Mitä isot edellä, sitä pienet perässä – Aino Pajukangas uskoo vastuullisuusviestinnän kasvuun

https://cocomms.com/2016/05/13/mita-isot-edella-sita-pienet-perassa-aino-pajukangas-uskoo-vastuullisuusviestinnan-kasvuun/

– Yrityksillä ei ole enää varaa vaieta vastuullisuudestaan, toteaa Cocommsin tuore viestintäkonsultti Aino Pajukangas. Yli 15 vuotta viestintäalalla työskennellyt Aino on vuosien varrella nähnyt vastuullisuusasioiden merkityksen kasvavan niin suurissa kuin pienemmissäkin yrityksissä. Samaa vauhtia on kasvanut yritysten tarve viestiä aiheesta.

 

Cocommsin tuore vahvistus, maaliskuun lopussa viestintäkonsulttina aloittanut Aino Pajukangas uskoi nuorena vakaasti tekevänsä uran toimittajana – ja toimittajana hän työuransa aloittikin 2000-luvun alussa. Kaikkiaan viisi vuotta vierähti Helsingin Sanomien ja Metro-lehden palveluksessa.

 

Vuonna 2005 Aino siirtyi VR:lle tiedottajaksi. Siirtyminen ”pöydän toiselle puolelle” yritysviestintään oli hyppy tuntemattomaan. Lisähaastetta uuteen tilanteeseen tarjosi Ainon syliin tipahtanut ensimmäinen projekti: VR:n ensimmäisen vastuuraportin tuotanto.

 

– En tiennyt vastuullisuusviestinnästä juuri mitään ja ihan siinä perusyritysviestinnässäkin oli opettelemista, Aino kertaa ensiaskeleitaan VR:llä.

VR:n jälkeen Ainon tie vei viestintäpäälliköksi Sodexolle. Ensimmäisenä työtehtävänä oli – yllätys, yllätys – yritysvastuuraportin tekeminen. Nyt Aino oli jo vastuullisuuden kanssa sinut.

 

Ennen Cocommsia Aino ehti vielä työskennellä Suomen Nestléllä ja HKScanilla. Nestléllä vastuullisuus säilyi työn punaisena lankana, sillä tärkeä osa Ainon työtä oli viestiä globaalista yritysvastuustrategiasta sisäisille ja ulkoisille sidosryhmille.

 

Viestintäkonsultin työssä naista houkutteli mahdollisuus vaihtelevaan työhön. Aino kuvailee itseään viestinnän monitoiminaiseksi. Viestintäalassa häntä kiinnostaa jatkuva muutos.

 

Vastuullisuus kiinnostaa monia

Sana ”vastuullisuus” saa tavallisestikin puheliaan Ainon laittamaan keskustelussa seuraavan vaihteen silmään.

 

– Jokaisen organisaation pitäisi tulevaisuudessa määritellä itselleen olennaiset vastuullisuusnäkökulmat strategiassaan. Kuluttajat, asiakkaat ja sijoittajat edellyttävät kaikenkokoisilta yrityksiltä vastuullisuutta ja avointa viestintää.

 

Vastuullisuusraportointi on pitkään perustunut vapaaehtoisuuteen, mutta ajat ovat muuttumassa. Nykyään valtio-omisteisten yhtiöiden on lain perusteella raportoitava vastuullisuudestaan. Ensi vuodesta lähtien EU-komission tilinpäätösdirektiivi asettaa suurille, yleisen edun kannalta merkittäville yrityksille lakisääteisiä vaatimuksia vastuullisuusraportoinnista.

 

– Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Kun yhä useampi yritys kertoo avoimesti yritysvastuustaan, sidosryhmien odotukset kasvavat ja samaa odotetaan jossain vaiheessa kaikilta.

 

Kartoita keinot ja kanavat

Entä ne hyödyt, eli mitä yritys voi saada viivan alle vastuullisuusasioista kertomalla? Aino nostaa esiin muun muassa osakkeen arvon kasvun, luotettavuuden ja maineen.

 

– Sijoittajat edellyttävät jo pörssiyrityksiltä laajamittaista vastuullisuusraportointia. Avoin ja läpinäkyvä vastuullisuusviestintä myös edistää yrityksen mainetta.

 

Kun yritys suunnittelee vastuullisuusviestintää, Ainon mielestä kannattaa ensin istahtaa alas ja pohtia, kenet viestin pitäisi tavoittaa – kenelle puhutaan. Vasta tämän jälkeen kannattaa valita viestinnän keinot ja kanavat. Tässä työssä Aino mielellään asiakkaitaan auttaa.

 

– Yritysvastuuraportti on oivallinen väline sijoittajaviestinnässä ja usein myös sisäisessä viestinnässä. Kun puhutaan yritysasiakkaille tai kuluttajille, välineet ja keinot voivat olla toisenlaiset. Vastuullisuus ei saisi kuitenkaan olla irrallinen teema, vaan strateginen osa yrityksen kaikkea viestintää.

Posted By

Heini Nieminen