CocoFocus | #1 2018

https://cocomms.com/2018/11/27/cocofocus-1-2018/

 

CocoFocus kohdentaa huomion juuri nyt pinnalla oleviin viestinnän teemoihin. Mikä kutkuttaa viestintä- ja markkinointi-ihmisen sisintä juuri nyt tai mikä trendi on rantautumassa valtameren yli rannoillemme? Kuuntele, katsele ja keskustele, CocoFocus tarjoaa teemat alla.

 

Sano se ääneen!

Äänentunnistus kehittyy, ja pian se mullistaa myös viestinnän. Ääni on luonnollinen tapa ilmaista itseään ja olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Brändeille ääni on myös väline sitouttaa asiakkaita.

ComScore ennustaa, että 50 prosenttia kaikista hakukoneilla tehdyistä etsinnöistä tehdään äänellä vuonna 2020, ja Gartner ennustaa, että noin 30 prosenttia hakukone-etsinnöistä tehdään käyttämättä näyttöä vuonna 2020.

Ääni vapauttaa kädet ja silmät, joten pian voimme näytön tuijottelun sijasta keskittyä kuuntelemaan ja puhumaan. Äänen käyttäminen on nopeampaa ja kätevämpää, mutta ääneen sanottaessa myös tapa kertoa asioita muuttuu. Puhuminen korostaa sitä, että myös brändien pitää mukautua entistä vuorovaikutuksellisempaan hakutapaan ja vastata asiakkaiden kysymyksiin. Ääni nostaakin asiakasymmärryksen entistäkin tärkeämpään rooliin.

Puhuminen korostaa sitä, että myös brändien pitää mukautua entistä vuorovaikutuksellisempaan hakutapaan ja vastata asiakkaiden kysymyksiin. Ääni nostaakin asiakasymmärryksen entistäkin tärkeämpään rooliin.

Vaikka suomen kieli asettaa äänitunnistukselle omat haasteensa, saatamme korottaa ääntämme nopeammin kuin arvaammekaan. Nähtäväksi vielä jää, miten sopeudumme Voice-First Worldiin.

Lue lisää Voice-First Worldista Ketchumin blogista.

 

Tekoja, tekoja, tekoja

Arvot korostuvat yhä enemmän yritysten viestinnässä. Lähes joka yritys kertoo vastuullisuudestaan verkkosivuillaan ja myös, mitä kaikkea se pitää sisällään.

Monessa yrityksessä vastuullisuus on nivoutunut tiiviiksi osaksi liiketoimintaa pelkän sanahelinän sijaan. Yritysten seuraava siirto ns. nextille levelille olisi tuoda arvot vielä rohkeammin ja aktiivisemmin esille teoissa, ei pelkästään puheen tasolla.

Joku voi suuttua, mutta mitä sitten?

Rohkeus ja riskinkin ottaminen hyödyttävät, kun kyseessä on ydinkohderyhmän sitouttaminen. Suomalaisten kulutustottumuksiin vaikuttavat yhä enemmän arvopohjaiset valinnat, ja kuluttajat osaavat vaatia näyttöä siitä, että yritys tekee kuten sanoo. Parhaimmassa tapauksessa teot saavat aikaan oikeaa muutosta.

Suomalaisten kulutustottumuksiin vaikuttavat yhä enemmän arvopohjaiset valinnat, ja kuluttajat osaavat vaatia näyttöä siitä, että yritys tekee kuten sanoo. Parhaimmassa tapauksessa teot saavat aikaan oikeaa muutosta.

Esimerkiksi Fazer tarjosi arvojensa mukaisesti pienen palan rakkautta ja teki kiinnostavan avauksen Lovebot-tekoälyllään, joka tekijöidensä mukaan puuttuu vihapuheeseen. Lovebot Blue etsii vihapuhetta sosiaalisen median keskusteluista. Fazer ottaa näin kantaa vihapuheeseen ja tarjoaa omien sanojensa mukaan vähän apua ja ratkaisuja asian taklaamiseen. Mielenkiintoinen avaus, joka varmasti innoittaa myös muita tuumimaan vastaavia tempauksia.

 

Suositteluja ja kilpalaulantaa

Kilpailu parhaista työntekijöistä käy kuumana monilla aloilla. Perinteisen rekrytointi-ilmoituksen pitkä reseptilista position vaatimuksista ja jorina näköalapaikasta eivät kanna kauas. Hakijoiden roikottaminen mukana hakuprosessissa ja haastattelutilanteen kysymystykitys eivät nekään ole IN. Onnistunut hakijakokemus ei ole itsestäänselvyys.

Rekrytointiviestintä antaa viestin siitä, millaista yrityksessä on olla töissä. Rekrytointiprosessit muuttuvat, ja tilannetta on hyvä tarkastella välillä toisesta suunnasta. Tavanomaisessa asettelussa työnantaja on saattanut pyytää työnhakijan suosittelijoita, mutta mitä jos työntekijä kysyisikin työnantajalta suosittelijoita, jotka auttaisivat häntä tekemään päätöksen uudesta työpaikasta?

Tavanomaisessa asettelussa työnantaja on saattanut pyytää työnhakijan suosittelijoita, mutta mitä jos työntekijä kysyisikin työnantajalta suosittelijoita, jotka auttaisivat häntä tekemään päätöksen uudesta työpaikasta?

Hakijat kertovat hakukokemuksestaan samalla tavalla kuin työntekijät kertovat työntekijäkokemuksestaan ja asiakkaat asiakaskokemuksestaan. Hakijan kokemus rakentaa työnantajamielikuvaa – ei siis myöskään ole yhdentekevää, miten kohtelee viittäkymmentä muuta hakijaa, jotka eivät lopulta tulleet valituiksi.

Epäonnistuneista rekrytointiprosesseista osaamme kaikki kertoa, mutta onnistunut hakijakokemus on uhanalainen.

Lue myös:

Työpaikkailmoitus, joka toimii – katso viisi vinkkiä!

Brändi rakentuu vuorovaikutuksessa

 

Jasmiina Ruotsila & Susanna Rapp

Posted By

Cocomms