HOT OR NOT?

https://cocomms.com/2016/05/10/hot-or-not-2-2016/

HOT

Mitäpä muuten kuuluu?

Milloin viimeksi esimiehesi kysyi kuulumisiasi? Entä milloin itse muistit kuunnella vastauksen? Hyvä johtaja kuuntelee alaisiaan vilpittömästi. Esimiestehtävä on asiakaspalveluammatti: aito kiinnostus ihmisiin ja kyky kohdata ratkaisevat, miten hyvin saat joukkosi liikkeelle – oli kyse sitten kulttuurinmuutoksesta, myyntipuristuksesta tai konfliktitilanteesta. Siispä kysy ja kuuntele!

 

Johda tarinoilla

Tarinat vetoavat tunteisiin, ja tunteet taas saavat ihmiset toimimaan.

Ota mallia vaikkapa Elon Muskista. Teslan kehittäjänä tunnettu sijoittajalegenda ei vain kerro tarinoita vaan jakaa ne kuulijoiden kanssa – omaan välittömään tyyliinsä.

 

Muskin tarinoiden viiden stepin resepti on hyvin simppeli: hän aloittaa esittelemällä vihollisen eli ongelman. Sitten Musk perustelee, miksi muutos on paikallaan juuri nyt. Seuraavaksi hän maalaa onnellisen lopun. Sitten Musk kertoo, miten matkan varrella olevat esteet voitetaan. Lopuksi hän esittelee toimivan ratkaisun todistusaineistoineen.

 

 

Ajokoirajohtaja pumppaa rautaa mittatilauspaidassa

Johtajiin kohdistuvat vaatimukset ovat ankarat, ja ne heijastuvat entistä enemmän johtajan henkilöbrändiin ja sitä kautta ulkonäköön. Tammikuussa Helsingin Sanomat esitteli ajokoirajohtajan, joka näyttää nuorekkaalta, sopusuhtaiselta ja atleettiselta.

 

Elon Muskin (tämä mies on nyt pinnalla!) erikoiset kauluksetkaan eivät olleet sattumankauppaa uuden automallin esittelyssä. Teslan brändäystiimi oli selvästi opiskellut Steve Jobsin poolostrategian.

 

Syntyvätkö siis tulevaisuuden johtajat crossfit-saleilla ja vaatturimestarien hyppysissä?

 

NOT

Meidän strategia? Älä multa kysy, mä vaan johdan tätä yritystä!

Vaasan yliopistossa tekeillä olevan väitöstutkimuksen mukaan vain 13 prosenttia suomalaisista johtajista pystyy ilmaisemaan yhtiön strategian niin kuin se on yhtiössä virallisesti määritelty. Jos johto ei tunne strategiaa, eivät sitä tunne alaisetkaan.

 

No mutta, strategiahan on vain kiva kuriositeetti, jolla ei ole mitään merkitystä yrityksen päivittäisessä toiminnassa. Vai?

 

Onko johtaja munapää Twitterissä?

Nyt on kolmasosa kunnanjohtajistakin sen tajunnut: ilman sosiaalisen median presenssiä ei organisaatiolla (tai kunnalla) ole uskottavuutta sidosryhmien silmissä.

 

Erityisesti taloustoimittajat kiinnittävät huomiota johtajien Twitter-tileihin: onko johtaja Twitterissä munapää vai ahkerasti näkemyksiään jakava yrityksen keulakuva? Parhaimmillaan johtaja tuottaa tuuttauksillaan ja tööttäyksillään lisäarvoa niin medialle kuin muillekin sidosryhmille.

 

Just do it!

Kutsutaan sitä sitten itsensä johtamiseksi tai itseohjautuvuudeksi, jokainen meistä voi kulloisenkin haastavan (työ)tehtävän edessä valita, tarttuuko toimeen vai jääkö tuleen makaamaan.

 

Vähemmän valitusta, enemmän tekoja. Inspiraatioksi voi katsoa Shia LeBeoufin motivaatiovideon, joka on kahminut yli 15 miljoonaa katselukertaa YouTubessa.

 

“What are you waiting for? Do it. Just do it. Yes you can!”

Posted By

Nina Jousenkylä