Dronen lennättämisestä maidolla skoolaamiseen – 15-vuotias Kalle tutustui viestintätoimiston arkeen

https://cocomms.com/2018/10/09/kalle-tutustui-viestintatoimiston-arkeen/

Olin TET-harjoittelussa Cocommsilla tutustumassa työelämään ja viestintäalaan. Kuvasin videota, olin mukana somepäivityksissä ja suunnittelin mielenkiintoista sisältöä asiakasyrityksen someihin.

Tulin TETiin Cocommsille, koska viestintätoimisto kuulosti mielenkiintoiselta työpaikalta. Sain tehdä mielenkiintoisia tehtäviä toimistoavustamisesta videokuvaamiseen. Lähes kaikki asiat olivat uusia, ja opin paljon. Kokeilin myös dronella lentämistä, mikä oli todella hauskaa.

Sain hyvän ja selvän perehdytyksen Cocommsin toimintaan heti TETin alkuun. Kuulin, minkälaisia asioita viestintätoimisto tekee ja kenelle. Cocomms hoitaa muun muassa asiakasyritystensä somesuunnittelua, markkinointiviestintää ja muutosviestintää.

Sain tehdä mielenkiintoisia tehtäviä toimistoavustamisesta videokuvaamiseen.

Somesäikkyjä ja kansainvälisiä puhujia

Ensimmäiseksi olin mukana seuraamassa Cocommsin somekoulutusta asiakasyrityksessä. Koulutusta oli ihan mukava seurata, mutta loppuun päin se rupesi kuulostamaan tylsältä, sillä koulutus ei ollut tarkoitettu yläasteikäisille. Oli outoa kuulla, miten joku ihminen voi pelätä Twitterin käyttöä.

Ensimmäisen viikon lopulla vastasin toimistolla Nordic Business Forumin toisen päivän striimistä. Messukeskuksesta striimatusta tapahtumassa oli puhumassa liike-elämän valmentajia ympäri maailmaa. Forumilla oli ihan mielenkiintoisia aiheita, puhujana muun muassa Barack Obama.

Lisäksi etsin materiaalia VAV Asunnot Oy:n Vavila-asiakaslehteä varten. Selvitin Vantaalla järjestettävien mielenkiintoisten ja ajankohtaisten tapahtumien ajankohtia ja paikkoja. Tapahtumat tulevat lehden palstalle, jossa on lukijoille menovinkkejä.

Vavila-lehdelle tein yhdessä viestinnän harjoittelijan Inkan kanssa myös somekanavien sisällön suunnittelua. Facebookin ja Instagramin päivitykset liittyvät lehden tuoreen numeron julkaisuun. Valmiiksi annettuihin kuviin piti keksiä mielenkiintoa herättäviä tekstejä, jotka saisivat ihmiset kiinnostumaan ja lukemaan lehteä.

Kouluruokailua someen

Olin myös mukana tekemässä Ruokatutkan Instagram-päivitystä. Kyseessä on hanke, jonka tavoitteena on saada lapset ja nuoret syömään terveellisesti. Kuvasimme koululaisten maidon juomiseen liittyvän postauksen. Kuvassa oli kaksi skoolaavaa maitolasia, joilla haluttiin viestittää koululaisille maidon juonnista.

Myöhemmin minua haastateltiin Ruokatutkan Instagram-tilille. Minulta kysyttiin kouluruokaan ja syömiseeni liittyviä kysymyksiä. Aluksi oli vähän epämukavaa olla kuvattavana, mutta loppujen lopuksi se oli oikeastaan ihan kivaakin.

Kaksi viikkoa Cocommsilla olivat mukavia. Pääsin tutustumaan työelämään mahtavien ihmisten avustuksella.

Kalle Nousiainen (15) peruskoululainen Pohjois-Tapiolan koulusta, Espoosta. Hän oli Cocommsilla TET- eli työelämään tutustumisharjoittelussa lokakuussa. Kalle pelaa jalkapalloa FC Hongan riveissä ja on kiinnostunut toimittajan ammatista.

Posted By

Cocomms