Työntekijäsi ei ole sitoutunut

https://cocomms.com/2017/05/29/tyontekijasi-ei-ole-sitoutunut/

Pysähdy hetkeksi miettimään työtäsi, jota teet päivittäin. Jos olet työnantaja, mieti asiaa siltä kantilta, että alaisesi miettii juuri näitä asioita:

Arvostanko työpaikkaani, olenko siitä ylpeä? Koenko tekeväni tärkeää, merkityksellistä työtä? Millaisina hetkinä tiedän sen ja milloin epäilen? Jos voittaisin viikonloppuna lotossa, menisinkö vielä maanantaina töihin? Jos tiimiini rekrytoitaisiin uutta tekijää, voisinko lämpimästi ja rehellisesti suositella paikkaa? Kuunnellaanko esittämääni ideaa? Kysytäänkö minulta alun perin?

Nämä kysymykset avaavat ehkä hieman sitä, millainen on juuri sinun työntekijäkokemuksesi.

Miksi työntekijäkokemuksella on väliä?

Gallupin tutkimuksen mukaan 87 prosenttia koko maailman työntekijöistä ei ole sitoutunut työhönsä. Työntekijöiden osallistamiseen ja sitouttamiseen kyllä panostetaan enemmän kuin koskaan, mutta sykleissä ja irrallaan strategisesta tekemisestä.

Konsultin näkökulmasta tämä kuulostaa hyvin tutulta ja yleiseltä toimintatavalta myös suomalaisissa organisaatioissa. Tämä johtuu osittain siitä, että työntekijäkokemus ja sen strateginen, pitkäjänteinen kehittäminen eivät ole vielä edes pilke yrityksen silmäkulmassa.

 

Nykypäivän vastuullisuusteko

Työntekijä, joka ei sitoudu työnantajaansa, ei ole työpaikkansa aktiivisin kehittäjä, asiakkaansa paras palvelija tai organisaationsa innokkain viestinviejä.

Työntekijäkokemusta kehittämällä voidaan kuitenkin luoda organisaatioita, joissa työntekijät aidosti viihtyvät ja voivat hyvin, mikä heijastuu organisaation kaikkeen toimintaan – esimerkiksi asiakaskokemukseen sekä yritys- ja työnantajakuvaan.

Itseasiassa organisaatioiden työntekijäkokemus peilautuu koko työelämään. Siksi työntekijäkokemuksen kehittämistä pitää tarkastella myös yhteiskunnankin näkökulmasta: jos halutaan lisää vääntöä ja kilometrejä yksilöiden työuriin, pitäisi tehoja ensin lisätä organisaatioiden työntekijäkokemuksen kehittämiseen. Tämä on nykypäivän yritysten vastuullista toimintaa.

Koska aihe on tärkeä, pureudumme työntekijäkokemuksen kehittämiseen Cocommsin blogissa tulevien viikkojen aikana. Nämä aiheet johdattavat jatkossa työntekijäkokemuksen kehittämiseen:

 

Viikko 22: 2.6. | Työntekijäkokemus on paljon enemmän kuin pizzaperjantai

Viikko 23 | Työntekijäkokemus kuuluu kauas, ja siitä pitää huutaa kovaa

Viikko 24 | Kootut vinkit: Näin vaikutat viestinnällä työntekijäkokemukseen

Posted By

Nina Jousenkylä