Sisältö, jota kukaan ei tehnyt

https://cocomms.com/2016/08/25/sisalto-jota-kukaan-ei-tehnyt/

Tämä sisältö eli blogiteksti syntyi Jussi Hakasen, Nina Jousenkylän, Saara Laaksosen ja Heini Niemisen yhteisesti jaetusta kokemuksesta: sisällöntuotanto on haastavaa jokaisessa asiantuntijaorganisaatiossa –  myös meillä Cocommsissa –  ja me haluamme tehdä asialle jotain. Sisältöhurmoksessamme syntyi samaistuttavia ajatuksia jokaiselle asiantuntijalle, joka painii organisaatiossaan sisällöntuotantotuskaksi kutsuttavassa inhassa tilassa.

 

Millaiset asiat sitten jarruttavat sisällöntuotantoa yrityksessä?

 

Kulttuuri, jossa ei sisältö kasva

Joskus organisaation kulttuuri saattaa jarruttaa asiantuntijoiden sisällöntuottamista. Jos organisaatiossa esimerkiksi pruukataan väistelemään mokia kuin lokin takapuolen tuotoksia kauppatorilla, voivat asiantuntijan sisällöntuotantohalut olla kadoksissa. Ajatusten ulostuonti ujostuttaa – tai jopa jännittää. Kiinnostava sisältö on rohkeaa ja ottaa kantaa, eikä sellaista synny organisaatiossa, jonka arjessa ei sallita epäonnistumisia.

 

Johtaja, joka ei esimerkillään johda

Kulttuuria voi muuttaa, mutta se vaatii johdolta kuuntelevat korvat ja maratonkuntoa muuntautumiseen. Kun sisällöntuotantokiimaa nostattava kulttuuri on saavutettu, pitää johtajan vielä näyttää esimerkkiä: sparrata, antaa tilaa ja resurssit sisällöntuotannolle sekä tuottaa itse sisältöä, jonka rohkeus ja rikkaus saavat tennissukat pyörimään sisältökisällien jaloissa. “The only right to lead others is that you’ve succeeded yourself first”, totesi johdon konsultti John C. Maxwell Nordic Business Forumissa. Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervanen (@tommitervanen) näyttää esimerkkiä esimerkin näyttämisestä.

 

Visio, jota kukaan ei ymmärrä

Testaapa työkaveriasi ja aloita keskustelu aiheesta “Mikä on yrityksemme visio?” Luultavasti työkaveri visioi takellellen ympäripyöreyksiä ja toivoo hiljaa mielessään, että aihe vaihtuisi – tai että joku kertoisi hänelle yrityksen vision. Kirkkaana horisontissa loistava visio toimii majakkana sisällöntuotannon kanssa kamppailevalle asiantuntijalle. Sitä vilkaisemalla voi muistuttaa itseään siitä, miksi tätä työtä tehdään ja minne me olemme yrityksenä matkalla.

 

Tavoitteet, joiden asettelu on pielessä
Tunnetko tulospalkkiotaulukon hellän huokailun niskassasi? Pitäisikö tällä viikolla päästä esittelemään myyntipreseä viidelle uudelle prospektille? Onko ansaitun median palstamillimetrikuukausikiintiö vielä saavuttamatta? Jos nämä ovat asioita, joilla onnistumisia mitataan, voi olla hankala keskittyä kiteyttämään sitä yhtä timanttista näkemystä LinkedIn-kirjoitukseen tai edes twiitin mittaan. Tässä siis muutosehdotus tavoitteisiin: yksi perushuttu vaihtoon ja tilalle yksi järkevä ajatus jaettuna sopivassa muodossa vaikkapa blogina tai podcastina.

 

Henkilöbrändäys, jota kukaan ei osannut

Sisällöntuotantoon tarvitaan porkkana. Organisaation menestyminen on vihanneksena melko mauton, eikä välttämättä kannusta sisällön aktiiviseen viljelyyn. Satoa kannattaakin tuottaa omaksi iloksi. Esimerkiksi yrityksen blogissa julkaistu sisältö rankentaa myös kirjoittajan omaa asiantuntijaprofiilia. Sisällöntuotannossa onkin koko ajan hyvä muistaa oma digitaalinen jalanjälki: Mitkä aiheet ympäröivät omaa nimeä googlen hakutuloksissa?

 

Intohimo, joka on kaukana kadotuksessa

Kirjoittaminen luonnistuisi, mutta aihe on hukassa? Sisällöntuotanto on helppoa, kun aihe saa sydämen sykkimään, sormet kihelmöimään ja ajatukset juoksemaan. Etsi intohimosi ja yhdistä se sisältöösi. Asiantuntijan intohimon esiin houkuttelu voi olla esimerkiksi organisaation sisäisen työntekijälähettilyys- tai henkilöbrändäyskoulutuksen agendalla. Koulutuksessa kartoitetaan ne teemat, jotka saavat asiantuntijan innostumaan ja joista viestimällä asiantuntija vie eteenpäin myös työnantajansa sanomaa.

 

Prosessi, joka johtaa limboon

Sisältöhurmoksessamme syntyi blogiteksti, jonka taustavoimina jylläsivät erityisesti intohimo aihetta kohtaan ja halu tuoda esiin omaa osaamistamme. Loimme myös prosessin, sillä ilman prosessia sisällöt katoavat organisaation sisältölimboon: 1) löysimme maailmasta virheen (= sisällöntuotannon vaikeus organisaatioissa), 2) pureskelimme aiheesta blogitekstin ainekset, 3) asetimme sisällölle deadlinen ja julkaisuajankohdan, 4) työstimme tekstin valmiiksi Google Docsissa ja 5) sovimme julkaisukanavista ja 6) painoimme Publish.

 

Sisältöterveisin,

@NinaJousenkyla

@jussihakanen

@SaaraKL

@HeiniNieminen

Posted By

Cocomms