Mikä kiinnosti eniten vuonna 2018?

https://cocomms.com/2018/12/27/mika-kiinnosti-eniten-vuonna-2018/

Vuosi 2018 alkaa olla paketissa, mutta sitä ennen on aika tehdä vielä pieni katsaus menneeseen vuoteen viestinnän ja markkinoinnin kuumimpien aiheiden parissa. Mitkä olivat vuoden luetuimmat postaukset, mitkä aiheet puhuttivat eniten? Tässä tulee viiden kärki!

Onko edessämme blogien renessanssi?

Sosiaalisen median vaikuttajat ja vaikuttajamarkkinointi ovat olleet kuuma aihe jo useamman vuoden ajan. Blogimme koko vuoden luetuimmaksi postaukseksi nousikin Tuulia Tikkamäen pro gradu -tutkielmaan pohjautuva ”Onko edessämme blogien renessanssi?”, jossa pohdittiin blogien nykyhetkeä ja tulevaisuutta sekä kuultiin bloggaajien omia mielipiteitä aiheesta.

Kaupallista yhteistyötä tehdään sosiaalisen median kanavissa tällä hetkellä enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ja sisältö tuotetaan koko ajan entistä selkeämmin suuren yleisön nähtäväksi. Mutta täydellisyys on tylsää. Onko kiiltokuvamaisten blogien suosion huippu jo saavutettu vai tulevatko bloggaajat muuttamaan toimintatapojaan uuden kukoistuksen saavuttamiseksi? Lue koko postaus täältä.

Brändin vetovoimaisuus rakentuu vuorovaikutuksessa

Myös työntekijöiden viestintä osana brändin rakentumista herätti mielenkiintoa. Jasmiina Ruotsilan pro gradu -tutkielmasta inspiraationsa saanut ”Brändin vetovoimaisuus rakentuu vuorovaikutuksessa” oli vuoden toiseksi luetuin postaus.

Inhimillisyys on in, ja juuri aidot ihmiset tekevät brändistä inhimillisemmän, herättävät luottamusta ja yksinkertaisesti kiinnostavat enemmän. Työntekijöiden viestintä on se tekijä, joka erottaa brändin kilpailijoista ja tekee siitä helpommin lähestyttävän. Jos edes työntekijä ei usko brändiin, ei siihen yleensä usko kukaan muukaan. Lue koko postaus täältä.

Vuonna 2020 viestinnän tärkein taito on rohkeus

Viestinnän rohkeus nousi vuoden kolmanneksi luetuimmaksi aiheeksi. Me uskomme, että tulevaisuudessa yhä useammat asiat ovat riippuvaisia hyvästä viestinnästä. Viestintä määrää tulevaisuuden suunnan.

Jotta voisimme ymmärtää asiakkaamme todelliset tarpeet ja viestinnän haasteet sekä luoda parhaita mahdollisia lopputuloksia, ei strategian läpinäkyvyys yksinään riitä. Usein puuttuva palanen on rohkeus. Ilman rohkeutta ei ole luovuutta – isoimmat ideat ja kehittyminen tapahtuvat epämukavuusalueella. Koko postauksen pääset lukemaan täältä.

Vaaniiko vastuu tubettajan kameran takana?

Myös tubetähdet ja heidän roolinsa lasten ja nuorten esikuvana kiinnosti. Cocomms vieraili elokuussa Tubeconissa ja kävi kuuntelemassa asiantuntijoiden polttavimmat puheenvuorot, joissa nousi vahvasti esiin muun muassa tubettajan vastuu ja valta.

Tubettaja on seuraajilleen kuin läheinen kaveri, jolle voi kirjoitella somessa viestejä ja jonka elämää voi seurata lähietäisyydeltä. Kavereilla on tunnetusti vaikutusvaltaa, kaverin mielipide kiinnostaa. Vaikuttavuuden kanssa kulkee kuitenkin luonnollisesti myös vastuu. Suosituimmat suomalaiset tubettajat voivat tavoittaa yhdellä videolla jopa satojatuhansia seuraajia, joista valtaosa on vaikutuksille altista nuorisoa. Kysymys ei enää olekaan siitä, onko yksilöllä vastuuta, vaan siitä, kuinka paljon vastuuta hän itse ottaa. Lue lisää aiheesta täältä.

Introvertti, I feel you!

Työelämä pyörii pitkälti ekstroverttien säännöillä, jolloin introverteilla on riski jäädä jalkoihin. Miten menestyä introverttina työelämässä? Vuoden viidenneksi luetuin postaus pureutui tärkeään aiheeseen, joka jää valitettavan usein huomiotta.

Ekstrovertti hakee usein itse oman paikkansa ja keksii kiinnostavia asiakkaita, projekteja ja urapolkuja. Introvertti voi kaivata enemmän tukea ja sparrausta, mutta kun hänen piilossa oleva kunnianhimonsa ja kiinnostuksenkohteensa löytyy, ollaan isojen asioiden äärellä. Introvertin matkalaukusta löytyy nimittäin vaikka mitä, kunhan hänelle antaa tilaa ja aikaa raottaa sitä. Lue koko postaus täältä.

Posted By

Tuulia Tikkamäki