Käytätkö jo videoita viestinnässäsi?

https://cocomms.com/2017/06/27/kaytatko-jo-videoita-viestinnassasi/

Videoviestinnän ei tarvitse olla raskasta ja vaikeaa. Me täällä Cocommsissa olemme myös jälleen astetta ketterämpiä videotuotantojen kanssa, kun päivitimme pienen studiomme uusilla taustoilla ja valoilla. Rautatieaseman kupeeseen muuton jälkeen olemme siis jälleen valmiita uusiin kuvauksiin.

 

Studiossamme saadaan suit sait sukkelaan aikaiseksi vaikkapa infovideo sisäiseen viestintään, koulutusvideo, referenssivideo, asiakasviesti, toimitusjohtajan katsaus, kutsu tilaisuuteen tai vaikkapa nopea näkemys ajankohtaiseen aiheeseen jaettavaksi YouTubessa, Facebookissa, Twitterissä, LinkedInissä tai Instagramissa.

 

Käsikirjoituksen kanssa ei myöskään tarvitse tuskailla. Jos sinulla on ydinviesti mielessäsi,  autamme mielellämme sen hiomisessa videomuotoon.

 

Kevyen studiovideon tekeminen ei todellakaan tarkoita Iisakin kirkkoa. Nopeimmillaan se on sitä, että hyppäät junaan, tulet meidän studiollemme tänne Rautatieaseman kulmalle, käymme kässärin yhdessä läpi ja pistämme videon muutamalla otolla purkkiin. Saat sen editoituna käyttöösi vuorokauden sisällä. Helppoa, nopeaa ja kustannustehokasta.

 

Videoita katsovat kaikki

 

Muutama vuosi sitten kävi selväksi, että digitaaliset kanavat ja keinot ovat nopeiten kasvava media markkinoinnissa. Viestintä seurasi hyvää vauhtia perässä. Heti perään mobiili muuttui alustasta kanavaksi, jota yritysten on jo pakko miettiä vakavasti tavoittaakseen kohderyhmät helposti ja laajasti.

 

Tänä päivänä on jo selvää, että videot pitävät ykkössijaa digitaalisen viestinnän kilpajuoksussa ja yllättäen ylittävät ajankäytöllisesti sosiaalisen mediankin. YouTube yli miljardilla käyttäjällään on toiseksi suurin hakukone Googlen jälkeen ja videoiden käyttäjämäärät kasvavat edelleen nopeiten niin mainonnassa kuin viestinnässäkin, kaikissa välineissä. Joidenkin arvioiden mukaan tämä voittokulku tulee jatkumaan ainakin vuoteen 2020 saakka. Sen jälkeen, kuka ties mitä?

 

Nuoret aikuiset ja siitä nuorempi kuluttajaryhmä on toki jo diginatiiveja ja videot ovat heille viestintäarkeä, mutta jatkuvasti myös uudet käyttäjäryhmät oppivat ja tottuvat käyttämään videoita, myös työelämän viestintään, oli se sitten sisäistä viestintää, asiantuntijaviestintää, sidosryhmäviestintää, asiakasviestintää tai vaikkapa kriisiviestintää.

 

 

4 vinkkiä vaikuttavan videon suunnitteluun

 

 

  1. Panosta kolmeen ensimmäiseen sekuntiin. Niiden aikana sinun pitää kiinnittää katsojan huomio.
  2. Muista tekstitykset. Yhä useammin video katsotaan mobiilissa, ilman ääniä. Tekstityksillä parannat todennäköisyyttä sille, että viestisi menee läpi.
  3. Musiikki luo tunnelman. Teostovapaata, laadukasta taustamusiikkia löytyy jopa YouTuben omasta videoeditorista.
  4. Suunnittele saatetekstit ajoissa. “Ainiin tähänkin pitää kirjoittaa jotain.” Älä jätä Facebook-päivityksen tekstin suunnittelua siihen vaiheeseen, kun video on jo ladattu Facebookiin ja kutkuttaisi heti painaa “Julkaise”. Usein Facebook-päivityksen teksti on tärkein mainos videolle.

 

Miten sinun viestintäsuunnitelmasi ottaa videoviestinnän huomioon?

 

Jos haluat pysyä ajan hermolla ja tavoittaa kohde- tai sidosryhmäsi kaikin mahdollisin keinoin, varmista, että olet miettinyt myös videota viestinnän muotona.

 

Mistä aloittaa? Mikä on relevanttia sisältöä tai mitkä ovat relevantit tulosten mittarit? Mitkä olisi hyvä ottaa huomioon, kun tuottaa videon Facebookiin, YouTubeen tai Instagramiin? Kysy meiltä, autamme mielellämme.

 

Posted By

Johanna Markkanen