Mulla ei oo tähän nyt yhtään ideaa

https://cocomms.com/2017/02/17/ideapula/

Palaverissa on turhautunut tunnelma. Ystävänpäivä lähestyy ja Cocommsille pitäisi keksiä jokin kiva somepostaus. Olemme jo ideoineet asiakkaillemme ystävänpäivän somesisältöjä täysin ongelmitta. Cocommsin kohdalla pää on aivan tyhjä. Ja mikä pahinta, näin on käynyt aikaisemminkin.

 

Yrityksemme oma viestintä on noudattanut vuosia suomalaista mentaliteettia. Olemme nostaneet asiakkaitamme estradeille, antaneet heidän tarinoilleen voimaa ja kaikukoppaa, kouluttaneet heistä alansa puhemiehiä ja -naisia. Itse olemme vetäytyneet vaatimattomasti taka-alalle.

 

Se ei enää riitä.

 

Jokaiselta yritykseltä vaaditaan näkemystä, asennetta ja esilläoloa. Viestintää, joka luo yhdenmukaista tarinaa ja erottaa yrityksen muista.

 

Olemme eksperttejä asiakkaidemme viestinnän viilaamisessa. Tunnemme tavoitteet, toimialat ja brändipersoonat. Autamme arjen keskusteluissa ja tuemme kriisitilanteissa.

 

Meitä tarvitaan, koska osaamme katsoa tilanteita asiakasyrityksen ulkopuolelta. Itselleen on nimittäin usein sokea.

 

Me olemme olleet itsellemme sokeita jo pitkään. Cocommsilta löytyy yli 30 kokenutta, intohimolla viestintää tekevää tosi-ammattilaista. Emme silti osaa aina viestiä itsestämme.

 

Hävettää edes myöntää! Innovaatioita ja luovuutta suitsuttavassa maailmassa ei hyväksytä tyhjän paperin syndroomaa. Teen asiakkaalle sopivan sisällön parin lauseen briiffillä, mutta vuosien tuntemus Cocommsista tuntuu haihtuvan päästäni, kun ideointi alkaa.

 

Tyhjä pää suoltaa helposti aivan liian monimutkaisia konsepteja. Niin kävi tälläkin kertaa. Piti karsia rutkasti, kunnes jäljellä oli vain pieni ajatus. Ajatukseksi se olisikin jäänyt ilman kollegani Heinin innostumista ja jatkojalostusta.

 

Ehdotin, että keräisimme salaa positiivista palautetta kolmesta työkaveristamme ja kuvaisimme heidän reaktionsa. Koko jengimme lähti mukaan juoneen ja kirjoitteli palautteita vaivihkaa kolmikolta piilossa. Kolmikko suostui varauksetta mystiseen kuvauspyyntööni ja antoi luvan videoiden käyttöön.

 

Lopputulos on juuri Cocommsin kuuloista viestintää. Tämä ei ole oma tuntemukseni, vaan asia perustuu dataan.

 

Sisältö oli ensinnäkin menestyksekäs. Se on saanut yli 8 000 katselukertaa vain Facebookissa. Lisäksi sitä katsottiin YouTubessa, jaettiin Twitterissä, Instagramissa ja LinkedInissä. Asiakkaat ja sidosryhmät antoivat puhelimitse ja palavereissa ilahtunutta palautetta.

 

Mutta mikä tärkeintä, cocommslaiset jakoivat sisältöämme enemmän kuin koskaan ennen.

 

Mikään Cocommsin oma sisältö ei ole resonoinut näin hyvin meissä itsessämme. Sisällössä tiivistyy aito välittäminen toisiamme kohtaan, Cocommsin hyvä fiilis ja rento asenne. Sisältö tehtiin yhdessä ja kaikkien apu näkyy lopputuloksessa.

 

Meitä ei patisteltu. Meille ei tarjottu porkkanoita aktiivisuudesta. Me jaoimme, koska viesti oli meidän näköisemme. Cocommsin näköinen.

 

Kun kerran löytää oikealle polulle, se on jatkossa taas helpompaa.

 

 

 

 

Lue videolle napatun Jussin puoli tarinasta.

Posted By

Saara Laaksonen