HOT OR NOT?

https://cocomms.com/2016/12/01/hot-or-not-5/

HOT

 

Vähemmän puhetta, enemmän volitiota

Hyvin suunniteltu ei ole edes puoliksi tehty, sanoo asiakkaamme Ria Parppei (@riaparppei), joka opettaa organisaatioille toimeenpanon taitoa eli volitiota. Termi on resonoinut hyvin vahvasti meissä konsultti-ihmisissä, ja ”hyvin suunniteltu, mutta missä volitio” -lausahdukset ovat jo toimistossamme arkipäivää.

 

Muun muassa nämä asiat ovat mielestämme Volitiota Vaille Valmiita (#VVV): Länsimetro, Suomi nousuun, soteuudistus, Puhtaat valkeat lakanat -televisiouusinta ja luminen talvi.

 

Kaikki irti loskasta

Myös Slushin helmoissa pyörii varjotilaisuuksia, vaihtoehtoisia tapoja osallistua kollektiiviseen tapahtumahuumaan. Esimerkiksi Cocomms järjestää yhdessä maa- ja metsätalousministeriön kanssa Slushin varjotapahtuman Slurpsin. Siellä suomalaiset ruoka-alan startupit saavat arvokkaita neuvoja maailman valloitukseen ja tapaavat sijoittajia.

 

”Best price only for you”

Hyvä pitchaaja nappaa isoimman rahoituksen, parhaan duunipaikan ja vapautuksen tiskivuorosta. Opettele puhumaan tylsyydet houkutuksiksi ja saat uuden supervoiman! Muista myyntipuheessasi ainakin nämä neuvot: aloita kiinnostavasti, kerro tarina ja lisää siihen onnellinen loppu.

 

NOT

 

Jätä small talk boolijonoon

Aika on rahaa, myös Linnan juhlissa. Presidenttiparia kätellessä ei ole aikaa vaihtaa kuulumisia, vaan small talkin aika on esimerkiksi Linnan kuuluisaa boolia jonottaessa tai tanssiparketin tungoksessa valssatessa. Juhlinnan tehostamiseksi ehdotamme, että jonottamisen puuduttamat vieraat otetaan jatkossa vastaan sukkelasti yläfemmoilla. Läps, läps ja bilettämään!

 

Sisäisten sähköpostien kuolema

Työyhteisöjen sisäinen viestittely on mullistumassa kaikkialla. Yammer on jo käytössä monessa raskaastikin liikkuvassa organisaatiossa, ja modernimmalla Slackillä piisaa vannoutuneita faneja. Tuttujen jättiläisten Microsoft Teams ja Facebook for Work järkyttävät pian omalta osaltaan sisäisen viestinnän mannerlaattoja.

 

Kaksi asiaa on varmaa: 1) kaikille näille palveluille ei löydy markkinoilta tilaa, ja 2) ainoa varma häviäjä on sisäinen sähköposti.

 

Facebook Liven väärinkäyttö

Juutuitko katselemaan Live-lähetystä Facebookissa ja hämmästelit, että onpas jotenkin valmiin näköistä materiaalia? No, eihän se mikään suora lähetys ollut. Tällä hetkellä Facebook antaa Live-videoille niin paljon näkyvyyttä uutisvirrassaan, että muodosta on tullut houkutteleva kohde niin sanotusti pelittää systeemiä.

 

Annetaan Facebookin ensin rauhassa korjata valeuutisongelmansa, mutta sen jälkeen Zuck voisi hyökätä tämän ongelman kimppuun.

Posted By

Nina Jousenkylä