen kaunista syyskeliä ja ruskaan pukeutuneita puita. Tunnen olevani onnellinen. Toimistolla näen tiimini ja kollegat ympärilläni ja saan istahtaa osaksi Coconutsien laumaa.

Laumaan kuuluvat myös koirat. Rakastan koiria ja itselläni niitä on kaksi, joista kumpikaan ei harmikseni sovellu toimistokoiraksi. Onneksi toimistolla vierailevat Pippa, kollegani Hannelen toyvillakoira, sekä Tyyne, toimitusjohtajamme Kaijan coton de tuléar. Ne toivottavat työkaverit tervetulleiksi hepulitanssilla, laittavat meidät taukojumppaamaan tennispallon perässä ja hauskuuttavat koiralapsosten kommelluksillaan. Ne, jotka väittävät, ettei rahalla voi ostaa onnea, unohtivat koiranpennut!

Ne, jotka väittävät, ettei rahalla voi ostaa onnea, unohtivat koiranpennut!

 

KESKUSTELE: merkityksellisestä ja merkityksettömästä

Vaikka toimistokoirat ovat kova juttu, vähintään yhtä paljon onnea työhöni tuovat keskustelut laajan asiakaskuntamme mukanaan tuomista, vaihtelevista aiheista. Saatan keskustella samana päivänä kaikesta aina politiikasta syöpähoitoihin ja ruokakasvatuksesta Itämeren pelastamiseen. Tunnen tekeväni merkityksellistä työtä yhteiskunnan eri osa-alueilla. Se tuo onnea.

Vastapainona myös vähemmän merkitykselliset keskustelut tuovat onnea: hetket, kun saan nauraa rätkättää työkaverin vitsille lounastauolla, kerrata Temptation Islandin viimeisimmät kuviot kahvin äärellä tai kuunnella, kun graafikkomme Henri pitchaa loputtomia, mahtavia ideoitaan.

Merkityksellisyys tai sitä tasapainottava keveys eivät silti yksin riittäisi heilauttamaan onnellisuusmittariani, jos työkulttuuri ja -tavat olisivat totaalisen turahtaneita. Itse tarvitsen työssäni luottamusta, vastuuta ja joustamista. Se, että voin vaikuttaa työhöni, lisää hyvinvointiani ja luo edellytykset onnellisuudelle.

Itse tarvitsen työssäni luottamusta, vastuuta ja joustamista. Se, että voin vaikuttaa työhöni, lisää hyvinvointiani ja luo edellytykset onnellisuudelle.

Niin, ja mainitsinko GIFit? CocoBlogin päätoimittajanakin multitaskaava kollegani tietää, että onni syntyy pienistä jutuista. Hän ilahduttaa minua päivittäin vähintään yhdellä koira-GIF:llä. Tänäänkin olen saanut häneltä monta GIF:iä. Osassa söpöt koirat ovat vaihtuneet tikittäviksi kelloiksi tai tylsistyneinä odottaviksi animaatiohahmoiksi. Taidan tehdä hänet nyt onnelliseksi ja lähettää tämän blogitekstin, jota hän ehti jo hetken odotella.

 

Maria Ketola
Viestinnän suunnittelija

 

Olemme kirjoittaneet työntekijäkokemuksesta aiemmin myös näissä blogiteksteissä:

Toivota työkaveri tervetulleeksi tyylillä

Brändin vetovoimaisuus rakentuu vuorovaikutuksessa

Työntekijäkokemus kuuluu kauas

Kootut vinkit: Näin vaikutat viestinnällä työntekijäkokemukseen

Työntekijäkokemus on paljon enemmän kuin pizzaperjantai

Posted By

Maria Ketola