Konsultti on töissä, kun tarvitaan

https://cocomms.com/2016/08/04/konsultti-on-toissa-kun-tarvitaan/

Suomalaiset hiipivät tällä viikolla vähitellen takaisin työpaikoille. Joku leimaa ovella kellokortin, toinen avaa läppärin ja kirjautuu työajan seuraamisjärjestelmään.

 

Yle julkaisi hiljattain kiinnostavan jutun työajan seurantavälineistä. Ne on tarkoitettu palkansaajille. Moni yrittäjä on aina töissä eli seuraa tunteja laskematta työnsä tuloksia ja yrityksen tulosta.

 

Olen ollut työelämässä yli 16 vuotta. Urani aikana olen käyttänyt kellokorttia, ollut kokonaistyöajan piirissä ja välillä myös ilman työaikaa. Kaikissa on oma puolensa.

 

Nykyinen työni konsulttina on saanut minut ajattelemaan työajasta kuin yrittäjä. Toki työsopimuksessani lukee tietty työaika, mutta tärkein ajankäyttöön vaikuttava taho on asiakas. Konsultti on töissä silloin, kun asiakas häntä tarvitsee.

 

Eräs asiakas kysyi minulta hiljattain yrityksemme lomasuunnittelusta. Meillä Cocommsissa asiakastiimit rytmittävät lomansa siten, että joku asiakkaan yhteyshenkilöistä on aina paikalla. Lisäksi meillä on systemaattinen tapa vaihtaa tietoja asiakkuudesta niin, että joka projektissa on aina varahenkilö, joka pysyy kartalla työn vaiheista.

 

Konsultille asiakas on kuningas, sillä asiakas maksaa hänen palkkansa. Tämä tekee ajankäytöstä mielekästä. Töitä tehdään täysillä silloin, kun on tarve ja hiljaisempina aikoina työaika vastaavasti joustaa.

 

Kellokortista puhutaan usein vapauden vastapainona, joka tuhoaa ajattelun luovuuden. Itse en ole tästä ihan vakuuttunut. Kellokortti sopii varmasti mainiosti työhön, jossa on tärkeää olla tavoitettavissa tietyssä paikassa tiettyyn aikaan.

 

Samalla lailla kaikki työajan seuraamisjärjestelmät voi kokea ahdistaviksi. Niitä kuitenkin tarvitaan niin kauan, kunnes jokainen meistä siirtyy yrittäjien lailla puhtaaseen tulospalkkaukseen, eli saa palkkansa vastineeksi vain sovituista tuloksista eikä työnantajalle uhratusta ajasta.

Posted By

Aino Pajukangas