Rentoja kohtaamisia Porissa

https://cocomms.com/2018/07/03/rentoja-kohtaamisia-porissa/

Rento tunnelma ja sopiva sekoitus päättäjiä, sidosryhmiä, mediaa ja kansalaisia tekevät SuomiAreenasta ainutlaatuisen tapahtuman, sanoo Elintarviketeollisuusliitto ETL:n toimitusjohtaja Pia Pohja. SuomiaAreena-konkari on ollut mukana Porin kesän superviikolla ainakin kymmenen kertaa, eri rooleissa ja eri organisaatioiden mukana.

– Parasta SuomiAreenassa on välitön tunnelma, ihmisten kohtaaminen ja hyvät keskusteluyhteydet. Siellä on erilainen mahdollisuus käydä keskustelua kuin arkena kokouksissa tai lyhyissä tapaamisissa, sanoo Pohja.

75-vuotisjuhliaan viettävä ETL on panostanut isosti tulevaan SuomiAreenaan. Liitto valtaa tiistaina yllätyslavan yhdessä jäsenyritystensä kanssa. Pohjan mukaan luvassa on huippuohjelmaa.

– Toivomme voivamme nostaa elintarvikealaa positiivisena osana meidän jokapäiväistä arkea, eikä vain teollisuutena. Ruoka ja juoma tuovat meille jokaiselle paljon elämään, eikä ala sisällä pelkästään ruoan valmistusta vaan innovaatioita ja tutkimusta, vientiä ja erilaisia ammatteja, Pohja sanoo.

Viime vuosina eri medioissa on kysytty, onko SuomiAreena aikansa elänyt konsepti. Pohja sanoo miettineensä muutaman kerran itsekin, lähteäkö vai ei.

– Olen kuitenkin huomannut, että koko ajan tapahtuu uudistuksia, kuten viime vuonna tullut yllätyslava, jossa ohjelma rakentuu vähän erityyppisesti. Kieltämättä on myös tapahtunut haasteellisia muutoksia.  Esimerkiksi eri tahojen pakkonaittaminen keskusteluissa ei todetusti aina ole paras yhdistelmä.

Informaatioähkystä ja ohjelman runsaudesta huolimatta vaikutusmahdollisuuksiakin on. Pohjan mukaan hyvä keskusteluyhteys ja tunnelma takaavat sen, että oma sanoma yltää perille asti.

– SuomiAreenassa asioista keskustellaan positiivisessa hengessä. Kriittisyyttä ja erilaisia mielipiteitä ei vältellä, mutta tavoitteena ei myöskään ole riidellä. Silloin on kaikkein paras mahdollisuus saada oma sanoma perille, kun ei tule vastakkainasettelua vaan jokainen pääsee vähän rennommin kertomaan, mitä oikeasti ajattelee.

Pohja vinkkaa, että SuomiAreenalle kannattaa varata mukaan hyvät kengät ja varautua sekä sateeseen että paisteeseen.

– Ensikertalaisena en varmaan myöskään tekisi itselleni liian tiukkaa ohjelmaa, vaan kulkisin, kuuntelisin ja tapaisin ihmisiä. Itse en ole minään vuonna pystynyt noudattamaan omaa ohjelmaani.

Posted By

Cocomms