Vuonna 2020 viestinnän tärkein taito on rohkeus

https://cocomms.com/2018/09/12/vuonna-2020-viestinnan-tarkein-taito-on-rohkeus/

World Economic Forum on listannut luovuuden sekä sosiaalisen älykkyyden vuoden 2020 top kompetenssien joukkoon – eikä syyttä. Tulevaisuudessa yhä useammat asiat ovat riippuvaisia hyvästä viestinnästä. Viestintä määrää tulevaisuuden suunnan.

Strateginen suunnittelu ja tarinankerronta vaativat sosiaalista älykkyyttä ja luovuutta. Samaan aikaan, kun tekoäly mahdollistaa uutta ja ottaa osin vallan tulevaisuuden työelämästä, korostuvat taidot, joita digitaalinen transformaatio ei pysty korvaamaan.

Maineen tai brändin johtaminen on tulevaisuudessa strategisesti johdettua, ja viestintä on kiinteä osa liiketoimintastrategian toteuttamista. Strategian tunteminen ja jakaminen organisaation sisällä, mutta myös kumppaneiden kesken, johtaa parhaisiin tuloksiin. Meiltä, viestinnän ammattilaisilta, odotetaan kykyä yhdistää aiempaa pelottomammin yllättäviä asioita, ihmisiä ja instituutioita keskenään.

Meiltä, viestinnän ammattilaisilta, odotetaan kykyä yhdistää aiempaa pelottomammin yllättäviä asioita, ihmisiä ja instituutioita keskenään.

Ymmärtääksemme asiakkaamme todelliset tarpeet ja viestinnän haasteet ja luodaksemme parhaita mahdollisia lopputuloksia, ei strategian läpinäkyvyys yksinään riitä. Usein meiltä puuttuu rohkeus. Luovuus, rohkeus ja pelko kulkevat jatkuvasti käsi kädessä.

Rohkea ja erottuva viestintä vaatii riskinottoa, jakaa mielipiteitä ja kantaa harteillaan toisinaan myös häpeää. Rohkeus ja pelottomuus ovat kuitenkin kaksi eri asiaa: kokenutkaan viestijä ei voi sanoa olevansa täysin peloton uuden edessä. Rohkeus vaatii meitä jatkamaan peloistamme huolimatta – me tarvitsemme uskallusta luottaa omiin näkemyksiimme ja tilaa ottaa riskejä.

Jos luomme työyhteisöstä tilan, jossa uskallamme kokeilla, mokata ja oppia, tulemme samalla luoneeksi tilan ainutlaatuisille ajatuksille. Mokaamista ei pidä pelätä, sillä mokaaminen on ainoastaan merkki tekemisestä ja mahdollisuudesta oppia. Me tarvitsemme rohkeampia tekoja. Mitä enemmän pelottaa, sitä todennäköisemmin olemme menossa oikeaan suuntaan.

Me tarvitsemme rohkeampia tekoja. Mitä enemmän pelottaa, sitä todennäköisemmin olemme menossa oikeaan suuntaan.

On olemassa liian paljon käyttämättömiä, piilossa olevia ideoita, jotka rohkeuden puutteessa jäävät toteuttamatta. Myös viestinnässä isoimmat ideat ja kehittyminen tapahtuvat epämukavuusalueella. Tuo rohkeimmat ideasi esiin ja saatat yllättyä, mihin kaikkeen se voi johtaa – uskon nimittäin vahvasti, että viestinnän tärkein taito vuonna 2020 on rohkeus.

Iiris Meurman
Communications Assistant

Inspiraatiota blogiin on haettu Markkinoinnin viikolta.

Posted By

Iiris Meurman