Uusi ilme maksoi itsensä takaisin tilitoimisto Varumolle

https://cocomms.com/2016/12/01/uusi-ilme-maksoi-itsensa-takaisin-tilitoimisto-varumolle/

Varumon nimenmuutokseen ja visuaalisen ilmeeseen panostamat eurot tulevat takaisin monella eri tapaa. Ammattimaisuudesta viestivä, tyylikäs ja yhtenäinen ilme on poikinut yhtiölle lisää tarjouspyyntöjä ja uusia asiakkaita.

 

Syksyllä 2015 lahtelainen tilitoimistokonserni oli tienhaarassa. Ryhtyäkö isoon brändiremonttiin vai jatkaako nykyisellä mallilla?

 

Konsernin rasitteena oli yritysostojen seurauksena syntynyt monimutkainen konsernirakenne. Yhden luukun sijaan asiakkaita palvelivat Tiimipiste Lahdessa ja pääkaupunkiseudulla sekä Vääksyn Tilitoimisto Vääksyn seudulla. Kokonaisuus oli sekava. Tiimipiste-nimi ei myöskään kertonut, mitä yritys tekee.

 

– Päätimme, että tilannetta pitää selkeyttää. Meidän täytyi vaihtaa nimeä, hallituksen puheenjohtaja Pekka Varumo kiteyttää.

 

Pekka Varumo vertaa tilannetta kodin remontoimiseen.

 

– Mikä tahansa remontti mietityttää ensi alkuun, mutta kun se on saatu päätökseen, lopputulokseen ollaan tyytyväisiä.

 

Niin on tässäkin tapauksessa.

 

Vanhat yritysnimet jäivät historiaan huhtikuussa 2016, jolloin konsernissa otettiin käyttöön uusi nimi Varumo.

 

Yrityksen nimeäminen pääomistajan nimen mukaan ei ollut itsestäänselvyys. Siihen kuitenkin päädyttiin, kun paljastui, että ensimmäinen nimivalinta oli hyvin lähellä erään kilpailijan nimeä. Uudella mietintäkierroksella alkoi jämäkkä Varumo-nimi pikkuhiljaa miellyttää yhä enemmän.

 

Varumo on K-ryhmän perustajiin kuuluneen 150-vuotisen kauppiassuvun perua. Nimi sai kohderyhmätestauksessa ylivoimaisen kannatuksen.

 

 

Kotikutoisesta ammattimaiseen ilmeeseen

 

Nimenmuutos merkitsi myös yhtiön visuaalisen ilmeen panemista uusiksi.

 

– Ilmeemme olikin päivityksen tarpeessa. Tiimipiste oli toiminut 1990-luvun lopulta asti, ja yhtiön ilme oli vuosien saatossa muuttunut aika kotikutoiseksi tilkkutäkiksi, toimitusjohtaja Sami Lammassaari kertoo.

 

Cocomms sai vapaat kädet suunnitella logon ja muut visuaalisen ilmeen elementit värimaailmaa ja fontteja myöten. Uusiksi menivät nettisivut, käyntikortit, teippaukset ja mainoslahjat sekä tarjous- ja sopimuspohjat.

 

– Haluamme näyttäytyä modernina tilitoimistona, jolla on käytössään nykyaikaiset työvälineet. Uusi, kautta linjan yhtenäinen ilme viestii siitä ja ammattimaisuudesta, Pekka Varumo sanoo.

 

Nimi- ja ilmeuudistus on jo maksanut itsensä takaisin, sillä uudet verkkosivut ovat tuoneet Varumolle lisää tarjouspyyntöjä ja asiakkaita.

 

 

Uutta terää tarjouksiin

Pieni mutta tärkeä uudistus oli myös tarjous- ja sopimuslomakkeiden uudistus. Varsinkin yksityiskohtia myöten harkittu, tyylikäs tarjouslomake antaa potentiaalisille asiakkaille ammattimaisen vaikutelman.

 

Visuaalisen uudistuksen yhteydessä toteutettu sähköinen yhtiöesite on helppo toimittaa sähköpostilla lisätietoa haluaville asiakkaille.

 

Yhtiön 300 asiakasta ja henkilöstö ovat ottaneet uudistuksen hyvin vastaan. Myös yrityksen johto on muutokseen erittäin tyytyväinen.

 

– Fiilis on koko ajan parempi! Uskalsimme luottaa ammattilaisiin, eikä sitä ole tarvinnut katua, Sami Lammassaari sanoo.

 

– Pk-yrityksenkin kannattaa investoida visuaalisen ilmeen uudistamiseen. Euro tulee monella tapaa takaisin, Pekka Varumo toteaa.

 

Posted By

Marjo Kanerva