Presiis-lehti pokkasi ProComin Lehtikatsauksessa pronssia

https://cocomms.com/2016/11/25/presiis-lehti-pokkasi-procomin-lehtikatsauksessa-pronssia/

Cocommsin konseptoima ja tuottama Presiis-lehti on sijoittunut ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n Lehtikatsauksen asiakas- ja sidosryhmälehtien sarjassa kolmanneksi. Lehteä julkaisee Suomen Standardisoimisliitto SFS ry.

 

_p5b3429Kunniakirjan ja kukkakimpun kävivät hakemassa Cocommsin Marjo Kanerva (vas.) ja Suomen Standardisoimisliiton Karina Vikman.

 

Asiantuntijaraati kiitti Presiis-lehden helppolukuisuutta, selkeyttä ja juttutyyppien monipuolisuutta. Kiitosta lehti sai myös siitä, että se ”onnistuu luomaan standardien ja niiden puutteen ympärille kiehtovan maailman, joka on kuitenkin järjestetty niin, että lukija pysyy koko ajan kärryillä.”

 

”Miten ihmeessä (epäseksikkään kuuloisista) standardeista onkaan saatu aikaan näin kiinnostavan tuntuinen lehti”, arviossa kysyttiin.

 

Kehuja lehti sai myös raikkaasta ja piristävästä ulkoasustaan. Raadin perusteluissa todettiin lisäksi, että kuvissa ja kuvituksissa on pyritty avaamaan abstrakteja aiheita tavalla, joka tekee niistä ymmärrettäviä tavallisellekin lukijalle.

 

Presiis-lehti tuo esiin standardien hyötyjä ja kertoo niiden merkityksestä yhteiskunnassa sekä rakentaa positiivista maaperää standardisoimistyölle. Tavoitteena on myös arkipäiväistää standardisointia sekä lisätä SFS:n ja sen toimialayhteisöjen tunnettuutta.

 

–Palkinto on ihan huippu juttu! Oma ja laadukas sidosryhmälehti on meille tärkeä kanava standardisoinnin tunnettuuden kasvattamisessa. Lehden teossa oman toimialan ulkopuolinen näkemys on välttämätöntä, sillä emme tee lehteä itsellemme. Cocomms toimii sparraajana lehden suunnittelussa ja vastaa lehden tuotannosta ja visuaalisesta ilmeestä, kertoo Presiis-lehden päätoimittaja Karina Vikman.

 

Erityisesti päättäjille ja yritysjohdolle suunnattu, 24-sivuinen lehti ilmestyy painettuna kaksi kertaa vuodessa. Lehden ensimmäinen numero ilmestyi marraskuussa 2015.

 

Cocommsissa Presiis-lehden konseptoinnista vastasi tiivis kahden naisen tiimi: toimituspäällikkö Marjo Kanerva ja AD Katri Nietosjärvi.

 

 

Raadin arvioitavana oli Presiis-lehden numero 1/2016. Voit tutustua lehteen täällä.

 

Posted By

Marjo Kanerva