Amerikkalaista hapatusta vai osaavaa vaikuttajaviestintää?

https://cocomms.com/2016/04/27/amerikkalaista-hapatusta-vai-osaavaa-vaikuttajaviestintaa/

Pääministeri Juha Sipilä lausui äskettäin karuja sanoja viestintätoimistoista leimaten nämä amerikkalaiseksi hapatukseksi, jonka leviäminen Suomeen tulee estää. (KSML 23.4.)

 

Jotain on mennyt viestintätoimistojen mainetyössä pahasti metsään, jos pääministeri – joka sattuu myös olemaan melko kokenut yritysjohtaja –  on toimialasta tätä mieltä.

 

Täällä viestintätoimistossa Sipilän kommentit tietysti lievästi sanottuna kirpaisevat. Me Cocommsissa olemme erittäin ylpeitä siitä mitä viestinnän saralla teemme. Olkoon se mitä tahansa yritysten strategian ja avainviestien kirkastamisesta sosiaalisen median tai kriisiviestinnän koulutuksiin, perinteisestä mediayhteyksien hoidosta blogiyhteistyön kehittämiseen.

 

Vaikuttajaviestintä, joka Sipilän kommenteista päätellen oli viestintätoimistojen tarjoamista palveluista juuri se, joka vastareaktion aiheutti, kuuluu myös osaamisalueeseemme. Senkin tontin hoidamme tavalla, josta kehtaa kaikille kertoa.

 

Parhaimmillaan vaikuttajaviestinnän avulla asiakkaan viestit hiotaan ymmärrettäväksi, oikea-aikaisiksi ja ytimekkäiksi. Se on päättäjänkin etu, että tämän pakeille saapunut yrityksen tai järjestön edustaja on miettinyt viestinsä valmiiksi ja ehdotukset, aloitteet ja analyysit tehdään realistisesti, oikeaan aikaan ja oikeille vaikuttajille.

 

Lähtökohtana on, että yritykset itse edustavat itseään. Jos tätä edustamista etukäteen harjoitellaan, ei siinä ole mitään väärää, päinvastoin. Ilman asiantuntija-apua voi moni olla neuvoton sen suhteen, miten päättäjiä lähestytään. Siksi viestintätoimistoilla on edelleen paikkansa tässäkin työssä.

 

Vaikuttajaviestintä on ennen kaikkea asiakkaan näkökulmien sparrailua, kohderyhmän tuntemusta ja syvää osaamista omasta toimialasta. Se on myös hyvää suhdetoimintaa. Vaikuttajaviestinnässä ei ole mitään hämärää, saati pois kitkettävää, kun se tehdään rehellisesti ja taiten.

 

Viestintä on oleellinen osa minkä tahansa yrityksen tai järjestön strategiaa. Ilman hyvää ja oikea-aikaista viestintää ei yritys voi menestyä. Suomalaiset kasvavat ja kansainvälisille markkinoille pyrkivät yritykset tarvitsevat viestintää ja erityisesti ammattimaista vaikuttajaviestintää. Menestyviä yrityksiä Suomi kaipaa. Siitä voinemme kaikki olla samaa mieltä.

Posted By

Juuso Rönnholm