Kuumat johtajat

https://cocomms.com/2018/07/17/kuumat-johtajat/

Tänään kolme johtajaa nousi SuomiAreenan lavalle Porissa kertomaan saunahelteessä omista henkilökohtaisista totuudenhetkistään. Samaan aikaan Helsingissä maailman merkittävimmät johtajat ottivat mittaa toisistaan. Ranskan jalkapallomaajoukkueen valmentaja eli eilen omaa ikimuistettavaa totuudenhetkeään Moskovassa.

Katselin ihastuksella valmentaja Didier Deschampsin tapaa käydä kiittämässä henkilökohtaisesti halaamalla ja koskettamalla kaikkia oman joukkueen sekä kilpailevan joukkueen Kroatian jalkapalloilijoita Ranskan voiton hetkellä. Hänen eleistään ja toiminnastaan päättelin, että hän ymmärsi tiimin voiman. Ihailin myös presidentti Macronin tapaa kiittää pelaajia.

Heistä välittyi johtajina aito tunne, lämpö ja välittäminen. Se oli liikuttavaa ja valitettavan harvinaista herkkua.

Uskallatko myöntää oman epätäydellisyytesi?

Tämän päivän johtajissa on niitä, jotka ensisijaisesti johtavat omaa mielikuvaansa, brändiä ja luovat itsestään seurattavan tuotteen. On onneksi myös heitä, jotka kokevat johtajuuden vaativaksi palveluammatiksi, jossa johtajan tehtävänä on tasoittaa ja helpottaa tiimin työtä ja matkaa eteenpäin.

Pitkällä aikavälillä ja toden ollessa kyseessä jyvät erottuvat akanoista.

Vaatii todellista rohkeutta johtajalta myöntää oma epätäydellisyytensä ja pyytää muilta ihmisiltä apua ja neuvoa. Kaikilla suurilla johtajilla on omat taustajoukkonsa, mentorinsa ja valmentajansa. Johtajuus on tiimityötä.

Johtajuus on valinta

Johtajan pitää myös toimia esimerkkinä ja elää niin kuin opettaa. Johtaa muita edestä – syteen tai saveen. Uskoa omaan visioonsa, myös silloin, kun on vaikeaa ja sumuista. Laatia visiosta johdettu oman näköinen strategia, joka johtaa menestykseen ja synnyttää tiimissä innostusta.

Uuden ajan johtajat ovat aitoja ihmisiä, jotka ymmärtävät tunteiden voiman järjen rinnalla. He ovat tehneet tietoisen valinnan johtajana toimimisesta, joka sisältää vastuun myös ikävistä asioista ja päätöksenteosta.

Ei ole aivan sama, minkälainen sinä olet johtajana ja minkälainen sinun johtajasi on. Se on kuuma asia.

Kaija Pohjala
Toimitusjohtaja, partneri, VTM

Posted By

Kaija Pohjala