Kaksi korvaa ja yksi suu

https://cocomms.com/2018/05/09/kaksi-korvaa-ja-yksi-suu/

Sateisena ja sumuisena huhtikuun aamuna starttasi Cocommsin asiakastilaisuus CocoTalk aiheella ”Vastuu, vuorovaikutus ja vaikuttaminen työyhteisössä”. Monikymmenpäisen yleisön kanssa pureuduimme lähemmin siihen, miten vaikeita keskusteluita, herkkiä puheenaiheita, tunteita ja ristiriitoja käsitellään työpaikoilla myllertävien muutosten aikoina.

 

Muutoksia lähestytään usein puhtaasti asiapitoisesti ja kaikille näkyvien tekijöiden pohjalta. Silloin tarkastellaan rakenteita, strategiaa, prosesseja, työkaluja ja koulutetaan yksilöitä ja tiimejä. Tuttua puuhaa? Miksi läpimurtoa ei usein kuitenkaan tapahdu, miksi muutos ei etene?

 

Sen vuoksi, että muutoksissa tulisi huomioida myös ei-näkyvät asiat, kuten yksittäisen ihmisen arvot, motivaatio, tunteet ja energia sekä organisaation kulttuuri, yhteisön arvot, yhteinen merkitys ja yhteishenki. Tämä vaatii pysähtymistä, ja pysähtymiseen ei ole aikaa. Pitää tehdä, pitää suorittaa. Miksi kukaan ei kysy, mitä organisaatioissa useimmiten tehdään ja miksi? Mitä merkitystä tekemisellä on, jos ihmiset eivät tunne sitä merkitystä, eivätkä jaa sitä keskenään?

 

Ei-näkyvien asioiden äärelle pysähtyminen edellyttää totaalista stoppia, time-out’ia, jossa toisia ihmisiä kuunnellaan yli yksikkörajojen ja luodaan yhteistä ymmärrystä. Organisaatiossa se vaatii rohkeutta, aikaa, kuuntelua ja keskustelua; sen oivaltamista, että muutoksen tärkeimmät työkalut ovatkin yllättäen kaksi korvaa ja yksi suu.

 

Ja mikä pysäyttää aina on yksittäisen ihmisen tarina. Kuulimme Taalerin markkinointijohtaja Kati Lehesmaan mykistävän tarinan siitä, minkälaista on olla, elää, oppia ja toimia vaativissa vuorovaikutustilanteissa. Kati kuljetti meidät huikean uransa halki haasteesta, muutoksesta ja kriisistä toiseen.

 

Katin oppeja on, että fiiliksen johtaminen on aina asioiden johtamista tärkeämpää. Luottamuksen ilmapiiri vähentää pelkoa ja tarjoaa ihmisille mahdollisuuden avata suunsa, myös kipeistä asioista. Suu kannattaa avata, ja rohkeus palkitaan aina. Sellaisia asioita ei kannata edistää, joihin ei itse usko, ja joiden merkitystä ei jaa. Kun oikein hapottaa, on hyvä muistaa, että määräänsä enemmän ei kukaan voi tehdä, ja että muutoksessa on aina mahdollisuus.

 

Kaija Pohjala

Posted By

Cocomms