HOT OR NOT / #2 2017

https://cocomms.com/2017/06/08/hot-or-not-2-2017/

#lehdistönvapaus #sanatonviestintä #tellinkisota #someraivo

 

 

HOT

 

Työrauha ja lehdistönvapaus

YLE ja tavalliset kadunmiehet ovat pohtineet, kunnioittaako JSN:ää (Juha Sipilän Näkemys) vai JSN:ää (Julkisen sanan neuvosto) – vai molempia. Entä minkä verran pitäisi kunnioittaa, jotta budjetti tai journalistinen uskottavuus eivät kutistuisi? Jos nyt jotakin tarinasta voi oppia, niin julkisen likapyykin pesun venyttäminen päivistä viikkoihin ja viikoista kuukausiin sekä työrauhan palauttaminen samaan aikaan on jopa viestinnän ammattilaisille haasteellista.

 

 

Sanomattakin selvää

Yhdysvaltain ensimmäisen naisen, Melania Trumpin, habitus tulkittiin hätähuutomerkiksi miehensä virkaanastujaisissa tammikuussa, ja lannistunut nainen haluttiin pelastaa kohtaloltaan. Sen jälkeen hänen miehensä on hymyillyt tilanteissa, joissa ketään muuta ei ole naurattanut, ja myös töninyt tiensä parrasvaloihin. Sanaton viestintä on viestinnän kuninkuuslaji, sillä suurin osa viestinnästä on nonverbaalista viestintää − ja sen säätely vaatii muun muassa itsereflektointitaitoja. Kiitos Donald Trumpin epäedullisten esimerkkien jokainen meistä on oppinut, kuinka suuri merkitys on sanattomalla viestinnällä ja miten ei kannata heilua menemään.

 

 

Ylpeästi suomalainen

Ihana Linda Liukas voitti Kiinan suurimman muotoilupalkinnon. Suomalaiset nuoret suunnittelijat menestyvät vuodesta toiseen kansainvälisillä Hyèresin muotifestivaaleilla Ranskassa. Italian Vogue kirjoittaa meikäläisestä muodista. Suomalainen muotoilu näkyy ja kuuluu maailmalla ja on todella kaukana perinteisestä Aalto-maljakosta ja Muumeista. Menestys ei kuitenkaan tule ilmaiseksi, vaan töitä tehdään hartiavoimin. Tsekkaa esimerkiksi Pre Helsinki ja Juni, jossa nuoret naiset vievät muotoiluamme maailmalle!

 

 

NOT

 

Algoritmit mutkalla LinkedInissä

Olipa kerran aika, kun omat blogiartikkelit LinkedInissä olivat mainio tapa saada näkyvyyttä asiantuntijasisällölle. Sitten LinkedInin algoritmi meni aivan mutkalle, ja artikkelit menettivät silmäpareja. Tekstipäivityksille silmäilijöitä riittää, kunhan vaan muistaa laittaa linkin kommentteihin. Tästä kommervenkistä ei ilmeisesti voi syyttää LinkedInin algoritmejä, vaan teknistä vikaa palvelun konehuoneessa. LinkedIn, voisitko fiksata itsesi taas kuntoon?

 

 

Suuri tellinkisota 2017

”Not in my backyard” tarkoittaa epämiellyttäväksi koettujen kaupunkipyörätelineiden tai muiden turhuuksien vastustamista, mikäli sellaisia meinataan rakentaa lähelle omia asuinneliöitä. Sillä ei ole mitään merkitystä, onko rakennussuunnitelmasta yleistä hyötyä tai jopa iloa. Oma tontti on oma tontti, ja oma napa se kaunein napa. Nimbyilijöiden on korkea aika oppia joukkuepelaajiksi, koska itsekkyys ei tee autuaaksi. Taistelu tellinkejä vastaan loppukoon!

 

 

Someraivoon riittää risut

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun saksalaisnainen laavulla asui ja meidän ylivuotisia puolukoita henkensä pitimiksi söi. Risujakin se poltteli! Äkkiä olinpaikkaa selvittämään ja vaikka väkivalloin kertomaan, miten tässä maassa ollaan ja eletään.

Someraivo nousi jälleen otsikoihin, kun saksalainen Charlotte asettui Sonkajärvelle aikomuksenaan viettää siellä kesä luonnonantimilla pärjäten ja herätti toiminnallaan – käsittämätöntä kyllä – monessa Ylilauta-keskustelupalstalla öykkäröivässä vihan tunteita. Someraivo-sana pääsi kotimaisten kielten sanatietokantaan vuonna 2015. Eikä se valitettavasti taida olla aivan heti sanastostamme poistumassa.

Posted By

Nina Jousenkylä