Viisi vinkkiä SuomiAreenaan – kouluruokaa ja politiikkaa

https://cocomms.com/2019/07/09/viisi-vinkkia-suomiareenaan/

Suomen kesän superviikko SuomiAreena on kohta käsillä. Mutta minne Porissa kannattaa suunnata? Cocommsin SuomiAreena-tiimi kokosi yhteen keskusteluviikon kiinnostavimpia tilaisuuksia eri aihepiirien ympäriltä. Poimi tästä vinkit SuomiAreenan jokaiselle päivälle:

 

MAANANTAINA

Sote-keskustelu jatkuu

Väestön ikääntyminen, kasvava hoivan tarve sekä kestävyysvaje muodostavat yhdessä yhden aikamme suurimmista haasteista. Tulevaisuuden terveys rakennetaan tänään ja sen rakentajat ovat vauhdissa maanantaina Etelärannassa, kun kokeneet poliitikot keskustelevat huomisen terveydestä. Keskustelussa syvennytään mahdollisesti myös siihen, mitä hallitusohjelman sote-kirjaukset tarkoittavat konkreettisesti.

#HuomisenTerveys: Tulevaisuuden terveys rakennetaan tänään. Oletko valmis, päättäjä?
maanantaina 15.7. klo 15.45–16.30, SuomiAreena-ranta, Eteläranta

 

TIISTAINA

Uudet kansanedustajat lauteilla

Eduskuntaan valittiin keväällä 83 uutta kansanedustajaa, ja osan heistä voit tavata SuomiAreenassa tiistaina. Paikalla on tuolloin uusi kansanedustaja lähes kaikista puolueista keskustelemassa ajankohtaisista aiheista puolueet yhdessä -teeman alla. On erityisen mielenkiintoista kuulla, miltä Suomen tulevaisuus näyttää uusien kansanedustajien silmin.

Puolueet yhdessä: uudet kansanedustajat lavalla,
tiistaina 16.7. klo 15–16, MTV-lava, Kauppatori

 

KESKIVIIKKONA

Piirtoheittimet ja kumiperunat ovat historiaa

Suomalainen koulu on takuulla muuttunut paljon sitten omien kouluaikojesi. Keskiviikkona 17.7. SuomiAreenalla pykätään pystyyn pop up -koulu, jossa kävijät saavat kokea hetken nykykoulussa. Erilaisilla pisteillä pääsee tutustumaan suomalaiseen koulutukseen varhaiskasvatuksesta korkeakouluun.

Lounastauko on paitsi koulupäivän kohokohta myös tärkeä päivittäinen ruokakasvatushetki. Pop up -koulussa tarjoillaan maksuton kouluruokalounas 500 hengelle. Yleisö on saanut valita suosikkinsa porilaisten koululaisten lempikouluruoista. Voiton vei uunimakkara ja perunasose, tarjolla on toki myös kasvisvaihtoehto. Lounasta on järjestämässä yhteistyössä Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry, joka on Cocommsin kumppani RuokaTutka-hankkeessa.

Pop up -koulu,
keskiviikkona 17.7. 9.30–15., Porin Lyseo, Annankatu 5,
SuomiAreena-ranta, Eteläranta

 

TORSTAINA

Suoraa puhetta johtajuudesta

Mitä on hyvä johtajuus? Millaisia haasteita johtajat kohtaavat arjessaan, millaiset hetket kasvattavat ja vievät eteenpäin? Yksi SuomiAreenan kiinnostavimmista tapahtumista nähdään torstaina, kun Cocomms ja coaching-kouluttaja Business Coaching Institute tuovat Antinkatu 5:n lavalle neljä kokenutta johtajaa keskustelemaan johtajana olemisesta, unelmista ja arjen realiteeteista. Keskustelua luotsaa psykologi ja johdon valmentaja Ilona Rauhala. Ympyröi tämä SuomiAreena-kalenteriisi, jos kaunistelematon ja avoin puhe johtajuudesta kiinnostavat.

Unelmien johtajaksi hetki kerrallaan,
torstaina 18.7. klo 11.30–12.30, Antinkatu 5 -lava

 

PERJANTAINA

Vastuullisuusasiaa eri kanteilta

Vastuullisuus ja ilmastonmuutos ovat vahvasti esillä vuoden SuomiAreenassa. Perjantainakin aihetta käsitellään ilahduttavan monesta eri kulmasta: Suomen Yrittäjien ja FIBSin paneelissa pohditaan vastuullisuutta pk-yrittäjien arjessa, kun taas Nordean ja Nasdaqin paneelissa kysytään, onko maapallo maksumiehenä, kun suomalainen rikastuu. Jos ilmastoviisas rakentaminen kiinnostaa, kannattaa suunnata ympäristöministeriön paneeliin puurakentamisesta.

Vapaus ja vastuu – kohti parempaa bisnestä! Ilmasto ja vastuullisuus yrittäjän arjessa,
perjantaina 19.7. klo 11.30–12.30, Eetunaukion lava, Itäpuisto

Suomalainen rikastuu – onko maksumiehenä maapallo?,
perjantaina 19.7. klo 10.00–11.00, Antinkatu 5 -lava

Ilmastoviisasta rakentamista – miksi kaupungit pitäisi rakentaa puusta?,
perjantaina 19.7. klo 13.00–14.00, BEPOP, Yrjönkatu 22

 

Cocommsin SuomiAreena-tiimiläisiä on paikalla Porissa koko viikon, toivottavasti nähdään vilinässä!

 

Cocommsin SuomiAreena-tiimi

 

Lue myös Coconutsien ehdotukset SuomiAreenassa hullutteluun ja herkutteluun

Posted By

Cocomms