Toivota työkaveri tervetulleeksi tyylillä

https://cocomms.com/2019/08/08/toivota-tyokaveri-tervetulleeksi-tyylilla/

Työpaikan vaihdos on aina jännittävä juttu. Hyvä viestintä auttaa kuitenkin lieventämään uuden työkaverin jännitystä jo ennen varsinaisen työsuhteen alkua. Samalla lähtee hyvä työntekijäkokemus rakentumaan jo ennen kuin työntekijä on edes ylittänyt uuden työpaikkansa kynnyksen.

1. Yhteys jo ennen ensimmäistä työpäivää

Ainakin yhdessä tuntemassani firmassa uuden jäsenen saava tiimi lähettää tulijalle videotervehdyksen jo ennen tulokkaan ensimmäistä työpäivää. Videon ei tarvitse olla huippuunsa hiottu ja tarkasti editoitu dokumenttielokuvan tasoinen pläjäys. Hyvinkin yksinkertainen kamerakännykällä kuvattu lyhyt viesti, jossa tiimi esittäytyy ja toivottaa tulijan tervetulleeksi, riittää. Vain mielikuvitus on rajana, ja lopputulos saa todennäköisesti joka tapauksessa hymyn vastaanottajansa huulille.

Tulevasta työpaikasta tuleva tervehdys voi olla toki myös vaikkapa sähköposti, jossa kerrotaan, että asioita on valmisteltu tulijaa varten jo etukäteen. Ihan varmasti tulee tulokkaalle hyvä ja ainakin hitusen vähemmän jännittynyt mieli!

2. Osaksi joukkuetta

Ensimmäisenä työpäivänään tulija todennäköisesti ilahtuu, jos häntä odottaa työpisteellä joku konkreettinen juttu, joka kertoo hänen nyt olevan osa uutta joukkuetta. Se voi olla uuden työnantajan brändin mukainen t-paita, kahvimuki tai vaikkapa omalla nimellä varustettu rintanappi tulevia asiakastilaisuuksia varten. Eleen ei taaskaan tarvitse olla suuri, kunhan vaan saadaan välitettyä viesti siitä, että uusi työkaveri pelaa tästä lähtien samassa jengissä kuin muut.

3. Kalenteri käyttöön

Uuteen työpaikkaan sopeutumisessa on kattava perehdytys tietenkin kaiken a ja o. Sitäkin on hyvä valmistella jo etukäteen. Kun keltanokka on aluksi joka tapauksessa pyörällä päästään, auttaa rutiineihin solahtamisessa kummasti se, että kalenteriin on jo valmiiksi laitettu ainakin jotain perehdytykseen liittyviä tapaamisia. Ja jälleen kerran tämäkin ele viestii siitä, että uuden työkaverin tulemiseen on valmistauduttu (lue: hänen tuloaan arvostetaan ja häntä pidetään tärkeänä).

Muitakin toimivia tapoja rakentaa hyvää työnantajakuvaa jo alusta alkaen toki on. Niiden tulee sopia tiimin kulttuuriin, ja siksi niiden kehittämisessä parhaita asiantuntijoita ovat työpaikassa jo työskentelevät. Pieni vaivannäkö kannattaa, sillä tässäkin kohtaa hyvä viestintä lopulta palkitsee sekä viestijän että vastaanottajan.

Kirjoittaja Niina Haasola on Cocommsin yritysviestintätiimin uusin jäsen, joka on sattuneesta syystä viime aikoina pohtinut töiden aloitukseen liittyviä asioita.

Posted By

Cocomms