Työpaikkailmoitus, joka toimii – katso viisi vinkkiä!

https://cocomms.com/2017/01/27/tyopaikkailmoitus-toimii-katso-viisi-vinkkia/

Kirjoitus on osa sarjaamme rakennusalan työvoimapulaa koskevista ongelmista. Lue myös erikoisartikkelimme “Kuka tulisi raksalle?

RAKENNUSALA potee pulaa ammattitaitoisista työntekijöistä. Työvoimapulaan on varmasti monta syytä. Kun houkutellaan uusia työntekijöitä ja pidetään vanhoista kiinni, viestintä on kuitenkin avainasemassa.

Kun satsaat rekrytointiviestintään, saat enemmän ja parempia työhakemuksia. Pääset valitsemaan parhaat päältä – ne ammattilaiset, jotka viihtyvät työmaallasi pidempäänkin.

1) Mieti, millaista tyyppiä haet

Pohdi, millaista työntekijää olet hakemassa. Jos etsit nuorta vastavalmistunutta rakennusinsinööriä, unohda lehti-ilmoitukset ja työvoimatoimisto. Tavoitat haluamasi tyypit varmimmin netistä – erityisesti sosiaalisesta mediasta, jota parikymppiset käyttävät yhä useammin puhelimella.

2) Herätä huomio

Mieti, millainen työpaikkailmoitus herättäisi havittelemasi ammattilaisen huomion.

Voisiko ilmoitus olla vaikkapa tekstitetty video? Videota on helppo jakaa eri kanavissa, ja näkyvyyden varmistamiseksi voit ostaa sille mainontaa.

Älä kuitenkaan unohda ihmisten välisiä kohtaamisia. Erilaiset rekrytointitapahtumat ja avoimien ovien päivät pitävät nekin edelleen pintansa, sillä joillekin työnhakijoille on luontevampaa tulla sanomaan käsipäivää kuin osoittaa taitonsa paperilla.

3) Älä pihtaa tietoja

Kerro, koska hakija voi soittaa ja kysyä lisää. Ohjaa kysyjät hakemaan tietoa myös lisäkanavista, vaikkapa yrityksesi verkkosivuilta ja somesta.

Tai voisiko lisätietoja antaa esimiehen tai HR.n lisäksi hakijan tuleva työkaveri? Vertaiselta vertaiselle annettu tieto on hakijalle kultaakin kalliimpaa.

Esittele työpaikkasi meininkiä somessa. Jos teillä on esimerkiksi tapana julkaista fiiliskuvia töistä tietyn hashtagin kera, lisää tämä avainsana/risuaitamerkki työpaikkailmoitukseen.

4) Riko rajoja

Perinteinen kaava ei välttämättä toimi, kun hakusessa on synnynnäinen palveluinsinööri tai putkiasentaja.

Mikset pyytäisi hakijaa esittelemään itsensä lyhyessä videossa? Video on kenen tahansa helppo kuvata taskusta löytyvällä älypuhelimella. Videoesittelystä saat hakijan persoonasta paremman kuvan kuin perinteisestä hakemuksesta.

5) Huomioi kolikon toinen puoli

Älä tyydy latelemaan vaatimuksia, vaan kerro myös, mitä tarjoat työntekijälle palkan lisäksi. Rekrytointikriteerien ja työsuhde-etujen on hyvä olla tasapainossa.

Älä siis ole turhaan vaatimaton vaan tuo esiin myös muut edut, kuten työaikajoustot ja työkiertomahdollisuudet. Kuvaile myös yrityskulttuuria.

Etkö ole varma, mitä asioita kannattaisi hehkuttaa? Kysy työntekijöiltäsi.

Pysyttele kuitenkin totuudessa. Ei ole kenenkään etu, jos tuore tulokas pettyy ja vaihtaa pian työpaikkaa.

—————————————

Lue myös: “Kuka tulisi raksalle?

Posted By

Marjo Kanerva