Terveysviestinnän ykkösketju – me!

https://cocomms.com/2016/05/20/terveysviestinnan-ykkosketju-me/

Tiesitkö, että me Cocommsissa teemme mestaruustason terveys- ja lääkealan viestintää? Aika härski pelinavaus, mutta totta se on. Tässä perustelut.

 

    1) Me tykkäämme lääketieteestä.

 

Joukkueessamme on yksi entinen terveystoimittaja, yksi teknologiatietäjä, yksi ravitsemuksen ammattilainen, yksi tuoteviestinnän tykki, yksi video-osaaja, yksi terveysviestinnän moniottelija ja yksi sote-pakki. Asiakkaamme ovat lääkeyrityksiä, potilasjärjestöjä, terveys- ja sosiaalialan päättäjiä sekä terveysalan yrityksiä. He tarvitsevat erilaisia asioita, mutta yleensä työmme on esimerkiksi tätä:

 

  •  asiakkaiden auttamista omien ajatustensa ja tavoitteidensa jäsentämisessä
  •  auttamista median kanssa toimimisessa
  •  auttamista sosiaalisen median hyödyntämisessä
  •  kampanjoiden ja tilaisuuksien järjestämistä
  •  selvitysten tekemistä
  •  sisällöntuotantoa, kuten tiedotteita, lehtijuttuja, blogi- ja verkkotekstejä sekä some-sisältöjä
  •  visuaalista suunnittelua, kuten visuaalisen ilmeen luomista, videoita, infograafeja ja valokuvia

 

Aika tavallista viestintätoimiston työtä siis. Mutta kun asiakas tulee terveys- tai lääkealalta, työhön tulee oma twistinsä. Asiakkaan bisnes pitää todella tuntea. Ja jotta tässä hommassa pärjää, pitää kasvainten, rakkuloiden ja rähmien oikeasti kiinnostaa. Ja koska merkittävä osa lääketieteen tutkimuksesta tapahtuu lääkeyhtiöiden aloitteesta ja niiden rahalla, tässä työssä pääsee myös seuraamaan läheltä, miten potilaiden hoito paranee. Se on aika kivaa.

 

“Esite niittää kiitosta niin hoitajilta kuin lääkäreiltäkin … 

Jouduin tilaamaan heti 5 000 kappaletta lisää.”
Asiakas esitteestä

 

     2) Me teemme laatua.

 

Terveys- ja lääkealan viestinnästä tekee erityistä myös se, että se vaatii tekijältään aivan omanlaistaan tyylitajua, hoksaamista ja huolellisuutta. Meidän pitää huomata, milloin jokin termi tai lähdeviite pitää tarkistaa ja milloin asiayhteydet ovat menneet sekaisin. Työ vaatii ymmärrystä siitä, millaiset asiat lääkäreitä kiinnostavat ja millaista tietoa potilaat kaipaavat. Ja sanoinko jo, että asiakkaan bisnes pitää tuntea?

 

Tämä työ vaatii jatkuvaa opiskelua, sillä eteen tulee päivittäin molekyylitason munkkilatinaa, josta pitää jalostaa järkevää sisältöä ilman, että kukaan kuolee myötähäpeästä. Tämä työ opettaa myös kohtaamaan ihmisen. Päivä voi alkaa strategiapalaverilla pukumiesten kanssa ja päättyä omaa tarinaansa kertovan syöpäpotilaan keittiöön.

 

”Olen saanut luettavaksi monenlaisia oppaita ja kirjoja, jotka ovat enemmänkin ahdistaneet erilaisine ohjeineen. Tämä on asiallinen ja asiantunteva, josta sain voimaa. Oikein hyvä.”
 Potilas kirjasta

 

”Mun mielestäni tämä näyttää tosi selkeältä ja hyvältä!”
 Asiakas verkkosivuista

 

3) Me pelaamme sääntöjen mukaan.

 

Suomessa lääkkeestä ei saa sanoa, että se on mullistava, parantaa varmasti ja tekee anopista mukavan. Kun teemme työtä lääkeyhtiölle, meidän pitää tuntea lääkealaa säätelevät lait ja lääketeollisuuden eettiset ohjeet. Reseptilääkkeistä saa kertoa vain lääkäreille, eikä hehkutus käy. Potilaille saa antaa vain neutraalia tietoa sairauksista ja hoidoista. Jos näistä lipeää, Fimealta ja Lääkemarkkinoinnin valvontakunnalta tulee penalttia.

 

Rajat tuovat työhömme myös mukavaa selvyyttä. Rajojen sisälläkin voi kertoa paljon. On vain löydettävä se, mikä ihmisiä kiinnostaa.

 

”Tilaisuus oli hienosti rakennettu ja onnistunut. Te ammattilaiset kyllä osaatte. Unohdin jännittää puheenvuoroanikin, kun kaikki sujui niin jouhevasti. Kiitos teille vielä!”
Hoitoalan ammattilainen puhujatilaisuudesta

 

On meitä kehuttu useamminkin. Kysy lisää!

 

 

 

Posted By

Aino Pekkarinen