CocoFocus | Coconutsien parhaat luku- ja kuunteluvinkit kesälle 2019

https://cocomms.com/2019/06/18/cocofocus-coconutsien-parhaat-luku-ja-kuunteluvinkit-kesalle-2019/

Uimapatjat on puhallettu, shortsit silitetty ja koneen kansi lähes painettu kiinni. Vielä ennen kesän viettoon lähtöä pitää pysähtyä tärkeän kysymyksen äärelle: mihin sitä sitten fokusoituisi, kun loma alkaa?

Kokosimme meidän Coconutsien parhaat vinkit lukemiseen, kuuntelemiseen ja ihan vain olemiseen. Listamme tarjoaa juuri sinulle rentoa kesälukemista ja uusia oivalluksia, yhden dekkarin sekä jotain myös hänelle, jolla on jo kaikkea, paitsi aikaa lukea.

Minkä kirjan nappaat kainaloon, kun suuntaat rannalle? Entä mikä teos hotkaisee mukaansa yhtä ahnaasti kuin ensimmäiset nuolaisut vanhanajan vaniljatuutista Sibeliuspuiston jäätelökioskilla?

 

KUUNTELE
 

Davis Tennant Does a Podcast With…

Vähän niin kuin James Liptonin legendaarinen Inside the Actors Studio -ohjelma, mutta vieraina kaikenlaisia taiteilijoita ja juontajana suoran lahjomaton ja hauska David Tennant. Jaksot venyvät usein noin tunnin mittaisiksi, mutta ovat täynnä aitoja kohtaamisia ja kiinnostavia kurkistuksia tähtien elämään.

Hannele Sorvari

 

Auta Antti! -podcast

Huippu sympaattinen ja lahjakas Antti Holma vastaa kuulijoiden mieltä askarruttaviin kysymyksiin maan ja taivaan väliltä. Tämä podcast sopii niin lenkkiseuraksi, rantapäivän viihteeksi kuin iltakuunteluunkin. Antin vastaukset ovat konkreettisia, mutta hän osaa yllättää suorapuheisuudellaan. Superhauska!

Iiris Meurman

 

This American Life

A good quality podcast that’s very popular in the States. The episodes have interesting themes and stories from people’s everyday lives. It’s about Americans, but the topics are universal and easy to relate to. Eg. the episode No fair! tells an interesting story about how we learn what’s fair and unfair before we can even walk – and it starts with a hilarious story about school kids and tattle phones.

Luke Bland

 

Kaverin puolesta kyselen

Tiia Rantanen ja Anna Karhunen pitävät huolen, että kavereiden mokailut eivät jää keneltäkään kuulematta. Tätä nauruterapiaa voi harrastaa siinä vaiheessa, kun talviturkki on heitetty menemään eikä kykene enää mihinkään asialliseen. Podcastin jaksot ovat näppärän tiiviitä ja lopuksi pääsee aina miettimään syntyjä syviä Kauhean Pahan Kysymyksen parissa.

Maria Ketola

 

 

KATSELE (eli lukuvinkkimme)

 

Thomas Erikson: Idiootit ympärilläni; Kuinka ymmärtää muita ja itseään

Miksi muut toimivat ihan käsittämättömällä tavalla? Koska he oikein oppivat tavoille? Sitä voit odottaa lopun elämäsi tai sitten lukea tämän kirjan, ja hyväksyä tosiasiat. Tämän jälkeen voit keskustella muiden kirjan lukeneiden kanssa värikoodeilla, ja tunnistat varmasti ihmisiä ympärilläsi kaikista väreistä. Viihdyttävä ja oivalluttava lukukokemus kaikille työelämän oravanpyörässä pyöriville.

Anonyymi konsultti

 

Mia Kankimäki: Naiset, joita ajattelen öisin

Kirja naistutkimusmatkailijoista, seikkailijoista ja taitelijoista, jotka seurasivat omaa intohimoaan aikansa odotuksista ja soveliaisuussäännöistä huolimatta.

Anna-Mari Tiilikainen

 

Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin

Lue tämä trilogia, jos haluat ajatuksia herättävää lukemista. Kaunis, surullinen ja todenmukainen tarina rakkaudesta, sairaudesta ja kuolemasta.

Emilia Ström

 

Eeva Kilpi: Terveisin

”Reportterin mentyä haastattelen pihassa kuminaa: “Miten päätitte olla mauste?” Kilven runoissa toistuu yksinäisyys, ikävä ja luonto. Jos melankolinen sadesään lukeminen pienellä huumoritwistillä houkuttelee, kolua antikvariaatit läpi ja etsi tämä runoteos käsiisi.

Inka Hyytiäinen

 

Saara Turunen: Sivuhenkilö
& ProComma Academic 2019: Osallistava viestintä

Kesässä pitää olla tasaisessa suhteessa kevyttä kuunneltavaa ja uusia oppeja ja ajatuksia. Aion kuunnella monta äänikirjaa ja lukea ainakin yhden espanjankielisen teoksen. Luen ainakin juuri ilmestyneen Osallistava viestinnän, joka on juuri viestinnän trendien ytimessä, ja lisäksi suosittelen lämpimästi Saara Turusen Sivuhenkilöä. Loistavasti kirjoitettu teos todellisuudesta ja odotuksista, (sopii muuten myös kuunneltavaksi)!

Jasmiina Ruotsila

 

Hanya Yangihara: Pieni elämä

Yli 900-sivuinen mammuttiteos nousi uudestaan lukulistalleni. Suomen MM-sankarimaalivahti Kevin Lankinen siivitti antamassaan haastattelussa kirjan uuteen suosioon niin, että kirja on loppumassa kustantajalta ja kirjastoissa varausjonot vain pitenevät. Teos on kohahduttanut erityisesti kirjailijan kotimaassa Yhdysvalloissa. Kirjan on kuvattu olevan ”ällistyttävä, järkyttävä ja liikuttava kuvaus ystävyydestä, tummasävyinen tutkielma muistin tyranniasta ja inhimillisen sietokyvyn rajoista.” Teos ei varmaan jätä kylmäksi, olipa tuleva Suomen kesä minkälainen tahansa.

Kaisa Rajala

 

Roland Lazenby: Michael Jordan – The Life

Kun puhutaan alansa huipun saavuttamisesta, tässä on kirja, joka kannattaa paitsi lukea (tai kuunnella) niin peilata sitä omaan tekemiseen. Yksityiskohtainen eikä turhan kiillotettu tarina yhdestä maailman kiistatta kovimmasta urheilijasta. Etenkin jos urheilu, saati sitten koripallo kiinnostaa ja omalla agendalla on jotenkin talenttien kehitys, vahva suositus. Ns. semilight read, ei aivonystyröitä liikaa hankaava muttei myöskään novellihöttöä.

Kasper Stenbäck

 

Yuval Noah Harari: 21 Lessons for the 21st Century

Tieteeseen pohjautuvaa, mutta puhuttelevaa ja jouhevasti etenevää pohdintaa maailman nykytilasta ja sen potentiaalisesta tulevaisuudesta. Harari käyttää kiinnostavia esimerkkejä ja vertailuja, ja katsoo asioita monesta näkökulmasta: filosofia, uskonto, teknologia, politiikka, talous, ympäristö, sosiaaliset suhteet jne. Erittäin mielenkiintoinen ja havainnollistava.

Lassi Hynynen

 

Donne Leon: Unto Us a Son Is Given. (2019)

Listastamme puuttuu dekkari! Minun kesälomani alkaa aina uusimman Donna Leonin tilaamisella. Kirjojen päähenkilö Guido Brunetti on kuin vanha ystävä. sarjan tapahtumat sijoittuvat Venetsiaan ja niissä on aina hyvää ruokaa ja juomaa.

Mariella Siukosaari

 

Stephen King: On Writing

Mestari jakaa parhaat kirjoitusvinkkinsä ja kertoo, miten hänestä tuli kirjailija. King analysoi tarinankerronnan perusteita viihdyttävästi. ”Kun kirjoitat jutun, kerrot sen itsellesi. Kun kirjoitat jutun uudestaan, karsi kaikki, mikä ei siihen kuulu. Kirjoita ovi kiinni ja toimita ovi auki.” Tämä klassikko kannattaa lukea, vaikka et itse kirjoittaisi muuta kuin tekstareita ja kauppalistoja. Kelpaa myös iltalukemisiksi, kauhua ei ole luvassa!

Marjo Kanerva

 

Yakoov Katz & Amir Bohbot: The Weapon Wizards: How Israel Became a High-Tech Military Superpower

Ennakkoluuloista huolimatta tätä kirjaa voi suositella niille, jotka ovat kiinnostuneet Lähi-idän 1900- ja 2000-luvun historiallisista muutoksista. Kirjoittajat lähestyvät aihealuetta faktaan sidottujen tarinoiden kautta avaten samalla Israelin yhteiskunnan ja asevoimien välistä yhteyttä. Kirjassa myös käsitellään Israelien ulko- ja turvallisuuspoliittisia yhteistyön avauksia yllättävien maidenkin kanssa.

Matti Niskanen

 

The branding journal: What to learn from Tropicana’s packaging redesign failure?

Helppolukuinen ja tiivis esimerkki siitä, kuinka tunnetun brändin pakkausuudistus ei mennyt ihan putkeen.

Nea Aspiala

 

Tove Jansson: Kesäkirja

Kesäloman alussa aion lukea Tove Janssonin klassikon päästäkseni kesäfiilikseen. Kirja kainaloon, kahvitermari mukaan ja rantakalliolle makaamaan, ai että!

Susanna Rapp

 

Leena Putkonen: Superhyvää keholle – Tee rauha ruoan kanssa

Haluan kesällä lukea ravitsemusterapeuttiopintojen kurssikaverin uusimman kirjan. Leenan tyyli on mukavan rento ja vinkeissä ei pipo kiristä.

Teija Penttilä

 

Juha Itkonen: Anna minun rakastaa enemmän
& Juha Itkonen: Palatkaa perhoset

Rocktähteys, levottomuus, unelmat ja rakkaus. Kaliforniassa, Lontoossa ja Helsingissä. Itkosen romaanisarjan juoni imaisee mukaansa. Kirjat hotkaisevat yhtä ahnaasti kuin ensimmäiset nuolaisut kesän ensimmäisestä vanhanajan vaniljatuutista Sibeliuspuiston jäätelökioskilla.

Tiina Tikander

 

Minna Huotilainen ja Mona Moisala: Keskittymiskyvyn elvytysopas

Tänä päivänä surullisen usein unohdamme pysähtyä hetkeksi ja multitaskaamme asiasta toiseen. Monista tuntuu lähes mahdottomalta keskittyä pitkän aikaa yhteen asiaan ja mielessämme on koko ajan meneillään kaaos. Kehomme ei kuitenkaan kestä loputtomasti tällaista taistele tai pakene -tilaa. Tämä kirja opettaa meitä elvyttämään kadotettua keskittymiskykyä takaisin ja on äärimmäisen hyvä muistutus meille jokaiselle!

Tuulia Tikkamäki

 

István Örkény: 100 minuuttinovellia

Hänelle, jolla on jo kaikkea, paitsi aikaa lukea.

Vesa Valonen

 

OLEILE

Mene metsään!

Kesällä pitäisi nollata – metsässä kävelemällä ja luontoa tarkkailemalla pääsee stressittömyyden äärelle, ja saa voimavaroja syksyn koettelemuksiin.

Henri Mustonen

 

Aurinkoista kesää!

Koonnin ovat tehneet
Hannele & Jasmiina

Posted By

Cocomms