Trump lupasi kerätä parhaan tiimin – toivottavasti hän aloittaa viestinnästä

https://cocomms.com/2016/11/09/trump-vaikuttajaviestinta/

Viime yönä oli amerikkalaisten vuoro uhmata asiantuntijoiden ja mielipidemittaajien ennusteita, kun he valitsivat 45. presidentikseen kiinteistömoguli Donald J. Trumpin.

 

Trump ei ole pitkän kampanjansa aikana pahemmin viihtynyt gallupien kärjessä, ja ääntenlaskenta aloitettiin vahvalla uskolla Hillary Clintonin voittoon. Lähihistoria kuitenkin toisti itseään. Amerikkalaiset tekivät kuten britit kansanäänestyksessään: todistivat mielipidemittaukset aivan vääriksi.

 

Vaaleista on enemmän dataa kuin koskaan, mutta sen perusteella tehdyt analyysit eivät näytä käyvän todeksi. Clintonin piti tilastojen valossa olla vahva voittajasuosikki, mutta Trump sai innostettua äänestäjänsä paremmin vaaliuurnille. Tehokas viestiminen ja sen avulla ihmisten aktivoiminen avitti ratkaisevasti Trumpia vaa’ankieliosavaltiossa. Monin paikoin konservatiiviset maaseutupiirikunnat aktivoituivat ratkaisevan paljon enemmän kuin liberaalit kaupungit.

 

Tulos on selvillä ja nyt saamme jännittää, miltä presidentti Trumpin USA ja maailma tulevat näyttämään. Rasistisilla ja misogyynisillä elementeillä kampanjaansa pönkittäneellä Trumpilla on iso vastuu viestiä amerikkalaisille tavalla, joka ei revi nykytilannetta pahemmaksi. Muukalaisvihamielisiä piirteitä nähtiin Iso-Britannian Brexit-äänestyksen jälkimainingeissa, ja monta kuukautta myöhemmin tilanne on maassa edelleen tulehtunut.

 

Trumpilla on monta muutakin huolta ratkaistavanaan. Markkinat säikähtivät pahasti Trumpin valintaa ja hänellä on kiire osoittaa osaavansa luotsata USA:n taloutta. Monet USA:n liittolaisista purevat erityisen hanakasti kynsiään, sillä USA:n rooli maailmanpolitiikassa on nyt epäselvin pitkän aikaan.

 

Kaikesta tästä Trumpin on osattava kertoa selkeästi ja vakuuttavasti, tai USA:n asema varmasti horjuu. Jo kampanjansa alkuvaiheissa Trump myönsi, ettei hän osaa kaikkea politiikasta, mutta vannoi kokoavansa parhaat ihmiset tiiminsä. Hänen sietäisi aloittaa viestinnästä.

Posted By

Benjamin Ellenberg