ESSVE – brändin lanseeraus piirustuspöydältä seinille

https://cocomms.com/2016/09/15/essve-brandin-lanseeraus-piirustuspoydalta-seinille/

Suomessa muutaman vuoden matalalla profiililla toiminut ruuvi- ja pulttitalo ESSVE halusi nostaa nimensä koko Suomen kansan tietoisuuteen. Brändin uudelleen lanseerauksen kiperin haaste – tiukkaakin tiukempi aikataulu – selätettiin satsaamalla muun muassa avoimeen tiedonkulkuun.

 

ESSVEllä päätettiin panostaa markkinointiin ja viestintään Suomessa. STARK-rautakauppaketjun kanssa solmittu jälleenmyyntisopimus tarjosi yhtiölle mahdollisuuden kattaa koko maa yhden kumppanin avulla.

 

Cocomms pääsi toteuttamaan uudelleenlanseerausta tarjouskilpailun jälkeen keväällä 2016. Cocommsin ESSVE-tiimin pöydälle tipahti aimo annos strategista työtä, visuaalisen ilmeen suunnittelua ja toteuttamista, viestintäkanavien haltuunottoa ja kumppaneiden etsimistä.

 

Kaikki osapuolet ymmärsivät alusta asti, miten suuritöinen brändin lanseeraus on, kun se tehdään kunnolla. Aika käytettiin tehokkaasti hyödyksi ja tulosta syntyi tiukassa aikataulussa.

 

Graafikko Aleksi Peltonen hioi visuaalista ilmettä ja teki kymmeniä eri kylttejä, bannereita, verkkokuvia ja videoita.

 

– Materiaaleja pääsi tekemään aivan alun suunnittelusta, kuvauksiin ja tuotantoon lähettämiseen saakka. Meillä oli myös vapaus tehdä ehdotuksia, ja parhaat niistä levisivät muihinkin maihin. Omaa kädenjälkeä saa nähdä nyt kaikissa Pohjoismaissa, Aleksi kertoo.

 

ESSVEn näkökulmasta lanseerauksen kantavia voimia olivat hyvä suunnittelu, aikataulutus ja avoin informaation vaihto kaikkien projektiin osallistuvien välillä. Mahdollisesti edessä olevat pullonkaulat nostettiin puolin ja toisin rohkeasti pöydälle, jolloin ne onnistuttiin välttämään.

 

– Cocomms on ottanut projektin vetovastuun loistavasti haltuun ja periaatteessa jättänyt meille mahdollisuuden keskittyä myymälöiden rakentamiseen. Koko projekti olisi ollut mahdoton hoitaa onnistuneesti läpi ilman Cocommsin apua, ammattitaitoa ja joustavuutta, kertoo ESSVEn myyntipäällikkö Jaakko Salmi.

 

Lanseeraus ja visuaalisen ilmeen uusiminen ovat suuritöisiä monen kokin keitoksia, joten niihin tulee varata runsaasti aikaa ja resursseja kaikilta osapuolilta. Pienellä panostuksella saa aikaan pientä ja huomaamatonta, isolla panostuksella suurta ja näkyvää.

 

Cocommsin käsikirjoitus- ja kuvausryhmä sekä tähtinäyttelijä toteuttivat ESSVE Suomen Facebook-sivulle hittivideon, jonka on nähnyt jo yli 23 000 ihmistä.

 

 

 

kuva2

Asiakastilaisuudet ovat tutustuttaneet ammattilaiset ESSVEn tuotteisiin.

Posted By

Joni Svärd