HOT OR NOT / #1 2017

https://cocomms.com/2017/03/30/hot-or-not-1-2017/

#työssänauttiminen #muutos #olkiukko

 

 

HOT

 

Meme-taivaalle syttyi uusi tähti

 

Somekansa on saanut uuden sankarin ja meemi-aihion, isänsä Skype-haastattelun pomon elkein keskeyttäneen ”BBC Interview Kidin”. Keltaisessa paidassaan maailmanmaineeseen tanssahdellut lapsi, Marion neljävee, osoitti pikkuveljensä kera, millaisista aineksista viraali-ilmiöt syntyvät. Marionin ajoitus, aiheen ja sisällön kontrasti, isän ilmeet, äidin kurotus ovelle – pätkästä voi ammentaa niin paljon. 45 sekunnin mittainen klippi on täyttä kultaa.

 

 

Älä vain jaksa töissä, vaan nauti

 

Työssä ei pidä vain jaksaa, vaan siitä saa myös nauttia. Tämä tietenkin edellyttää sen, että työnantajat lisäävät nautintoa tuovia elementtejä työntekijöidensä arkeen. Työnantaja, meillä on siihen resepti ja jaamme sen kanssasi: helli työntekijää tuomalla hänen työhönsä esimerkiksi merkitystä, turvallisuutta, autonomiaa ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta.

 

 

Kyllä kannatti muuttua

 

Muutos vaatii aina rohkeutta, oli kyse sitten pienestä tai suuresta korjausliikkeestä. Vuosaaressa kotihoito oli rullannut vuosia, mutta kiire ja työkuorma rasittivat työntekijöitä. Uusi vuorosuunnittelu toi enemmän vapaapäiviä, aikaa työlle ja asiakkaalle. Uskallus kokeiluun maksoi itsensä takaisin tyytyväisinä työntekijöinä ja asiakkaina.

 

 

NOT

 

Flyer-sodankäynti

 

Kuntavaalikampanjointi on jälleen miinoittanut hiekkaa pöllyävät kevättiet flyerien jakajilla. Voisiko katujen roskaamisen jo korvata digitaalisella kampanjoinnilla? Voisiko lakaisukoneet pyyhkäistä myös vaaliesitteet pois katukuvasta ja poliittisen kampanjoinnin markkinointirepertuaarista?

 

Olkiukko ehdolla kunnallisvaaleissa

 

No nyt sitä taas saa – nimittäin roppakaupalla kehnoa argumentointia, kiitos kuntavaalien ja joidenkin ehdokkaiden laiskan argumentoinnin. Yle toteaa, että argumentointivirheet ovat arkea (ja listaa samalla ne pahimmat kammotukset). Silti olisi toivottavaa, että holtiton olkiukko heiluisi jollain muilla foorumeilla kuin vaaliareenoilla.

 

 

Vaihtoehtoiset faktat

 

Koko maailma tirskui ja valhe sai uuden nimen, kun Trumpin lehdistöavustaja lanseerasi termin vaihtoehtoiset faktat. Olisiko seuraavaksi yksiselitteisen totuuden aika?

Posted By

Nina Jousenkylä