30 hyvää vuotta, 30 hyvää tekoa

https://cocomms.com/2019/10/14/30-hyvaa-vuotta-30-hyvaa-tekoa/

 

Cocomms täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Vuosiin on mahtunut monta iloa ja haastetta, naurunremakkaa ja hikikarpaloa – paljon yhdessä koettua. Meissä onkin aina ollut kyse yhdessä tekemisestä ja ihmisistä: olemme tehneet Cocommsin ja sen onnistumiset yhdessä.

Siksi meille oli selvää, miten haluamme juhlistaa 30-vuotista taivaltamme: vuoden alussa päätimme lainata tärkeintä resurssiamme, Coconutseja aikaansaavine käsipareineen, hyväntekeväisyyden työvoimaksi. Jokainen Coconut onkin tänä vuonna saanut käyttää yhden työpäivän valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen: 30 ihmistä, 30 hyvää tekoa.

Jokainen Coconut onkin tänä vuonna saanut käyttää yhden työpäivän valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen: 30 ihmistä, 30 hyvää tekoa.

Osalla meistä hyväntekeväisyyspäivä sijoittuu vasta loppuvuoteen, mutta pistimme jo kasaan koosteen tähän mennessä tehdyistä teoista.

 

Tavarat järjestykseen tukea tarvitseville: HOPE ry

Maria K. ja Kaisa päättivät kääriä hihansa elokuussa perheiden ja lasten hyväksi HOPE ry:n kautta. HOPE ry on järjestö, joka tarjoaa vähävaraisille tai kriisin kokeneille perheille muun muassa vaate- ja tavaralahjoituksia. Maria ja Kaisa hääräsivät työpäivänsä järjestön toimipisteessä hyllyttämässä saapunutta lahjoitustavaraa sekä järjestelemässä vaatehyllyjä.

“Hope ry tekee todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Oli suuri ilo olla mukana apukäsinä tukemassa tätä tavoitetta sekä nähdä konkreettisesti päivän aikana oman työn jälki ja arvo”, Kaisa sanoo.

“Oli suuri ilo olla mukana apukäsinä tukemassa tätä tavoitetta sekä nähdä konkreettisesti päivän aikana oman työn jälki ja arvo”

 

Raitista ilmaa senioriseurassa: Helsingin Seniorisäätiö, Mariankoti

Iiris ja Emilia viettivät kesäpäivän varttuneessa seurassa Pohjois-Haagan Mariankodilla. Työpäivä sujui vanhusten kanssa ulkoillessa ja jutellessa. Aurinkoinen keli ja mukavat juttutuokiot toivat hyvää mieltä niin Mariankodin asukkaille kuin Iirikselle ja Emiliallekin.

”Meillä oli Emilian kanssa hieno päivä Mariankodissa täynnä kiinnostavia juttutuokioita ja hyvää mieltä. Päivästä jäi erityisesti mieleen se, että tarjoamalla omaa aikaasi voit aidosti ilahduttaa toista!”, Iiris sanoo.

 

Käsipareja leivontaan ja askareisiin: Lapinlahden Lähde

Tehokolmikko Tiina, Mariella ja Anne suuntasivat toukokuisena hyväntekeväisyyspäivänään vanhaan Lapinlahden sairaalaan, jossa toimii nykyisin monipuolinen mielen hyvinvoinnin ja kulttuurin tapahtumapaikka Lapinlahden Lähde. Siihen kuuluvat muun muassa kahvila, kirpputori ja museo. Kolme Coconutsiamme auttoivat päivittäisissä askareissa muun muassa siivoamalla ja leipomalla.

”Lapinlahden Lähde on todellinen helmi – toivottavasti yhä useammat ihmiset löytävät tämän kaikille avoimen keitaan. Vapaaehtoistyö oli paitsi palkitsevaa myös hauskaa. Erityisesti mieleen jäi valtavan pullataikinan ja yhteistyöhaluttoman yleiskoneen yhdistelmän aiheuttamat naurukohtaukset”, kolmikko kommentoi.

 

Ulkoilua ja laulua Veteraanitalolla: Hyvinkään Siskot ja Simot

Tehonaisemme Teija oli toukokuussa mukana Hyvinkään veteraanitalon asukkaiden ulkoilutustempauksessa. Teija auttoi vanhuksia ulkoilemaan, tarjosi juttuseuraa ja kuunteli teekupin äärellä tarinoita vuosikymmenten takaa. Laulettiinpa kahvittelun lomassa myös lauluvihollinen ikivihreitä kappaleitakin!

“Meidän kaikkien tulisi muistaa, kuinka paljon iloa läsnäolo, juttelu ja halaus voivat tarjota toiselle ihmiselle – etenkin ikääntyneelle”, Teija toteaa.

“Meidän kaikkien tulisi muistaa, kuinka paljon iloa läsnäolo, juttelu ja halaus voivat tarjota toiselle ihmiselle – etenkin ikääntyneelle”

 

Leikkiseuraa ja tarvikkeita kissanpennuille: Rekku Rescue ry

Hannele palveli toukokuussa työpäivän ajan kissoja – tarkemmin ottaen Rekku Rescue ry:n sijaiskodissa asuvaa Herttuatarta pentuineen. Rekku Rescue on eläinsuojeluyhdistys, joka toimii Suomessa ja Virossa kissojen ja koirien auttamiseksi. Yhdistyksen sijaiskodilla Hannele pääsi sosiaalistamaan pentuja leikkimällä niiden kanssa, kuskaamaan niitä eläinlääkärikäynnille yhdessä sijaiskotia pitävän Idan kanssa sekä siivoamaan niiden leikkihuoneen putipuhtaaksi.

”Vauhtia riitti! Päivän päätteeksi oli kädet leikeistä naarmuilla ja hymy korvissa”, Hannele sanoo.

 

12 kilometriä ilmaston hyväksi polkien: Climate Cycling

Aleksi, Annikka, Henri, Luke, Niina ja Maria K. osallistuivat Cocommsin joukkueena Climate Cycling -tapahtumaan. Syyskuussa järjestetyssä hyväntekeväisyyspyöräilyssä yritykset ja muut organisaatiot pyöräilivät Helsingin keskustassa 12 kilometrin reitin. Tapahtuman avulla kerättiin varoja WWF Suomelle ilmastonmuutosta torjuvaan työhön.

“Pyöräily oli hauska ja virkistävä tapa tukea ilmastonmuutoksen vastaista työtä. Samalla sai pienen Helsinki-sightseeingin työkavereiden kanssa”, Niina kehuu.

“Pyöräily oli hauska ja virkistävä tapa tukea ilmastonmuutoksen vastaista työtä. Samalla sai pienen Helsinki-sightseeingin työkavereiden kanssa”

 

Viheriölle perheiden hyväksi: Ronald McDonald Lastentalosäätiö

Toimiston golffarit Kaija, Kasper, Katri ja Sari muodostivat kaksi Cocomms-joukkuetta ja suuntasivat elokuussa Ronald McDonald Lastentalosäätiön järjestämään hyväntekeväisyysgolfiin. Tapahtumalla kerättiin varoja säätiölle, jonka toiminnan ytimessä on perheen tuominen pikkupotilaan lähelle silloin, kun tarve on suurin.

”Arvostamme pitkäjänteistä yhteistyötä ja RML-golf on meille jo monivuotinen hyväntekeväisyysperinne. Pickalan kenttä oli taas tänä vuonna tikissä ja molemmilla joukkueilla oli upea pelipäivä. Harmi vaan, että taso oli sen verran kova, että jäätiin kärkisijoista – mutta ensi vuonna ollaan taas mukana yrittämässä!”, Kasper kommentoi.

”Arvostamme pitkäjänteistä yhteistyötä ja RML-golf on meille jo monivuotinen hyväntekeväisyysperinne.”

 

Liivi päälle ja keräyslipas käteen: Suomen Punainen Risti, Nälkäpäivä-keräys

Maria M. ja Susanna halusivat ojentaa auttavan käden konkreettisesti, rahaa lippaaseen keräten.  He viettivät syyskuussa päivän Helsingin Kansalaistorilla Nälkäpäivän lipaskerääjinä. Keräyksen avulla kartutetaan katastrofirahastoa. Rahastoa voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin, esimerkiksi onnettomuuksien, tulipalojen, luonnonmullistusten ja sotien uhrien auttamisessa.

”Avun tarve voi tulla yllättäen, ja siksi on tärkeää, että on tahoja, jotka tukevat ihmistä suurimman hädän hetkellä”, Maria ja Susanna summaavat onnistunutta keräyspäiväänsä.

”Avun tarve voi tulla yllättäen, ja siksi on tärkeää, että on tahoja, jotka tukevat ihmistä suurimman hädän hetkellä”

 

Roskapihdit messiin ja ympäristö siistiksi

Nea ja Vesa työllistivät itse itsensä hyviin töihin: he lainasivat kirjastosta roskapihdit ja ahkeroivat Helsingin keskustan rantoja ja kävelyreittejä roskattomiksi kokonaisen työpäivän.

”Oli silmiä avaavaa huomata, kuinka paljon kaupunkilaiset roskaavat luontoa, vaikka roskiksia on rannoilla ja reittien varrella runsaasti. Toisaalta työn jäljen myös huomasi helposti”, Nea sanoo.

 

Taidetta ja kuntouttavaa tekemistä: Lilinkotisäätiö

Lassi halusi olla avuksi Lilinkotisäätiölle. Säätiö tarjoaa mielenterveys- ja päihdetoipujille asumis- ja aktiviteettipalveluita. Lassi auttoi järjestämään kuntoutujille päivän toimintaa.

”Kyseisenä päivänä vuorossa oli taidekerho. Se oli minustakin mukavaa! Vähän erilainen, tärkeä työpäivä”, Lassi kommentoi.

 

Kiitos kaikille, jotka ovat tähän mennessä ottaneet meidät vastaan tekemään hyvää! Hyvät teot jatkuvat edelleen. Kurki siis storyjamme Instagramissa, kerromme siellä pian lisää hyväntekeväisyyskuulumisia!

Haluatko sinä Coconutsin päiväksi hyväntekeväisyyshommiin? Ota yhteyttä!

 

Coconutsit

Posted By

Cocomms