Jos haluat voittaa nämä vaalit, tässä on päivärytmisi sosiaalisessa mediassa

https://cocomms.com/2017/03/14/voita-vaalit-sosiaalisessa-mediassa/

Kello on 8:30

Olet aika naatti, mutta runttaat vaaliturnausväsymyksen pois mielestäsi. Mietit eilistä. Keskustelit varmasti äänestäjien kanssa torilla ja somessa. Mihin kannattaisi tarttua?

 

Kello on 8:45

Käynnistät puhelimesta Instagram Liven, iPadilta Twitter Liven ja läppäriltä Facebook Liven. Aloitat jollakin pienellä, luonteellesi sopivalla aidolla tarinalla, jonka vain sinä voit kertoa. Ihan vain näyttääksesi, että olet ihminen, et vaalirobotti, kuten monet muut. Kerrot millaisiin keskusteluihin päädyit eilen ja mitä niistä opit. Avaat mistä kansa on kiinnostunut sen perusteella, mitä olet nähnyt ja kuullut, ja kerrot oman, vaikka vähän kärkkäänkin mielipiteesi. Sanot, missä päin kaupunkia sinut tänään tulee tavoittamaan. Teroitat vielä kerran kolmea kampanjasi pääviestiä.

 

Kello on 9:00

Kirjoitat kolmen kappaleen pituisen blogikirjoituksen, jossa reagoit aamun uutisiin omien pääviestiesi kautta. Julkaiset sen omalla verkkosivullasi ja linkität siihen Facebookissa, Twitterissä ja LinkedInissä. Ajastat tämän lisäksi toisen, ehkä jopa kolmannen linkityksen samalle artikkelille esim. Bufferilla.

 

Kello on 10:00

Tapaat kaverisi, joka on pirun hyvä kameran kanssa. Hän osaa mikittää sinut, kuvata, editoida tehokkaasti ja hoitaa julkaisuprosessin alusta loppuun, oikeasta videomuodosta relevanttien hashtagien käyttöön asti.

 

Lähdette torille juttelemaan ihmisille. Kysyt kaikilta, voiko keskustelun nauhoittaa ja mahdollisesti julkaista kanavissasi. Pidät huolen, että kamera käy tauotta ja mukaan tallentuu myös jotain koomista tai koskettavaa. Videon lisäksi otatte still-kuvia Instagramia ja Facebookin vaalikuvagalleriaa varten.

 

Jaa Instagram Stories -osiossa jokaisena tylsänä hetkenä jokin rento ajatus.

 

Kello on 14:00

Istutte kaverisi kanssa kahvilaan editoimaan materiaalista muutaman minuutin mittaisen videon. Voi olla pidempikin, jos sisältö vaan kantaa. Tärkeimmät sekunnit videolla ovat viisi ensimmäistä. Niiden pitää kiinnittää huomio, joten unohda jinglet tai muut ”Tervetuloa tänne Lahden torille, jossa on aurinkoinen päivä ja olen täällä taas haastelemassa ihmisten kanssa” -tyyppiset introt. Valitse koko videon paras kohta viiteen ensimmäiseen sekuntiin.

 

Päästät kaverisi suuressa kiitollisuudenvelassa kotiin tavataksenne taas huomenna.

 

Kello on 16:00

Kierrät kaupungilla jakamassa vaalikrääsää, joka on niin täydellisen someoptimoitua, että sen kanssa tekee mieli ottaa selfie, vaikka kannattaisi toista puoluetta.

 

Kello on 18:00

Suljet silmäsi ja puhut nauhalle 10 minuuttia suoraan sydämestä kaikesta siitä, mitä koit tänään ja mihin suuntaan kuntasi ja Suomen tulisi mennä. Julkaiset sen podcastina ja jaat sen kaikissa kanavissasi.

 

Kello on 19:00

Valitse viisi ihmistä, joita arvostat, jotka ovat tarpeeksi erilaisia toisistaan ja joilla on suuri sosiaalisen median presenssi. Lähetä heille kysymys, haluavatko he tulla vieraaksesi videolle tai podcastiin.

 

Kello on 19:30

Kysyt rakkailtasi miten heidän päivänsä sujui ja muistutat, ettei tämä vaalirypistys kestä enää kuin muutaman viikon. Sitten olet taas täysin heidän oma höpönassunsa.

 

Kello on 20:30

Alat valmistautua TV:n vaaliväittelyyn, joka alkaa klo 21. Ei, et tietenkään ole studiossa, vaan Twitterissä. Kirjoita valmiiksi omat vaaliteemasi jälleen hieman uusilla sanankäänteillä, oikeilla hashtageilla, ja varmista että viestit mahtuvat Twitteriin.

 

Kello on 21:00

Avaat jälleen livet Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa ja kutsut seuraajasi “kisastudioon”. Sinun ei tarvitse olla koko ajan äänessä, mutta kommentoit suorana sitä, mitä TV:ssä puhutaan ja mistä sinulla on jotain sanottavaa. Samalla twiittaat ajatuksiasi, seuraat mitä muut kirjoittavat ja käyt dialogia.

 

Julkaiset lähetyksen aikana oman, päivän aikana kuvatun videosi, jotta se saa maksimaalisen näkyvyyden.

 

Kello on 22:00

Nyt vasta alkaa se osuus, joka ratkaisee nämä vaalit. Se, joka jaksaa käydä dialogia ihmisten kanssa kaikissa somepalveluissa joka ilta vähintään keskiyöhön, voittaa. Jos sinun omille sometileillesi ei valu kysymyksiä, työnnät nokkasi muihin keskusteluihin. Sellaisiin, joissa on ihmisiä, jotka eivät vielä tiedä kuka olet.

 

Kello on 00:00

Yrität nukkua, mutta varmasti pyörit vain sängyssä, koska et malta odottaa huomisen etappia vaalimatkallasi.

 

Kello on 04:00

 

Nouset ylös hinkkaamaan Facebook- ja Instagram-mainonnan kohderyhmämäärittelyä, koska heräsit hiessä tajuttuasi Lookalike Audiencen jääneen päälle, vaikka päätit muuttaa strategiaasi. Nyt nimittäin kannattaakin kohdistaa enemmän vakuuttavuuteen tähtäävää sisältöä niille sadalletuhannelle, jotka katsoivat vähintään 50 % siitä kepeätä puoltasi esittelevästä hittivideostasi. Valitettavasti tämä johtaa puolen tunnin painiin Facebookin Power Editorin kanssa, mutta se on sen arvoista.

 

Kello on 7:00

Teet kyykkypatteriston, ryystät kofeiinin, luet otsikot ja valmistaudut tekemään kaiken saman kuin eilen, mutta paremmin.

 

Muista: Vaalityö kestää vain hetken. Kaikki kaverisi tietävät, että aktiivisuutesi on vain hetkellistä. Älä siis stressaa siitä, jos joku kysyy pitäisikö vähän hillitä. Jokainen sisältö tavoittaa aina jonkun uuden.

 

Enemmän on enemmän.

Tsemppiä. Suomi tarvitsee teitä.

Posted By

Jussi Hakanen