CocoHour 2019 – keskustelua, kuohuvaa ja kesätunnelmaa

https://cocomms.com/2019/07/26/cocohour-suomiareena/

Perinteeksi muodostuneita Cocommsin cocktailkutsuja vietettiin tänäkin vuonna aurinkoisessa säässä Porin SuomiAreenassa. Puheensorinasta ja naurusta päätellen tunnelma oli katossa, ja pääsipä muutama vieras myös kertomaan parhaat vuorovaikutus- tai verkostoitumisvinkkinsä Cocommsin seurapiiritoimittajille. Katsekontakti, rohkeus mennä juttelemaan tuntemattomille ja aito kiinnostus ovat vieraiden mukaan valttia uusiin ihmisiin tutustumisessa.

 

Cocomms CocoHour

 

Roger Nyberg ja Ilona Rauhala olivat kesäisissä ja iloisissa tunnelmissa CocoHourissa. Psykologiseen valmentamiseen erikoistunut Rauhala luotsasi myös menestyksekkäästi Cocommsin ja Business Coaching Instituten Johtajuusareena-paneelikeskustelun SuomiAreenassa. Hänen paras vuorovaikutusvinkkinsä on katsoa ihmisiä silmiin, ottaa kontaktia ja kysyä, mitä kuuluu.

– Jos on tavannut kiinnostavan ihmisen, kannattaa myös laittaa viestiä perään ja jatkaa yhteydenpitoa esimerkiksi sosiaalisen median kautta, Rauhala vinkkasi.

 

Cocomms CocoHour

 

VTT:ltä paikalle oli saapunut brändi- ja tapahtumapäällikkö Tiina Nykänen, markkinointi- ja viestintäjohtaja Jenni Santalo ja älykäs teollisuus ja energiajärjestelmät -yksikön johtaja Erja Turunen. Nykänen oli ensimmäistä kertaa paikalla Porissa ja kehui, että parempaa seuraa on vaikea löytää. Santalo ja Turunen komppasivat.

– Ei ole parempaa syytä keskeyttää kesälomaa kuin SuomiAreena, Turunen tuumi.

Kolmikolla oli monta hyvää vinkkiä vuorovaikutukseen ja verkostoitumiseen. Hyvä porukka, rauhallinen ympäristö ja hyvä ruoka takaavat hyvien ideoiden syntymisen, mutta toisaalta myös täysin tuntemattomien ihmisten kanssa keskusteleminen ilman agendaa voi toimia hyvin. Verkostojen laajentamisesta kiinnostuneiden kannattaa haravoida myös kollegoidensa verkostot läpi.

Ei ole parempaa syytä keskeyttää kesälomaa kuin SuomiAreena

 

Cocomms CocoHour

 

Kemianteollisuus ry:n asiantuntija Rasmus Pinomaa ja Elsi Kataisen erityisavustajana Euroopan parlamentissa toimiva Matias Kallio olivat tavanneet ensimmäistä kertaa alkuillasta ja jatkaneet matkaa yhdessä CocoHouriin. Kalliosta oli kiva olla Suomessa pitkästä aikaa. Työkseen kemian avulla ilmastonmuutosta ratkovalle Pinomaalle kuului omien sanojensa mukaan hemmetin hyvää.

Kaksikon vuorovaikutusvinkki on yksinkertainen mutta toimiva: Ensimmäinen askel on mennä paikalle tilaisuuksiin ja jutella siellä myös tuntemattomille. Juttu lähtee yleensä lentämään, kun ottaa kädestä kiinni, tervehtii ja kertoo lyhyesti itsestään. Ensimmäinen askel jää kuitenkin usein ottamatta, miehet huomauttivat ja kannustivat avoimuuteen.

Juttu lähtee yleensä lentämään, kun ottaa kädestä kiinni, tervehtii ja kertoo lyhyesti itsestään.

 

Cocomms CocoHour

 

Kuntaliiton viestintäjohtaja Maira Kettunen oli tullut paikalle Poriin neljän vuoden SuomiAreena-tauon jälkeen. Verkostoitumisvinkkinä Kettunen sanoi, ettei kannata ennakkoon tupata kalenteria liian täyteen tai hakeutua pelkästään paikkoihin, jossa on valmiiksi tuttuja.

– Parhaat kontaktit voivat tulla vastaan ihan kadulla, kun kävelee ja pitää silmänsä auki. Kadulla myös juttelu onnistuu paremmin kuin meluisassa tilaisuudessa, Kettunen totesi.

 

Cocomms CocoHour

 

RKP:n tiedotuspäällikkö Viktor Grandell, LähiTapiolan viestintäasiantuntija Niklas Mannfolk ja RKP:n Uudenmaan toimintakoordinaattori Jenny Vilén nauttivat hyvästä tunnelmasta ja seurasta SuomiAreenassa. He antoivat myös käytännönläheisiä vinkkejä esimerkiksi cocktailtilaisuuksissa seurusteluun. Vilénin mukaan katsekontakti ja hymy saavat ihmiset juttutuulelle. Mannfolkin mielestä myös siistiin vaatetukseen kannattaa kiinnittää huomioita. Tarjoilujen osalta Grandell suositteli roséviiniä, joka hänen mielestään kuuluu kesän tilaisuuksiin.

 

Cocomms CocoHour

 

Procom Viestinnän ammattilaiset ry:n kesäkuussa sidosryhmäpäällikkönä aloittaneella Mia Rosenqvistillä, toimitusjohtaja Elina Melginillä ja koulutuksesta ja kehittämisestä vastaavalla johtajalla Päivi Vuorimaalla oli selvä strategia verkostoitumiseen. Procomilaiset olivat etukäteen päättäneet kolme teemaa, joista ainakin puhuttaisiin uusien ihmisten kanssa. Myös aktiivisuus ja rohkea lähestyminen toimivat. Näiden lisäksi monimuotoisuus on Procomilasten mukaan valttia: kannattaa jutella eri asiantuntijoiden ja kollegoiden kanssa sekä hakeutua erilaisiin tilaisuuksiin.

Näiden lisäksi monimuotoisuus on Procomilasten mukaan valttia: kannattaa jutella eri asiantuntijoiden ja kollegoiden kanssa sekä hakeutua erilaisiin tilaisuuksiin.

 

Cocomms CocoHour

 

Cocommsin SuomiAreena-tiimi iloitsi hyvistä keskusteluista ja tunnelmasta. Paikalla olevilta tiimiläisiltä sateli myös vinkkejä vuorovaikutukseen ja verkostoitumiseen. Hyvänä ensimmäisenä askeleena toimivat avoin mieli, kiinnostus muita ihmisiä kohtaan, kuuntelu ja kysymyksien esittäminen. Jos keskustelun avaaminen tuntuu vaikealta, voi myös hypätä mukaan isomman seurueen juttuihin.

Hyvänä ensimmäisenä askeleena toimivat avoin mieli, kiinnostus muita ihmisiä kohtaan, kuuntelu ja kysymyksien esittäminen. Jos keskustelun avaaminen tuntuu vaikealta, voi myös hypätä mukaan isomman seurueen juttuihin.

Joku voi kokea verkostoitumisen väkinäiseksi, mutta pohjimmiltaan siinä on kyse uusiin ihmisiin tutustumisesta. Joka tapauksessa jo tuttuihin kollegoihin ja kavereihin ei kannata liimautua kiinni ainakaan ihan koko illaksi.

Cocommsilta SuomiAreenassa paikalla oli (vasemmalta) Hannele Sorvari, Katri Kääriä, Lassi Hynynen, Susanna Rapp, toimitusjohtaja Kaija Pohjala, Maria Mattila, Matti Niskanen, Iiris Meurman, Sari Brander ja Annikka Koivu.

Posted By

Cocomms