Jälkiviisaus on parasta viisautta – vai onko

https://cocomms.com/2018/11/14/jalkiviisaus-on-parasta-viisautta-vai-onko/

Me kaikki syyllistymme jossitteluun. Kuinka tutulta kuulostavatkaan tokaisut: jospa olisin tiennyt, kunpa olisin ajatellut asiaa kunnolla ennen kuin… Usein nämä tilanteet ovat masentavia, mutta unohtuvat nopeasti muiden kiireisten asioiden alle.

Kriisit ovat toinen juttu. Niistä koituva harmi voi vaikuttaa dramaattisesti ihmisten loppuelämään ja yritysten tulevaisuuteen. Kaikkein inhottavinta on se, että ne olisi voitu usein estää, jos me ihmiset olisimme toimineet toisella tavalla ja tehneet tilanteessa toisia ratkaisuja.

Nykyään riskit tuntuvat uhkaavan joka puolelta. Moderneimmat riskit tulevat somesta ja kyberavaruudesta, mutta myös perinteiset tulipalot ja onnettomuudet sekä terrorismi saattavat vaania nurkan takana.

Moderneimmat riskit tulevat somesta ja kyberavaruudesta, mutta myös perinteiset tulipalot ja onnettomuudet sekä terrorismi saattavat vaania nurkan takana.

Yrityksissä näiden varalle tehdään riskienhallintakartoituksia sekä kriisiviestintäsuunnitelmia. Niiden pitää vastata kaikkiin mahdollisiin uhkiin, kriisiviestintäryhmän vastuut ja osaamiset sekä yhteystiedot pitää olla ajan tasalla ja ihmisten tuntea toimintaprosessit mahdollisissa kriiseissä.

Varautumissuunnitelmat laaditaan ja käsitellään yhteisesti kaikkien asianosaisten kesken ja tallennetaan sitten turvallisesti yhtiön tietojärjestelmiin.

Kuinka käy varsinaisessa kriisissä? Hyvällä onnella asiat on sisäistetty selkäytimeen, ja joku tietäväinen ja kokenut on paikalla, kun taivas romahtaa. Joku, joka osaa toimia vaistomaisesti oikein. Valitettavan usein on niin, että nimitetyt vastuuhenkilöt ovat hädän hetkellä matkoilla, tavoittamattomissa, ja varahenkilöitä arvotaan, tilanteita vähätellään ja suunnitelmaa ei löydy, kun sähköt ovat poikki. Kallisarvoisia sekunteja, minuutteja ja tunteja menetetään, kun homma ei ollutkaan hanskassa.

Yritykset ja organisaatiot tiedostavat aidosti riskit, ja haluavat varmistua käytännössä, että hommat toimivat kaikissa tilanteissa kuten pitääkin.

Kriisisimulaatioiden kysyntä on viime aikoina ollut melkoisessa kasvussa. Yritykset ja organisaatiot tiedostavat aidosti riskit, ja haluavat varmistua käytännössä, että hommat toimivat kaikissa tilanteissa kuten pitääkin. Johtoryhmät ja avainhenkilöt harjoittelevat kyber- ja somehyökkäyksiin vastaamista todentuntuisissa ja yllättävissä käänteissä.

Tiedätkö itse, miten ihmisenä toimit kovassa paineessa? Menetkö lukkoon vai oletko kylmähermoinen päätöksentekijä, joka osaa erottaa olennaisen epäolennaisesta sekunnin sadasosassa? Tiedätkö, miten kollegasi reagoi? Onko kriisiviestintäsuunnitelmanne vedenpitävä kaikissa tilanteissa? Milloin olette viimeksi päivittäneet kriisiviestintäsuunnitelmanne?

Kriisisimulaatioiden avulla minimoidaan maineriskejä ja tehdään kaikki voitava ennakkoon; minimoidaan mahdollisen tuhon vaikutukset.

Näihin kysymyksiin saa vastauksen kriisisimulaatiossa. Kriisisimulaation suorittaminen antaa varmuuden tunteen, ja yönsä voi nukkua rauhassa. Kriisejä nimittäin sattuu ihan jokaisen yrityksen kohdalle, sekä pieniä että vähän isompia. Kriisisimulaatioiden avulla minimoidaan maineriskejä ja tehdään kaikki voitava ennakkoon; minimoidaan mahdollisen tuhon vaikutukset. Kriisisimulaation jälkeen jossittelun voi unohtaa.

Kaija Pohjala
Toimitusjohtaja, partneri, VTM

Posted By

Kaija Pohjala