Olipa kerran opiskelija, josta tuli viestinnän ammattilainen

https://cocomms.com/2019/02/14/olipa-kerran-opiskelija-josta-tuli-viestinnan-ammattilainen/

Aloitin seitsemän kuukauden harjoitteluni Cocommsilla viime vuoden elokuun alussa.

Sitä ennen olin ollut tyypillinen opiskelija. Valitin kurssien kohtuuttomasta työmäärästä, vaikka samalla riekuin pikkutunneille asti opiskelijabileissä Turussa, Tampereella tai kaverin takapihalla. Kulutin Unicafen penkkejä ahkerammin kuin kirjaston ja aloitin tentteihin lukemisen aina tunnollisesti edellisenä iltana kello yhdeksältä. Olin kyllästynyt itseään toistaviin opintoihin, ja samalla turhauduin omaan saamattomuuteeni – saatoin katsoa Game of Thronesia viidettä jaksoa putkeen, vaikka tiesin, että maailmanpolitiikan esseededis olisi puoliltaöin, enkä ollut vielä edes kirjoittanut otsikon vertaa paperille.

Päätin antaa viestinnän harjoittelulle mahdollisuuden.

Päätin antaa viestinnän harjoittelulle mahdollisuuden. Jos seuraavat seitsemän kuukautta tuntuisivat yhtä pahalta kidutukselta kuin silloiset viestinnän kurssini, jättäisin opinnot kesken ja ryhtyisin tekemään jotain kehittävämpää – opiskelisin psykologiksi, fysioterapeutiksi tai kriminologiksi. Vaihtoehtoisesti punnitsin ajatusta muutosta Afrikkaan pelastamaan elefantteja, kirahveja ja maailmaa.

Tie onneen käy Fasupalojen kautta

Vaikka harjoittelu Cocommsilla tuntuikin tulevan hyvään saumaan, päällimmäinen tunne elo- ja syyskuun ajan oli pohjaton väsymys. Sisäinen villi-ja-vapaa opiskelijasieluni sekä olematon unirytmini kärsivät, kun joka aamu piti herätä töihin. Töissä piti olla viisi päivää viikossa. Viisi päivää seitsemästä, 37,5 tuntia viikossa. Jos tätä oli aikuisuus, en halunnut sitä enää.
Aikuisuus toi kuitenkin mukanaan yllättävän lisän elämääni. Aiemmasta poiketen, päiväni koostuivat nyt jatkuvasta uuden oppimisesta. Olin töissä kuin pieni lapsi – hieman avuton ja haparoiva, mutta innokas ja aina valmis nousemaan takaisin ylös pyllähdettyäni vahingossa maahan.

Pääsin suunnittelemaan ja toteuttamaan kampanjoita, järjestämään tapahtumia ja ideoimaan brändimuutoksia. Kirjoitin blogeja, somesisältöjä ja käänsin tekstejä englanniksi.

Pääsin suunnittelemaan ja toteuttamaan kampanjoita, järjestämään tapahtumia ja ideoimaan brändimuutoksia. Kirjoitin blogeja, somesisältöjä ja käänsin tekstejä englanniksi. Leikin valokuvamallia, lääkeyrityksen toimitusjohtajaa kriisisimulaatiossa ja koodaria Iltalehden sivuilla. Nauroin naama punaisena ideointipalavereissa, mussutin lounastauolla salaa pussillisen Fasupaloja ja kiipeilin leikkipuistossa videokuvauksissa Töölönlahdella.

Yritin, epäonnistuin ja yritin uudestaan. Toimistolta löytyi aina joku, joka aidosti halusi auttaa ja ohjata minua oikeaan suuntaan. Sain kannustusta, kehitysehdotuksia ja lohdutusta niinä synkkinä hetkinä, kun olin vahingossa julkaissut kirjoitusvirheellisen postauksen Instagramissa tai lähettänyt sähköpostin väärälle vastaanottajalle.

Pian väsymyskin kaikkosi.

Yritin, epäonnistuin ja yritin uudestaan. Toimistolta löytyi aina joku, joka aidosti halusi auttaa ja ohjata minua oikeaan suuntaan.

Harkkarista vakkariksi

Viestintätoimiston arki yllätti minut vaihtelevuudellaan ja monipuolisuudellaan, sekä ennen kaikkea nopeatempoisuudellaan. Cocomms sen sijaan yllätti minut ennen kaikkea lämminhenkisillä työntekijöillään, jotka ovat kaikki paitsi rautaisia alan ammattilaisia, myös ihania yksilöitä.

Cocomms sen sijaan yllätti minut ennen kaikkea lämminhenkisillä työntekijöillään, jotka ovat kaikki paitsi rautaisia alan ammattilaisia, myös ihania yksilöitä.

Toimistosta on tullut turvallinen kotipesä, jossa voi purkaa paitsi omia huolia ja murheitaan, myös onnistumisia ja oivalluksia. Jokainen päivä koostuu uusista asioista, mikä kaikessa pökerryttävyydessään on kehittävää ja tavallaan todella virkistävää.

Ajatukset alanvaihdosta ovat kaikonneet – vaikka Afrikan norsut edelleen huolettavatkin – enkä malta odottaa, että harjoitteluni loppuu. En siksi, ettenkö olisi nauttinut kuluneesta vuodesta, vaan siksi, että pääsen jatkamaan työtäni Cocommsilla – tulevaisuudessa ihan oikeana työntekijänä.

Meillä on muuten harkkahaku jälleen käynnissä (haku päättyy 17.2.). Jos kiinnostaa, lue alempaa listaus harjoittelun plussista sekä miinuksista ja käy kurkkaamassa Cocommsin Instagramista, kun minä ja harkkari-edeltäjäni Iiris höpöttelemme vastauksia harkkakysymyksiin.

Plussat ja miinukset Cocommsin harjoittelussa

+ Joustava ja palkallinen
+ Monipuoliset työtehtävät, joihin voi vaikuttaa oman mielenkiinnon ja osaamisen mukaan
+ Ihanat työkaverit
+ Uskomaton mahdollisuus oppia uutta, oli kyse sitten viestinnästä, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta tai kuvanmuokkaustaidoista
+ Ehtymätön Fasupala-varasto

Työ rajoittaa ikävästi HBO:n tuijottamiseen käytettyä aikaa

 

Inka Hyytiäinen
Viestinnän harjoittelija

Posted By

Inka Hyytiäinen