HOT OR NOT?

https://cocomms.com/2016/09/15/hot-or-not-3-2016/

HOT

 

Tunteisiin iskevät kampanjat

Se on niin nannaa, kun viestintä- tai markkinointikampanja osuu ja uppoaa syvälle tunteisiin.

 

Momondon DNA Journey kutittelee sen kokijaa monella eri tavalla, ei vähiten maailmanparannusmielessä. Ohjaaja Spike Jonzen Kenzo-hajuvedelle luoma mainos – tai siis taideteos – vetää puolestaan niin överiksi, että sen katsoja kokee tulleensa täysin yllätetyksi. Luova hulluus sai palstatilaa myös ansaitussa mediassa.

 

Ipottaako?

Bisnessyksy herättää yrityksissä listautumiskiiman. Pörssin ovien avautumisesta haaveilevan yrityksen pitää huomioida monta asiaa alkaen sijoittajatarinasta verkkosivuihin ja tunnettuuden kasvattamiseen. Kurkkaa Cocommsin 10 vinkkiä onnistuneeseen listautumisviestintään.

 

Ja listautumisviestintä, jos mikä, on muuten ammattilaisen hommaa.

 

Sano mua työtekijäkokemusjohtajaksi!

Viime vuonna ensimmäisen työntekijäkokemusjohtajansa Mark Levyn nimittänyt Airbnb viitoittaa tietä työntekijäkokemuksen strategisessa johtamisessa. Nimitysuutinen kuulostaa trendikkäältä pelisiirrolta, mutta on raudanlujaa bisnesajattelua.

 

Esimerkiksi Piilaaksossa parhaista työntekijöistä ei kilvoitella enää vain siirtämällä pilkun paikkaa palkkakuitissa vaan tarjoamalla henkilöstölle erinomainen työntekijäkokemus, esimerkiksi mentorointipalveluja, pizzaperjantaita, rajattomasti lomaa tai työvaihtoja ulkomaille.

 

 

NOT

 

Twitterin eliittijengi

Kaikki mokaavat, ja se on ihan ok. Paitsi, jos mokaat Twitterissä. Silloin kannattaa varautua ironisen some-eliitin leikkimieliseen kilpailuun, jossa selvitetään, kenen ähäkutti-twiitti on hauskin. Ennen kuin hyppäät mukaan, malta mielesi ja kysy itseltäsi: Olenko varmasti kuullut asian molemmat puolet? Mitä oikeastaan voitan, jos yhdyn pilkkaukseen? Voisinko itse joskus mokata samalla tavalla?

 

Jos silti päätät tuoda esiin kriittisen mielipiteesi asiasta, älä ainakaan käytä äärimmäisen ärsyttävää lausetta ”Miten meni noin niinku omasta mielestä?”

 

Minä nainen, sinä mies

Työpaikkailmoituksessa haetaan johtajaa, jolla ei ole solmio liian tiukalla. Vieraskynässä viitataan johdon assistentteihin yleisnimityksellä ”naiset”.

 

Tarpeeton sukupuolen mainitseminen vahvistaa stereotypioita. Suomen kielen sanotaan kuitenkin olevan maailman tasa-arvoisimpia: Voisimmeko noudattaa samaa linjaa myös sisällöissä?

 

Sinetöidyt viestintäsuunnitelmat

Oi syksy, tuo budjetoinnin ja ensi vuoden suunnittelun ihana aika. Mutta miten nykyään voi olla varma, mihin viestinnässä kannattaa panostaa seuraavalla kaudella? Vauhti on kova, ja parhaiten pärjäävät ne, jotka pystyvät tahdin kiihtyessäkin vaihtamaan suuntaa, muuttamaan suunnitelmia ja allokoimaan budjettia uudestaan ─ jos siltä tuntuu.

 

Ehkei viestinnän suunnitelmia kannatakaan kaivertaa kiveen? Se mikä toimii tänä syksynä, ei nimittäin välttämättä toimi enää ensi keväänä. Ketteryys, joustavuus ja rohkea kokeileminen palkitaan.

Posted By

Cocomms